Судот е корумпиран, каде да барам правда?

• Креатор на темата Креатор на темата turbomen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
zdravo
se raboti za slucaj pokusaj ubistvo,odnosno nanesuvanje teska telesna povreda so noz.
sto storitelot bese 1 mesec vo pritvor,
pa posle bese pusten na domasen pritvor.
i megjuvreme si zamina povtorno vo stranstvo.
Pa nekoj od sudot im go vratile pasosot bez da zavrsi
sudskata postapka (nekoj korumpiran)

Ako nekoj znae ,da mi kaze:
kade treba da baram pravda
koj moze da go najde i kazni onoj sto mu go vratil pasosot
bez da zavrsi postapkata.

da mu se vrati pasosot na ubiec,pred da bide kaznet,
ova go nema nikade osven vo Makedonia
nekoj mora da odgovara za ova
ve molam ako znaete kazetemi kade da baram odgovornost

Колку големи криминалци се на слобода....
Е сега немам слобода да ти кажем се што мислим...

Колку големи криминалци се на слобода....
Е сега немам слобода да ти кажем се што мислим...

znam deka gi ima mnogu, no ova moj slucaj i sakam do kraj da go teram.
ako nekoj e tolku fraer za da pusti ubiec da izbega,
pa togas neka odgovaa toj.
ovaa rabota ke ja teram do kraj na pravdata
"ako uopste postoi"

"ako uopste postoi"
Така треба терај работа до крај :)
Само во нашава држава многу ме плаши дека и после 1година најкасно ќе биде заборавено, тој на слобода, ти ќе се изнервираш и ќе допреш...

Многу малку информации даваш за случајот и постапката за да може човек да оцени дали се работи за корупција или враќањето на патната исправа има законска основа........ Има многу одговори зошто може да му е вратен пасошот.... За примена на мерката притвор, мерката домашен притвор, мерката одземање на патна исправа и за сите други мерки мора да постои причина предвидена во законот како што постојат и причини поради кои истите мерки се укинуваат. Неможе ,,некој,, корумпиран од судот да му го врати пасошот. За тоа мора да постои решение од судијата во кое решение секако се образложени и причините и законската основа по која му се укинува мерката. Не би било лошо да тоа решение го препишеш овде па да прокоментираме.....

Многу малку информации даваш за случајот и постапката за да може човек да оцени дали се работи за корупција или враќањето на патната исправа има законска основа........ Има многу одговори зошто може да му е вратен пасошот.... За примена на мерката притвор, мерката домашен притвор, мерката одземање на патна исправа и за сите други мерки мора да постои причина предвидена во законот како што постојат и причини поради кои истите мерки се укинуваат. Неможе ,,некој,, корумпиран од судот да му го врати пасошот. За тоа мора да постои решение од судијата во кое решение секако се образложени и причините и законската основа по која му се укинува мерката. Не би било лошо да тоа решение го препишеш овде па да прокоментираме.....

precedatelot na sudot negirase deka e izdadena patnata isprava,.
obvinetiot za patnata isprava ne dal nikakva kaucia
sudskiot proces uste trae
potvrdeno e vo granicen premin deka ja napustil zemjata so stranskiot pasos, so koj sto dosol tuka

Teska telesna povreda krivicno se goni! bez da zavrsi sudskata procedura nemoze on da go zeme pasoshot i da zamine od zemjava!

precedatelot na sudot negirase deka e izdadena patnata isprava,.
obvinetiot za patnata isprava ne dal nikakva kaucia
sudskiot proces uste trae
potvrdeno e vo granicen premin deka ja napustil zemjata so stranskiot pasos, so koj sto dosol tuka
Значи имал два пасоша, еден наш и еден на друга држава. Нашиот му е сеуште одземен ама тој направил финта и му ја киднал со другиот. Тука не гледам корупција кај судот.

Мислам дека би можел истово и на нашиве медиуми да го пријавиш. Телевизии, весници...

Кога може да се има две државјанства,зошто да не се случуваат вакви работи.
Ако имал врски и пари да корумпира немало да избега ќе направел делото да го преиначат обид за убиство во самоодбрана,,Нужно зло''

Ништо ново.. колку убијци се шетаат на улица како демек се пуштени на викенд..

И колку е само мала казната во државата ако опљачкаш нешто... Не барај правда од судот за овите работи. Само пари,нерви и живци ќе изгубиш ништо друго. Ако го држи некој ништо неможеш.

еве тазе случај, по многу години откриен е во Франција убиецот на девојката во Аеродром, кој избегал во Франција а имало истрага...таму го сменил идентитетот...Весниците пред месец два мислам беше, пишуваа за него, но наеднаш се се избриша, ни на гугле не можеш да најдеш ....тогаш кога беше убиството имаше по некој весници сомнежи дека е роднина со политичар со исто презиме, а подоцна и политичарот ја напушти Македонија.
--- надополнето: 5 октомври 2013 во 11:14 ---
Кога може да се има две државјанства,зошто да не се случуваат вакви работи.
Ако имал врски и пари да корумпира немало да избега ќе направел делото да го преиначат обид за убиство во самоодбрана,,Нужно зло''

мислам дека во компјутерот на граница треба да се внесува ако е одземен пасош на лице, па кога ќе го најде лицето на компјутер нема да го пушти со тој другиот или третиот пасош што не ги пријавил

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom