Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Скапо ќе не чини вакво зезање ..... аа и со кој памет со Пујол ќе тераме сезонава ....

Мизерија, посебно Фабрегас :facepalm:

Може требаше да проба со Сонг наместо некој дефанзивец, не дека напаѓаше Осасуна.

Секогаш против овие чуваме играчи или па имаме многу повреди.

епа време беше

против милан нека игра со истата одбрана пак, средината целосно нека ја одмори нека почни со сонг-цеск-роберто... напред нејмар да го одмори нека играт меси, тељо и санчез

Фабрегас најслаб вечерва. Тељо бескорисен на десната страна, Монтоја очаен во офанзива.

Подобро лав да води стадо овци,отколку овца да води чопор лавови.

Сегашнава ситуација со Тата на клупата на Барса е токму тоа.

Инаку како да Цеск НЕ СМЕЕШЕ да даде гол вечерва,имаше неколку одлични шанси,а не испрати удари со кои ќе го загрози голот.

Ja sum zadovolen, protiv Osasuna na gosti sekogash e edna od najteshkite utakmici, igraa dobro, srekja nedostasuvashe i lesno ke beshe 2-3:0 za FCB. Ima vreme, dolgo e prvenstvoto, bitno vo Sabota da gi dokrajcime onie Mandrilite... Neymar se podobar, i ne zaboravajte - vo vtornik odime na Milan, znaci sepak denes se vnimavashe...
--- надополнето: 19 октомври 2013 во 23:51 ---
Подобро лав да води стадо овци,отколку овца да води чопор лавови.

Сегашнава ситуација со Тата на клупата на Барса е токму тоа.

Инаку како да Цеск НЕ СМЕЕШЕ да даде гол вечерва,имаше неколку одлични шанси,а не испрати удари со кои ќе го загрози голот.

ne bi rekol deka Tata e ovca... mislam deka doprva ke izleze na videlo negoviot lavovski temperament. Vo Argentina ja sledam Newel's old boys i toj lani chudo napravi so niv, a na klupata beshe vistinski lav. Taka da... Imam verba vo nego. I po Tito - Tata :)

Tesko, tesko igrame na ova gostuvanje..toa trae veke nekolku sezoni..Terenot katastrofalen, Igracite deluvaa izmoreno, kako nekako da se izgubi toj ritam i taa konstantnost vo koja bevme vlezeni. No, nema mesto za panika..samo edno remi e..Seuste ne sme porazeni. Sleduvaat mnogu silni natprevari..So Milan se nadevam na dobar ishod..bidejki site znaeme kakov tezok teren za nas e San Siro, no Milan e oslaben sezonava...Sleduva Real Madrid, prifakam samo pobeda i nisto drugo...Na krajot na kraistata ne sme nie tie koi treba da se plasat, bidejki nie sme edinstvenata neporazena ekipa, toa mu go prepustam na drugite... Veruvam vo Tata, kapitenot se vrati, Nejmar gi minuva protivnickite igraci kako od shala, Mesi e zeden za igra cuvstvuvam...Odime napred, kon novi uspesi. VISCA EL BARCA!!!

Многу слабо да не кажам катастофа.. не памтам од кога сме одиграле ваков лош меч.. иако ова е едно од потешките гостувања на Барселона,подолго време имаме проблеми на овој терен али искрено денес се надевав на победа,иако ако збориме реално бевме далеку од тоа.. заморот од репрезентативните настапи си го направи своето... Фабрегас еден меч ќе изигра добро и после тоа го нема еден месец,па пак ќе изигра некој добар меч и после во наредниот меч одма се губи, Иниеста оваа година незнае што прави, незнам што е но се однесува како првпат да игра фудбал,но сезоната е долга и се надевам дека ќе си ја врати формата и понатаму ќе го гледаме истиот Иниеста од лани..

Очекував кикс вечерва, искрено кажано...
Прво, стандардно лошо играме после репрезентативните собири и второ, стандардно за нас тешко гостување ни е Памплона, а и редно време беше да се киксне. :)

Лошо е ремиво само по себе заради тоа што се случува токму пред Ел Класико и заради тоа што Реал со добар резултат од тој натпревар би добил невиден буст за остатокот од сезоната.
Би им се заборавила целата таа бљунтава игра која што "можеше" до сега веќе да резултира со скоро "недостижна" предност за Барса и со победа на тој дуел читај "Ел Класико" да им се зададеше буквално нок даун од кој ќе немаше назад, али вака ( со недај боже лош резултат од тој натпревар ) може да се тргне буквално од нула со тоа што они би го имале импакт факторот во остатокот од сезоната...

Сума сумару, потребна е и те како победа на Ел Класико следната недела...ништо друго.

Ja sum zadovolen, protiv Osasuna na gosti sekogash e edna od najteshkite utakmici, igraa dobro
76016-Jesse-Pinkman-WHAT-gif-F5cj.gif

Една ебана шанса имаа цела утакмица.

Очекував кикс.
Тајмингот беше совршен да кикснеме и ние и Атлетико. Гостувања кај Осасуна(ние) и кај Еспањол(тие).
Не го гледав натпреварот, ама за мене беше очекуван резултат. Знав дека повеќе од 1 гол не паѓа на оваа утакмица, на крај и 0-0 завршила.
Прво, гостувањето кај Осасуна секогаш е тешко. Оваа сезона посебно. Почнаа катастрофално, го сменија Мендилибар, сега имаат нов тренер па играчите се желни за докажување кај новиот тренер. Некогаш знаеме да ги тепаме и со 3-4 гола разлика на нивен терен(иако многу ретко), ама некогаш знаеме да се намачиме, па и титула да изгубиме таму(пред 2 сезони).
Второ, играчите се враќаат од интернационални натпревари. Патувале илјадници километри пред само 5-6 дена. За разлика од Осасуна, кај нас цел тим е составен од играчи кои играат за своите репрезентации. Ги чувавме Меси и Маскерано да не играат за Аргентина, ама видовме дека ниеден од нив не играше во прв состав вчера. И тоа ме радува, затоа што тоа значи дека Тата размислува на подолг план, ги чувал играчите за периодот кој што допрва ни следува.
Трето, за 2 дена патуваме во Италија, на едно тешко гостување, кај 7-кратниот европски шампион, Милан. Мораше некои играчи да се одмараат. Меси не беше прв состав, 3ца играчи не ни беа во составот. Значи Тата предвреме како да си планирал само 1 бод од овој натпревар. Лошо е што ја прекинавме серијата баш пред Ел Класико, ама тоа може мотивационо да делува на играчите.

Вчерашниот натпревар е веќе зад нас, сега на ред е да мислиме за Милан. После натпреварот со Милан, ќе мислиме за Реал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom