Фан клуб - РК Вардар

И Вугринец почнал да мрси против Комити и Вардар, сака изглеа да си го навлече гневот уш поише :)

Вардар ги има „комитите“, кои се фудбалски навивачи, но доаѓаат и на сите ракометни натпревари. Вообичаено нема пр??блеми, дури и ни честитаат за добрите резултати во Европа. Сепак, кога ќе дојде до дерби меч, особено во помала сала како онаа во Кале, тогаш тоа е ракометна антипропаганда. Дури и сопругите на играчите на Вардар им ги даваат децата на ракометарите за да ги тргнат на сигурно кога ќе тргнат инцидентите, никој не може да ме увери дека тоа е нормално. Во ЛШ е поинаку, за секоја фрлена запалка следи казна, додека на последното дерби мене ме удрија со камен во грбот и сите се правеа како ништо да не се случило. Тоа едноставно мора да се промени“ - порачува Ренато Вугринец.

ekipa.mk

Вардар ги има „комитите“, кои се фудбалски навивачи, но доаѓаат и на сите ракометни натпревари. Вообичаено нема пр??блеми, дури и ни честитаат за добрите резултати во Европа. Сепак, кога ќе дојде до дерби меч, особено во помала сала како онаа во Кале, тогаш тоа е ракометна антипропаганда. Дури и сопругите на играчите на Вардар им ги даваат децата на ракометарите за да ги тргнат на сигурно кога ќе тргнат инцидентите, никој не може да ме увери дека тоа е нормално. Во ЛШ е поинаку, за секоја фрлена запалка следи казна, додека на последното дерби мене ме удрија со камен во грбот и сите се правеа како ништо да не се случило. Тоа едноставно мора да се промени“ - порачува Ренато Вугринец.

ekipa.mk

U Avtokomanda poarno e , beter e tamu

И Вугринец почнал да мрси против Комити и Вардар, сака изглеа да си го навлече гневот уш поише :)

Е како бе си го навлекувал гневот? Со тоа што многу културно одговори дека нема проблем со комитите, но дека бил удрен на натпревар? Да не треба да се прави ненормален и да молчи? Или можеби лаже?

Такви ситуации се недозволиви, без разлика од која навивачка група доаѓаат и без разлика кон кој тим се упатени.
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 15:17 ---
U Avtokomanda poarno e , beter e tamu

Па нека кажат играчите на Вардар дека немаат проблем со навивачите на Металург, но дека биле удрени на натпревар во Автокоманда.

Баш Вугринец коментираше дека во БТ е добро, но дека во помалите сали може да биде опасно (тука спаѓа и Автокоманда не само Кале, ама во Автокоманда сигурно не го удриле Вугринец).

Е како бе си го навлекувал гневот? Со тоа што многу културно одговори дека нема проблем со комитите, но дека бил удрен на натпревар? Да не треба да се прави ненормален и да молчи? Или можеби лаже?

Такви ситуации се недозволиви, без разлика од која навивачка група доаѓаат и без разлика кон кој тим се упатени.

(y)
Јас бар не се сеќавам дека беше удрен со нешто. Со камен сигурно не бил удрен.

--- надополнето: 18 октомври 2013 во 15:17 ---

Па нека кажат играчите на Вардар дека немаат проблем со навивачите на Металург, но дека биле удрени на натпревар во Автокоманда.

Баш Вугринец коментираше дека во БТ е добро, но дека во помалите сали може да биде опасно (тука спаѓа и Автокоманда не само Кале, ама во Автокоманда сигурно не го удриле Вугринец).

Epa zasto pedercinjta nekat da se igra u BT??? Ama lani se zaebaa ni karti davaa nit niso

Со камен?

@Xsago

На мечов со Гумерсбах - Фленсбург во 5та мин. овој судијата без врска му даде црвен картон на еден од од ГМХ, и од публика по судијава полета еден убав лакован чевел :icon_lol:

Друго, не ме сфаќај дека оправдувам фрлање, али факт е некогаш во жестока атмосфера се случува, а не би требало.

За моментот во Кале... искрено полетале запалки и парички, па еднаш и патика по судија и цвикери :свиркам:

До сеа они физички ни еднаш не биле нападнати. По утакмицата и победата со голот на Прибак од слободен се влезе на терен и никој од играчите на металург не беше допрен. Исто така и во тепачката во последната утакмица меѓу играчите... Комити беа на 3 метри али никој не влезе на терен.

Точно се вика се дере, пцуе по нив и се тоа.. али другар тие треба да се играчи и ментално спремни да знаат да играат во жестока атмосфера:)

Ова со каменов е претерување безпотребно (ај да кажеше запалка, паричка) али искрено камен никогаш не бил фрлен. А можно вака да си збори зашто атмосферата во Кале му е многу жестока за него па да искритикува малце да појаде бурек :pipi:

Денес не е клучната него најклучната, со евентуален денешен кикс, све паѓа во вода, па боли глава од калкулации после. Мора да се победи макар било и минимално како Металург.

Nekako se mi se chini deka kje gi utepame. ako fatat golmanite 15 tina topki sigurno ideme + 10 za nas.

+10 вардар ако задремам само.И да водат нема да се исфорсираат толку.
мој тип е 3-4 разлика но сигурно водство од почеток до крај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom