Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Тешко во кино, кога ќе се прикажува пак во Скопје, термини?
Само шо дојде во Скопје, ваљда уште некои 2-3 недели ќе го има.

Инаку Супермен kinda dissapointed me. Очекував повеќе да биде какоп Бетмен на Нолан, ова ми беше некако ептен Холивудски направено. Тепачките беа феноменални, глумата освен на лепотанон (кој ги надмина моите очекувања, мислев дека бетер ќе е) си беше на ниво.
6ка дури и таа ми е некако исфорсирана (е ова ти е слаба 6ка Ио) :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
@Pluh има некаде видеа од тоа како се "снимал" Despicable Me 2 (па и кецот), баш сакам да го видам Карел при voice over-от на филмов.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Денес ќе го гледам Man of Steel, после него Cloud Atlas, двата за прв пат. За истите планирам да направам рецензија во соодветната тема наскоро, како и за Melancholy, Another Earth, After Earth, Oblivion, Pacific Rim, Hansel & Gretel, Europa Report и Hunger Games. I'll have a busy writing days ahead :D. Онака да си спомнам, ако некој не гледал некои од овие, а сака да прочита мислење/рецензија, дека може да ја очекува викендов.

Ради сплет околности, за утре можам да бирам еден филм за гледање (среќа изборот падна на мене), па сакам да прашам, Now You See Me vs. Despicable Me 2? Кој е подобар избор за гледање прв, според вас?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Вечерва кај мене се гледа Europa Report !

Филмот е доста спор, да знаеш. Снимен е документарен стил, на начин на кој е сличен со тоа што може ќе затекнеш на Discovery некоја документарка. Ако си фан на тоа, и на hard sci-fi, space exploration etc. - тогаш гледај го слободно. Ефектите не се холивуд класа исто, да напомнам :).

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Филмот е доста спор, да знаеш. Снимен е документарен стил, на начин на кој е сличен со тоа што може ќе затекнеш на Discovery некоја документарка. Ако си фан на тоа, и на hard sci-fi, space exploration etc. - тогаш гледај го слободно. Ефектите не се холивуд класа исто, да напомнам :).
Ќе видиме, ја ќе се гледа до крај или ќе се исклучува на 30 минути.

едит; не се предомислив
не го гледам.
R.I.P.D сум го имам симнато но не ми е гледам, него го пуштам. Чао се враќам касно вечер или утре да го отценaм.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Денес ќе го гледам Man of Steel, после него Cloud Atlas, двата за прв пат. За истите планирам да направам рецензија во соодветната тема наскоро, како и за Melancholy, Another Earth, After Earth, Oblivion, Pacific Rim, Hansel & Gretel, Europa Report и Hunger Games. I'll have a busy writing days ahead :D. Онака да си спомнам, ако некој не гледал некои од овие, а сака да прочита мислење/рецензија, дека може да ја очекува викендов.

Ради сплет околности, за утре можам да бирам еден филм за гледање (среќа изборот падна на мене), па сакам да прашам, Now You See Me vs. Despicable Me 2? Кој е подобар избор за гледање прв, според вас?
Совет од мене еден од овие што ги рачунаш за утре да ги гледаш денес.
Cloud Atlas после Man of Steel ќе ти изгледа како да трае цела вечност.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Стварно Шкорпи 5 и пол саата пред компјутер/телевизор/лап-топ ти е тоа. Очите ќе ти истечат.
Инаку иако сеуште не ми е гледан, Деспикабл Ми 2 ол д веј.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ќе видиме, ја ќе се гледа до крај или ќе се исклучува на 30 минути.

едит; не се предомислив
не го гледам.
R.I.P.D сум го имам симнато но не ми е гледам, него го пуштам. Чао се враќам касно вечер или утре да го отценaм.
Ако не друже, почекај да направам рецензија, па одлучи се дали да го гледаш воопшто :). Филмот не е за сите (Pluh, don't you dare quote me :D).

Совет од мене еден од овие што ги рачунаш за утре да ги гледаш денес.
Cloud Atlas после Man of Steel ќе ти изгледа како да трае цела вечност.
Фала на советот :). Тогаш само Man of Steel ќе го гледам, па Атласот некој друг ден. Ќе изгледам Hellsing некоја епизода наместо Атлас :P.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Ако не друже, почекај да направам рецензија, па одлучи се дали да го гледаш воопшто :). Филмот не е за сите (Pluh, don't you dare quote me :D).

Фала на советот :). Тогаш само Man of Steel ќе го гледам, па Атласот некој друг ден. Ќе изгледам Hellsing некоја епизода наместо Атлас :P.
Gledaj go Atlas prvo, nema da gresis:icon_mrgr:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Не те цитирам ама баш за мене е погоден ако не е за сите :D
Сакам тресење камера и документарен стил

Драгонскај, не те мислев тебе за толкав нуб да не знаеш да си изгуглаш или јутубнеш (?) despicable me voices, despicable me behind the scene..

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Не те цитирам ама баш за мене е погоден ако не е за сите :D
Сакам тресење камера и документарен стил

Драгонскај, не те мислев тебе за толкав нуб да не знаеш да си изгуглаш или јутубнеш (?) despicable me voices, despicable me behind the scene..
Зошто да изгуглам кога може некој друг тоа да го направи :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom