Повраток на ДДВ за физички лица? (Мој ДДВ)

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Што го спречува некој циган да собира фискални од на улица, од по дискотеки и такви работи, па со тоа да оди во УЈП и да се наполни со пари?

Лесно им е на нив од горе да кажуваат како треба да биде. Проблемот е во спроведувањето.

Нека побара некој јунак министер,полицаец што и да е во Тетово,Гостивар другиот крај на Скопје па да видиме колку ќе се примени оваа мерка.
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/zatvoreni-17-objekti-vo-gostivar-i-tetovo
Почнува досаден да станува овој муабет, а и воопшто не му е место во темава. Нема никаква поврзаност со мерката.

http://www.mkd.mk/makedonija/politika/zatvoreni-17-objekti-vo-gostivar-i-tetovo
Почнува досаден да станува овој муабет, а и воопшто не му е место во темава. Нема никаква поврзаност со мерката.

Ако веруваш во овие работи алал нека ти е. Ова ти се вика мачкање очи.
Ќе те замолам да искочиш малку надвор , да поразговараш со дуќанџии, пријатели и пак да се вратиш на темава да дискутираме.

Овие вести се како коа беа инцидентите. Приведен е овој, приведен е оној, ниеден албанец не беше во затвор а 10000 статии се напишаа. Т.е грешка сум еден беше осуден на 1 година и тој беше во бегство. Нашите сите ги фатија со име и презиме.
Доста оффтопик.

Зошто е досаден муабетов? Пошто неможе да се воведат промени? Треба да сватиш дека Македонија е измодифицирана верзија на Косово. Како што таму " се почитуваат " законите така и овде.

Иначе отвори и sitel.com.mk таму најсигурни информации ќе добиеш каква ни е сликата во државата (y)

Сега Заев собира фискални од цела струмица па ако дојде на власт ќе си ги претвори во пари :D

Уште да немаше нешто што се вика официјална статистика. http://www.ujp.gov.mk/mk/statistika/naplata/19/0/0
Кликај по квартали и ќе видиш дека неправилностите регистрирани од регионалната дирекција во Тетово се отприлика во ист процент како во регионалните дирекции во Кавадарци и Штип. УЈП во 2011 во регионалната дирекција од Тетово има наплатено 74 милиони евра, од Битола 34. Иако во Битола има дупло повеќе регистрирани субјекти. Проблемите со Албанците се од друга природа и немаат ни најмала поврзаност со економија.

Затоа е досаден муабетов, настрана што е офтопик. Мерката што ја предлага Заев нема врска со тоа.

ПС. Само немој муабетите со некои таму дуќанџии да ги правиш порелевантни од официјална статистика на УЈП. Таквото плачење стварно нема поента.

Уште да немаше нешто што се вика официјална статистика. http://www.ujp.gov.mk/mk/statistika/naplata/19/0/0
Кликај по квартали и ќе видиш дека неправилностите регистрирани од регионалната дирекција во Тетово се отприлика во ист процент како во регионалните дирекции во Кавадарци и Штип. УЈП во 2011 во регионалната дирекција од Тетово има наплатено 74 милиони евра, од Битола 34. Иако во Битола има дупло повеќе регистрирани субјекти. Проблемите со Албанците се од друга природа и немаат ни најмала поврзаност со економија.

Затоа е досаден муабетов, настрана што е офтопик. Мерката што ја предлага Заев нема врска со тоа.

ПС. Само немој муабетите со некои таму дуќанџии да ги правиш порелевантни од официјална статистика на УЈП. Таквото плачење стварно нема поента.

Верувај во статистики што да ти кажам. Одиш како коњ што има на очите прекриено во еден правец без да видиш што се наоѓа лево и десно од тебе.

Ќе те замолам еве пошто " ги знаеш " работите ако можеш некогаш да појдеш во партија, да видиш како функционираат работите, да ги видиш настаните со свои очи и потоа погледни што се пишува на интернет.

Некои таму дуќанџии се продавници ширум Македонија. Западна Македонија, Централна, Источна... Немам немам намера да те убедувам, сам ќе сватиш некои работи кога ќе ги осетиш на своја кожа.

Сугестијата е супер, јас немам против тоа. Јас имам против нејзината примена. Многу закони има што треба да се почитуваат, за жал тие стојат само на хартија.

Верувај во статистики што да ти кажам. Одиш како коњ што има на очите прекриено во еден правец без да видиш што се наоѓа лево и десно од тебе.

OK, отсега само тебе ќе ти верувам. Бидејќи се што кажа го поткрепи со бројки и факти. Поздрав.

OK, отсега само тебе ќе ти верувам. Бидејќи се што кажа го поткрепи со бројки и факти. Поздрав.

Бројки и факти хммммм... Колку пари се потрошени на СК 2014 ? Чекам од тебе бројки и факти.

Па не сум баш единствен погледни сите колку ја ругаат сугестијата :D Не затоашто не е добра, таа е супер само на нашава економија ако и се зададе и овој удар уште полошо ќе биде. Зошто? Пошто многу мали продавници преживуваат од ова пребегнување со фискалните. Од горе го знаат тоа, да сакаа да направат ред до сега секоја продавница ќе даваше фискална.

До негде е и оправдано работењето на црно кај нас. Што ќе се случи на нашава економија ако се гледа секоја продавница да работи според законите...

На фирма ако побараш повраток на ДДВ одма ќе ти пуштат инспекција, а па на физички лица вероватно ќе ти пуштат џандари да те казнат.
Како и да свртиш во нив се парите.

Не разбирам економија, а не сум ни „ дегустатор во јавна куќа со долгогодишно искуство “ со што сите одлично не насмеа Branchez., но мене ова ми звучи глупаво. Ќе ти земаат 18%, па потоа ќе ти вратат. Зошто да враќаат, подобро нека не земаат.
А тоа дека по пазарите немало фискални и на овој начин ќе се стимулирале граѓаните да не купуваат по пазарите е уште поглупо.
Јас живеам до Зелен Пазар и се дружам со пазарџиите и знам дека се гола сиромаштија. Дневниот промет на една тезга за зеленчик е просечно 2-3 илјади денари од што 20-30% е разлика во цена.
Сите пазаџии продаваат на пазар од немај-каде и да имаа можност да најдат работа, никој од нив не би продавал на пазар. Но нашиве политичари, најлесно им е нив да ги обвинат.

Тешко нас со овие опозициониве економисти :facepalm:. Доволно е СДС да ги потенцира секојдневните задолжувања на владиниве ретардоси и да не дава уште помалоумни идеи од нивните. Само популизам им никне у тоа главурдите и на едните и на другите....а бродот ни тоне се поубедливо секој ден.
Ваква мерка да воведеш во ваква лоповска држава е еднакво на хаос. Орце преварантот измислуваше лажен промет да ја краде државава со повраток на ДДВ на неостварен приход, па што ли останува за гладна раја да праи разноразни превари со тоа хартивчињата што ништо не значат и не вредат.....

Plavooka поради тебе и јас станав женско :confused:

А јас се чудам од кога почнав да давам совети за ДДВ?
Остај се, кога те читам, не знам дали јас сум или ти, само една буква разлика....:D
Пиши се Плавоок, да се знае кој е мужот;)

Државата Е побогата, земјата не е :)
--- надополнето: 9 октомври 2013 во 00:32 ---

:pos::pos::pos::pos::pos: и тоа У кај аутомати :pos::pos::pos::pos::pos:
Ако беше побогата државата тогаш немаше да го полни буџетот со разноразни казни,пари од улатници со рокови ..... секоја година ....

А јас се чудам од кога почнав да давам совети за ДДВ?
Остај се, кога те читам, не знам дали јас сум или ти, само една буква разлика....:D
Пиши се Плавоок, да се знае кој е мужот;)

Пак ќе биде буква разлика :D
--- надополнето: 9 октомври 2013 во 13:06 ---
Ако беше побогата државата тогаш немаше да го полни буџетот со разноразни казни,пари од улатници со рокови ..... секоја година ....

малку им е, сакале уште...

Ах бре македонче глупаво, дигаше востаниа против султанот за тоа што еднаш годишно ти земаше 10% од житото затоа што од 100 грла добиток 1 едно беше за портата затоа што од 500 овци 10 одеа за цариград. Ах бре македонче глупо ем ретардирано, дигаше востанија против србите затоа што те оданочија со 4% помеѓу двете светски војни, абе македонче ДЕГЕНУ дојдоа твојте ти расплакаа мајката секој ден ти земаат 18 % на се , секој ден кога ќе купиш едно шише пијалак едно нив ги частиш, абре морону македонче купуваш литро бензи едно нив им даваш гратис со акцизи плус ддв, плаќаш 5 штеки цигари добиваш една другите им ги оставаш на нив а тебе те болат плеќите нанива.Одиш во продавница купуваш нај основно да се прехраниш сметката ти е 1600 денари а ти плакаш 2000 за некој гомнар да се гои.
УМРИ македонче не заслужуваш да постоиш ЦРКНИ ДЕГЕНУ.

А за Бугарите не пиша колку не оданочуваа за време на ратот кога беше во 42 година. Ама бугарските фашисти пак помалце харач собираа од нашиве денес ... (n)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom