Koj (при здрав ум) би го земал ова, наместо Тошиба (и тоа Сузуми плус моделот), за само 5илјади повеќе, мене не ми е јасно...
Hansol 3.5kw kaj niv cini 44.000 denari dali so montaza ili ne ce gi preprasam
Исто како погоре, премала е некако разликата до Сузумито, би требало да има барем некои 250 евра разлика.
bidejci uste ne ja sredivme mojata gree change. Pred 1 nedela dojdoja kaj mene ja ispraznija klimata ja polneja so azot pod visok pritisok da ja procistat za sekoj slucaj i ja napolnija nanovo so vaganje tocno 1kg plin i pak isto, mrzne podebelata cevka. Togas odlucija da ja zamenat nadvoresnata i ja zamenija ama ne bilo do nea, pak mrzne podebelata cevka,
rekoja do mene e 
.
...Ludejto se dvajca i se previse angazirani (po golemi proekti) taka da ako vi zatreba servis tesko se doadja do niv, ama ne se prevaranti, ok se ludjeto
...Toa sto ja imam problem neznaci deka brendot gree ne se dobri, mi rekoja uvoznicite mnogu prodale a samo dve vakov problem ili slicen kako mojot napravile.
Јас мислам дека во тебе е проблемот.
Премногу си стрплив бе пријателе. Што те интересира тебе дали се двајца или дваесет и двајца во фирмата... те заебаваат цело лето, еве и зимска сезона почиња а уште не ти е среден проблемот.
Како може до тебе да биде проблемот, да не имаш некое космичко зрачење што им ги ремети климите?
Каков термистор, какви бакрачи, нека вадат одма и таа внатрешната единица (надворешната рече ја сменија?), а нека ги мењаат и цревата кога веќе доаѓаат. А ако пак не бива нека ти ги вратат парите па да си земеш нешто саглам.
Тоа после во сервис нека си ги поправаат уредите, термистор или што и да е проблемот.
Не може бе нов уред купуваш, и да не работи. Требало да го заменат веднаш со нов а не да те заебаваат пола година и да ти го губат времето и живците. Законски рокот за поправка е 48 дена, значи можеш и во државен инспекторат за заштита на купувачи да се жалиш.
Јас барам нешто поевтино за брат ми, ама со ова што го слушам, тешко дека ќе се решам GREE да му препорачам. Работата излегува, ако затреба сервис исто како да немаш гаранција. Па во тој случај нека ја пали колата и нека си земе од Грција иста клима за 30% помалку пари, гаранцијата иста ќе биде.

Сериозно, подобро јас да му ја доплатам разликата во пари до јапански бренд (на брат ми), одколку да ризикуваме да има вакви проблеми како тебе.
Добро е што се разменуваат искуства вака на форумиве, па да си знаеме која фирма како работи. Се надевам дека и тие од Зорба ќе не прочитаат тука и ќе ти го решат проблемот што побрзо, пошто вака губат муштерии. Нема више забушавање, со интернетов одма се знае кој работи како што треба, а кој не.