ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Ippo утре има нова епизода. Гледај го Attack on Titan, добра е, за сега најдобра серија за 2013, барем додека не ја изгледам новата сезона на Ippo и Monogatari.

Ја скроз прекинав со аниме овие 3/4 месеци лолз има нешто саглам за да му се вратам ?

Да го догледаш тоа со Титаните :D a.k.a Shingeki no kyojin. Заврши пред една недела, вкупно 25 епизоди. (прва сезона)

После некое време некако се убедив да ја прочитам веќе еднаш мангата Shingeki no kyojin, за да не се пазам од спојлери, доволно бев спојлерисан. :sick:

Не знам што ме тераше, да го читам и чаптерот од последната епизода од анимето, но увидов дека некои сцени беа кратени во аниме епизодата, со кои што дополнително би се поставило прашање и зголемила тензијата, а со тоа истовремено мора да има втора сезона.

Јас мислам дека ова беше само промоција на мангата на некој начин и нема да има втора сезона, за жал. Дај боже да ме демантираат...

После некое време некако се убедив да ја прочитам веќе еднаш мангата Shingeki no kyojin, за да не се пазам од спојлери, доволно бев спојлерисан. :sick:

Не знам што ме тераше, да го читам и чаптерот од последната епизода од анимето, но увидов дека некои сцени беа кратени во аниме епизодата, со кои што дополнително би се поставило прашање и зголемила тензијата, а со тоа истовремено мора да има втора сезона.

Јас мислам дека ова беше само промоција на мангата на некој начин и нема да има втора сезона, за жал. Дај боже да ме демантираат...

Збориш на памет малку. Секое аниме базирано на манга е направено специфично за да се зголеми бројот на продадени Volumes од мангата, и да се направи додатен профит плус.

Втора сезона ќе има за 3-5 години, кога ќе има доволно материјал од мангата за уште 25 епизоди, анимето сега ги покрива првите 9 volumes од мангата. Гледано како е monthly серија, не очекувам нова сезона пред 2017-2018.

Збориш на памет малку. Секое аниме базирано на манга е направено специфично за да се зголеми бројот на продадени Volumes од мангата, и да се направи додатен профит плус.

Втора сезона ќе има за 3-5 години, кога ќе има доволно материјал од мангата за уште 25 епизоди, анимето сега ги покрива првите 9 volumes од мангата. Гледано како е monthly серија, не очекувам нова сезона пред 2017-2018.

Да напамет, мое мислење. :)
Да де.

Така и си претпоставував, а можеби и никогаш. Да не жалам што почнав да читам манга(та).

Гласот на Такамура сменет (n)
Инаку до кој дел планираат да тераат со анимација ?

Купи си нови звучници, не е сменет, Rikiya Koyama е пак, иситиот seiyu е како и во претходните серии.

Колку што видов од постерот и опенингот, најверојатно ќе завршат со Takamura vs Brian Eagle.

Galatea

250px-Galatea_manga.png

Dietrich

Dietrich_images4.jpg

:love: x5! xD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom