Плетенки

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
А како се прат вакви плетенки, исто со 3 прамени?

Иначе обожавам вакви плетенки, ако воопшто спаѓа во родот на плетенки:)

ne ovie pletenki se pravat so 4 prameni...btw sakam samo nekoi stosni golemi pletenki na dolga kosa kako ovaaa na slikata..malite mi se grdi

Сум ја носела косата и со пробни суканици,и цела плетена,и натресни и врени и секакви едно време во Софија ми плетеа и црнечки горени....и сите ми се досадни и не ги сакам!:nesvest:

не носам плетенки може да ми сплети мајка ми пред спиење внатрешна плетенка за кога ќе станам да имам виткана коса

Можда една или Две максимум плетенки! Онаа мноогу плетенки воопшто не ми се допаѓа! Али сеа коа ја ишишав косата и жал ми е за неа ! али тоа е тоа и не правам плетенки веќе 2 години!:nenene:

До сеа ми имаат праено 3 пати плетенки и баш ми е фемси.:back:

interesni se letovo pred odmor ke si ja napraam vo sitni pleteniki zs na odmor ke mi se upropasti cela kosa a i efektot potoa e mn dobar na kosata :pipi:

interesni se letovo pred odmor ke si ja napraam vo sitni pleteniki zs na odmor ke mi se upropasti cela kosa a i efektot potoa e mn dobar na kosata :pipi:

Имам еднаш вака направено пред неколку години и никогаш повеќе. Никогаш!

Ми беше во плетенки косата 2-3 дена и морав да ги отплетам. Воопшто не се суши косата:) И почна и глава да ме боли дека постојано ми беше мокра.
Така да и сестра ми исто имаше и таа исто ги отплете. И оттогаш кога и да видам на одмор девојка со плетенки секогаш се прашувам не ли и смета што косата и е мокра постојано :)

А и не сметам дека на тој начин косата помалку се уништува. Како и да е косата ја изложуваш на сонце и вака и така. Плус со плетенки ти е ептен зацврстена и кога ќе отплетеш ќе ти паднат мнооогу влакна.

Јас би ти препорачала да не правиш, освен ако веќе не си правела и си навикната на тоа. Тоа е веќе друго :)

Jaс на плажа косата исклучиво во пунџичка :pipi:

Плетенките се најкул...А посебно внатрешните!

NE sakam, ne mi se dopagjaat i ne nosam pletenki. Koa bev mala baba mi ponekogas mi praese pletenki ama sea ne.

Like it :pipi:
Би практикувала ако имав барем уште неколку сантиметри подолга коса, а инаку многу сакам. Не ми се допаѓа кога гледам кај машките исплетени прамени, како кај нигерите :)
Сакам нешто како овие
braids.jpg

istockphoto_6127210-braiding-hair.jpg

plaits%20getty%20creative%20.larger.jpg

можеби нешто помала плетенка од последнава, ама стилот баш така ponytail.

Woman%20-%20braids%20pool.jpg

не сакам плетенки. ми правеле како малечка.. денес не правам тоа, одбивно ми е некако

Интересно за промена на нашата вообичаена фризура.Ми се допаѓаат внатрешни, оние сплетени со 4 прамени.Ми излади онаа цела коса ситни плетенки, а и не ми остава некој посебен впечаток кога ќе видам девојка со цела сплетена коса.Сега ги практикувам ептен ретко, за разлика од кога бев мала и постојано ја терав мајка ми да ме плете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom