Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
andrea-agnelli9.jpg

Funny-Monkey-Face-4.jpg

Да ме праша некој како би го опишал Ањели, би напишал вака: сдкјфбсдфгмндбсдфсдфсдфуертњмсгфбсег. :D

Едит: Нигеров :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Веќе кога сме кај Морати.... Како е Берлускони? :D

Веќе кога сме кај Морати.... Како е Берлускони? :D

Berlusconi-Bunga-Bunga.jpg

--- надополнето: 18 октомври 2013 во 12:52 ---
„Честитка“ за Јуве, мораат да им платат на Челси 21 милиони за Муту
Случајот од 2004 година е завршен пред ФИФА, Италијанците ќе мораат да платат оштета, последна шанса е Лозана!
Да потсетиме, Јувентус го зеде Муту како слободен играч, по што Челси го раскина договорот со него поради тоа што беше позитивен на кокаин.
Во тој перид „Бјанконерите“ немаа слободно место за странец надвор од ЕУ, Муту потпиша за Ливорно кој го проследи во Јувентус. Лучиано Моџу и неговиот син кој е фудбалски агент го објавија целиот трансфер.
Челси го тужеше Муту за штета од 17 милиони фунти кој ја претрпел, судот донесе одлука во корист на Англичаните, но Муту никогаш не ги плати споменатите пари. Тогаш „Сините“ го тужеа Јувентус и Ливорно кои се должни да ја надокнадат штетата бидејќи имаа корист од ангажирањето на слободен играч.
Звучи нелогично, но ФИФА донесе таква одлука, па двата италијански клубови се соочуваат со суспензија, ако не го решат проблемот. Италијанските медиуми пишуваат дека Јувентус ангажираше адвокати, ќе вложат жалба во спортскиот суд во Лозана која е последна истанца.
Нивната жалба се базира на тоа дека немаат ништо со Муту бидејќи договорот е потпишан поради тоа што го раскинал договорот со Челси, поточно три месеци подоцна.

Читав за случајот и стварно не сфаќам што е поентата. Муту беше слободен играч и Јуве го ангажираше. Каква штета има Челзи од тоа и од каде Јуве треба да ја плаќа не ми влегува во глава.

Читав за случајот и стварно не сфаќам што е поентата. Муту беше слободен играч и Јуве го ангажираше. Каква штета има Челзи од тоа и од каде Јуве треба да ја плаќа не ми влегува во глава.

Како што прочитав Јуве го има потпишано три месеци откако го раскинал договорот со Челзи, и јас не разбирам зошто ФИФА сака да ве казни :unsure:

да не те чуди ништо од фифа. иако ми делува нелогично целава работа, омразата на блатер кон италијаните е документирана така да ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom