Breaking Bad

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
дечки, знам дека ќе ме изхејтате до 1001, али да си кажам мислење :)
по големата фама од вас пред некое време (2-3 недели) решив и јас да ја изгледам. стигнат сум до 3 сезона 11-12 епизода. со сила ја гледам. едвај чекам да ја завршам па да се префрлам на нешто друго, појма немам што, али ќе прелистам тука па ќе решам. дејствието е развлечено ко турска серија. се губи и поента и динамика. па уште и кога ќе направи некој нешто што нема врска, колку само да има нешто (мислам на шекнувањето на волт во лабораторијата со мувата) ........ ми преседнува. до сега од мене има 2/10
кога ќе завршам, ќе дадам завршен збор (ова ко адвокат ;))

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Можам сега да седнам и да пишувам за тоа колку е најјака серијава и колку е добар ликот на Волтер,или пак можеби ликот на Гас е тој што ме фасцинираше,за еволуцијата на ликовите од првата до последната сезона и маестралноста на начинот на кој е тоа изведено,за тоа каков микс од емоции ти евоцира серијава па се наоѓаш истовремено како плачеш и се смееш,за ликот на Волтер кој истовремено го мразев и обожавав и сожалував и восхитував и сфаќав и осудував,абе будала човек беше Волтер.Џабе ќе пишувам,се е испишано и тоа со златни букви.

Останува да се слуша песничево и да чекаме да мине носталгичново чувство.
Потполно се сложувам за улогата на Волтер, немам зборови, ретко која серија да имала толку добра глума. Би ја издвоил и улогата на син му, и на баџото и секако Џеси беше одличен. На почетокон “Јо бијач“:D
Мислам дека Мари и Сјалер беа нешто послаби (мислам на глумата),
Еве една честитка што добил Bryan Cranston (Walter White) од Sir Anthony Hopkins

Breaking Bad: Sir Anthony Hopkins tells Bryan Cranston 'you are the best actor ever' (Клик)

дечки, знам дека ќе ме изхејтате до 1001, али да си кажам мислење :)
по големата фама од вас пред некое време (2-3 недели) решив и јас да ја изгледам. стигнат сум до 3 сезона 11-12 епизода. со сила ја гледам. едвај чекам да ја завршам па да се префрлам на нешто друго, појма немам што, али ќе прелистам тука па ќе решам. дејствието е развлечено ко турска серија. се губи и поента и динамика. па уште и кога ќе направи некој нешто што нема врска, колку само да има нешто (мислам на шекнувањето на волт во лабораторијата со мувата) ........ ми преседнува. до сега од мене има 2/10
кога ќе завршам, ќе дадам завршен збор (ова ко адвокат ;))
Уууууууууууууууууууууу :D Ова и турска серија, јаз’к. Кажи ми уште дека и Game of thrones не ти се свиѓа, те отишуем од пријатели :P

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
знам, знам :D
но тоа е кога човек ќе изгледа скоро се’ живо-диво па ќе наоѓа влакно во јајце.
не се сеќавам кога некој филм ми направил wowwww, многу одамна. можда saw првиот дел.
така да друже, знам дека сум бич :P

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Цела втора сезона розевото мече, човечки трупови, и тоа целосно во куќата нивна.... и на крај што испадна те молам? Авионот паднал.... толку многу очекував да се деси и на крај испадна глупост. Јас тврдам дека 90% од форумов го мисли истово

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Најбоље феномен ми е тој кога некој член ќе се убаци со: „Дечки ја почнувам серијава, гледам многу ја фалат“ и после го нема неколку недели, по што се враќа целосно брендиран со Breaking Bad (аватар, потпис, тајтл) и пишува: „Сега што да правам со животот?“ :icon_lol:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Најбоље феномен ми е тој кога некој член ќе се убаци со: „Дечки ја почнувам серијава, гледам многу ја фалат“ и после го нема неколку недели, по што се враќа целосно брендиран со Breaking Bad (аватар, потпис, тајтл) и пишува: „Сега што да правам со животот?“ :icon_lol:

:cool:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Значи не сме глупи сваќаме зошто падна авионот. Али тоа е најдебилен начин да те гњават цела сезона.

:tapp:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Значи не сме глупи сваќаме зошто падна авионот. Али тоа е најдебилен начин да те гњават цела сезона.

Да, извини, цело време тоа се замараше серијата, тие 60 секунди на почетокот на секоја втора епизода беа ептен заморни и ја уништија сезоната. Извини, еве пак ќе ти кажам ако треба.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Иначе да си кажам, и јас кога ја гледав бев малце разочаран за тоа дека очекував нешто многу повеќе од мечето. Ама брзо ми пројде :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Иначе да си кажам, и јас кога ја гледав бев малце разочаран за тоа дека очекував нешто многу повеќе од мечето. Ама брзо ми пројде :D

Абе и јас бев разочаран ама не сум сум чувствувал дека сезоната, пази ова, ме гњавела со тој случај. Воопшто да не беа тие сцени, ќе беше исто за самиот впечаток од сезоната, но сепак, кога се откри на крај што е работата, колку и да сме очекувале повеќе, сепак беше ебано интересно за самата епизода на крајот на сезона.

M

Muranyi

Гостин
па уште и кога ќе направи некој нешто што нема врска, колку само да има нешто (мислам на шекнувањето на волт во лабораторијата со мувата)
Па и не е така безвезна таа епизода,доста открива од невротичната беспрекорност(невротичност воопшто) на карактерот на Волтер,што е многу битна работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom