Хомосексуални бракови во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 декември 2011
Мислења
448
Поени од реакции
278
Воопшто не е бламација туку е реалност. Ако ти имаш проблем со реалноста, закажи преглед негде, имаме стручни лица, нека ти помогнат.
како не ти сарм што твојата дијагнозаја префрлаш на друг...па ти си за преглед,дефинитвно штица ти фали...провери се

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Сето тоа во теорија звучи и изгледа супер ама кога ќе го пуштиш надвор е тогаш ќе го пресечат.
Зошто кај нас хомосексулаците се кријат? Затоа што се плашат? Зошто се плашат? Затоа што ќе ги стигматизираат.
Јас баш и не се кријам :). Нити се кријат многу други. За разлика од пред 5 години, огромен прогрес е направен. Зошто мислиш дека владава и текна баш сега од сето време да прави глупости? Нити беше повлечена иницијатива за бракови, нити посвојување деца, туку не видоа дека веќе не сме геј само позади 4 ѕида и ги фати уплав. Што е тажно, тажно е, но и бесполезно. Промените сами ќе си дојдат, нема да ги прашаат нив.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Хомосексуалноста не е забранета во Македонија, па да се легализира, неписмењачино!

Дај земи прочитај нешто пред да земеш да дискутираш. Прочитај го уставот. Пиши на гугл „демократија“ и потроши 2 саати од својот живот да ги разбереш основните работи. Срамота е више. Усекој втор пост имаш или грешка или глупост.
пишувам за геј браковите, полуписмен, читај тро.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Општеството си има механизми на казнување. Во овој случај девојчето ќе налета баш на тие механизми. Прашање е колку ќе биде психички цврсто да издржи или пак да развие психички проблеми. Тоа е коцка, не се знае кај ќе слета. Девојчето не е криво, родителите се криви што ја ставаат во таква ситуација.

Многу е прикладно за п*здите кои самите ги спроведуваат тие механизми на казнување да се кријат позади големиот збор „општество“

Така им е полесно, верувам. Ипак се п*зди, нели ;)

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
како не ти сарм што твојата дијагнозаја префрлаш на друг...па ти си за преглед,дефинитвно штица ти фали...провери се
така се штити, не му замерувај. комплекс од околината...
--- надополнето: 4 октомври 2013 во 01:25 ---
Многу е прикладно за п*здите кои самите ги спроведуваат тие механизми на казнување да се кријат позади големиот збор „општество“

не е така. комотно тие пи.ди нека закажат референдум ама некој после тоа ќ3е си има сериозни психички проблеми, а истите тие пи.ди само ќе ја зацврснат својата позиција.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Па имаш проблем со очите или перцепцијата. Ако тоа што го гледаш таму е одиграно, што е со фамилијарни снимки исто така достапни на Youtube? И тоа е исценирано?

Не ти префрлам, тоа било твој проблем уште пред да го покажеш и јас да го посочам, ова не е фудбал па да се подаваме.

Член од
26 декември 2011
Мислења
448
Поени од реакции
278
така се штити, не му замерувај. комплекс од околината...
јас воопшто не му замерувам...само сакам да му помогнам на човекот.А верувувам ќе се сложиш дека тоа е добро дело

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
не е така. комотно тие пи.ди нека закажат референдум ама некој после тоа ќ3е си има сериозни психички проблеми, а истите тие пи.ди само ќе ја зацврснат својата позиција.

Позицијата на п*зди? Зацврстена ви е, не треба референдум за тоа

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Член од
26 декември 2011
Мислења
448
Поени од реакции
278
Па имаш проблем со очите или перцепцијата. Ако тоа што го гледаш таму е одиграно, што е со фамилијарни снимки исто така достапни на Youtube? И тоа е исценирано?

Не ти префрлам, тоа било твој проблем уште пред да го покажеш и јас да го посочам, ова не е фудбал па да се подаваме.
Мене бе човеку ич не ме интересира како е исенирано или одиграно...јас го гелдам дека девојчето е на воздрас околу 7-9години...на таа воздраст е многу тешко да перцепираш., уште полесно да го излажеш истото тоа дете со едно милка чоколадо да испееш една песница за геј родители...
алооо свестисе какви видеа постираш!

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240

Не е во тоа проблемот туку зошто некој тука неќе п*зди ;)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Мене бе човеку ич не ме интересира како е исенирано или одиграно...јас го гелдам дека девојчето е на воздрас околу 7-9години...на таа воздраст е многу тешко да перцепираш., уште полесно да го излажеш истото тоа дете со едно милка чоколадо да испееш една песница за геј родители...
алооо свестисе какви видеа постираш!
Извини, ама трескаш зелени. Сум бил 7-9 години, знам како сум перцепирал тогаш работи. Ако она е мала, брат и е дефинитивно поголем, ваљда виде на видеото. Колку големо сакаш да биде детето пред да прекине да биде сметано за дете, и да биде дел од такво семејство, за да те убеди?

Не дека целам кон убедување, прашањето е чисто од љубопитност.

Член од
26 декември 2011
Мислења
448
Поени од реакции
278
Јас баш и не се кријам :). Нити се кријат многу други. За разлика од пред 5 години, огромен прогрес е направен. Зошто мислиш дека владава и текна баш сега од сето време да прави глупости? Нити беше повлечена иницијатива за бракови, нити посвојување деца, туку не видоа дека веќе не сме геј само позади 4 ѕида и ги фати уплав. Што е тажно, тажно е, но и бесполезно. Промените сами ќе си дојдат, нема да ги прашаат нив.
и демек владата од тебе или од вас се улашија...па ај сега амадмани и закони за гејојте хахахахахаха
ИЛи чекај стоп...можда се спроведе некоја петиција низ македноија за правата на педерите а ние НЕНОРМАЛНИТЕ да не знаеме?!:eek:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
и демек владата од тебе или од вас се улашија...па ај сега амадмани и закони за гејојте хахахахахаха
ИЛи чекај стоп...можда се спроведе некоја петиција низ македноија за правата на педерите а ние НЕНОРМАЛНИТЕ да не знаеме?!:eek:
Само кај нас без активна геј политика се води анти-геј политика :). Од сите проблеми кои сега ги има они со тоа земаа да се занимаваат. Да, страв е во прашање, затоа избрзаа тоа со Уставот да видат што можат да зациментираат (демек ќе им помогнеше тоа нешто).

Член од
26 декември 2011
Мислења
448
Поени од реакции
278
Извини, ама трескаш зелени. Сум бил 7-9 години, знам како сум перцепирал тогаш работи. Ако она е мала, брат и е дефинитивно поголем, ваљда виде на видеото. Колку големо сакаш да биде детето пред да прекине да биде сметано за дете, и да биде дел од такво семејство, за да те убеди?

Не дека целам кон убедување, прашањето е чисто од љубопитност.
Абе ти непара гледаш??ај види поубо кој повеќе преферираат(форсираат)на видеото..девојчето или момчето??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom