Хомосексуални бракови во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 декември 2011
Мислења
448
Поени од реакции
278
Да, brainwashed нели? Бидејќи дете абсолутно не може да биде среќно со истополови родители, така? Мора да е фејк или наговорена да прави вака или онака, или да се осеќа како што се осеќа.

А деца од пет години што пцујат по педери кога ќе го чујат зборот? Тоа е внатрешно упатство? Природно дојдено? Тоа не е brainwashing?
кој спомна бе брејнвошинг...ова е некој твој комплекс?....јас само реков дека го жалам девојчето

Еј пази финта...почетокот на видеото соба полна со детски украси демек идила и срекно семјство хахаххааха...абе како не ти е срам да со вакво видео да се бламираш

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
2-никаде јас не пишав дека ради пешковците опшеството ни пропаѓа и ни крахира. реков дека поради тоа што опшеството ни крахира се јавуваат некакви си споредни појави како наркоси, убијци и секако педери. пошто види, во нормално опшество нема барем педери, а убијци и наркоси ги има секаде, ама, ПАК ПОВТОРУВАМ, во нормално опшество тие одма се отстрануваат од социјалниот живот на останатите, така?
Не. Во НЕНОРМАЛНО општество тоа се прави. Во нормалните општества каде што живеат нормални, неограничени и луѓе кои знаат сами да си изградат ставови, се прифаќаат истите тие геј лица. И не се крева толку голема галама за нивната сексуална определба. И сите си живеат среќно до крајот на животот без да мразат некој само затоа што има различна сексуална ориентација од самите нив.
видиш, работата е во тоа шо, навистина, пеери имало и ќе има, ама во време кога се почитувал (макар и присилно) законите донесени во опшеството од страна на МЕНТАЛНО здрави луѓе, пешковците се криеле и се плашеле (се молеле) да не ги разбере никој оти отишле курбан.
јас не познавам ни еден постар човек, да кажи нешто против системот кој постоел пред едно 20-30 години, напротив, познавам луѓе кои сеуште плачат по него. во тој систем немало место ни за убијци, ни за наркомани, а замисли, разводите биле на минимум, за разлика од сега, кога е модерно да си разведен и шо е битно за темава-НИ ЗА ПЕДЕРИ, оти одма биле ставани на столбот на срамот од страна на целото опшество а најпрво од страна на самите родители на тие пешковци. во тој систем, опшеството живеело во многу поголема слога, имало пријателства, вистински, не ко сега од интерес, имало поголема дружба, желба да се помогни на секого.
Да, да, тогаш се било мед и млеко. Плачат оти биле со сите четири во вис на работно место, а земале секој први во месецот плата. Дај ми бре и мене таква работа и јас нема да велам ништо против тој систем. И ќе го воздигам дури. Затоа денес ние страдаме. Сме се навикнале на клати, па плати. Тоа од дома уште од најрани години го слушаме, гледаме и го учиме. Штета што овие денешни генерации на млади, здрави, образовани и способни за работа луѓе, живеат после тој систем. Млади луѓе кои можат и знаат како сами да си формираат мислење за секаква општествена појава, како на пример геј популацијата која на никој ниту му штети или му прави лошо, без да бидат приморани да прифаќаат наметнати ставови од државата во која живеат и праќани на Голи Оток, само затоа што размислуваат различно од колективот.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
па според DBack јас ја имам таа слобода и права да коментирам за она што мене м се сака, така да...

јас само неможам а ја сватам твојата потревба да ги вреѓаш нормалните луѓе.
дали со тоа се намалува твојот комплекс кој ти го набил ова опшество или така го исфрлаш твојот гнев кој неможиш дома да го искажиш, незнам, ама јас со тебе имав многу конверзации и во ниту една не те навредив како шо ти ме вреѓаш мене. единственото нешто шо ти го велам насекое е ПРКИ, а ако то те вреѓа... :D

лесно дојдов до тој залучок пошто живее во нездрава средина и тн. фамилија
--- надополнето: 4 октомври 2013 во 01:02 ---

а ти по тебе знајш? или беше во иднината?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
А ЗОШТО ТИ ГИ МРАЗИШ НОРМАЛНИТЕ ЛУЃЕ КОИ ВООПШТО НЕ ГИ ПОЗНАВАШ?
Што се дереш, бе ненормален еден!

Кој е тука нормален? Кои нормални луѓе ги мрзам?!?

Ако мислиш на себе, прво, не те мрзам. Ме нервираш што си прост. Два дена ти објаснувам што е демократско право и што е почитување на право. Два дена ти мелам 3 концепти од демократија, па пак не ти збира.

Па сеа и се дереш.

Бог да чува.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Нема да има такви проблеми. Како што немаат такви проблеми тие што растеле со една мајка или татко, без да има другополов родител за rolemodel.
Има голема разлика меѓу твојот претходен и овој нов пример.
Едно е недостаток од rolemodel кој може да се надополни од околината а друго е два исти модела кои имаат односи кои се сосема спротивни од тие што се среќаваат во околината.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
па според DBack јас ја имам таа слобода и права да коментирам за она што мене м се сака, така да...

јас само неможам а ја сватам твојата потревба да ги вреѓаш нормалните луѓе.
дали со тоа се намалува твојот комплекс кој ти го набил ова опшество или така го исфрлаш твојот гнев кој неможиш дома да го искажиш, незнам, ама јас со тебе имав многу конверзации и во ниту една не те навредив како шо ти ме вреѓаш мене. единственото нешто шо ти го велам насекое е ПРКИ, а ако то те вреѓа... :D
Ти ме изнавреѓа 10 пати повеќе зборејќи не само за мојата популација но и за мене лично каков сум и што. Треба да копам постови од претходно?

Има смисла што тоа ти си издвоен за разлика од многу други хетеросексуалци кои ги знам. Едните имаат почит према мене, ме запознале ко човек, а останатите овдека како гаврани гракате на слепо, без грам почит. Што имам јас да почитувам некој кој мене не ме почитува? Не сум религиозен па безусловно сакај ги сите, сврти друг образ, кој тебе ебе бе, биди увреѓен!

па ти по тебе знајш? или беше во иднината?
Знаеш од каде знам? За разлика од тебе имам разговарано со луѓе кои растеле во такви семејства, од млади тинејџери до адолесценти кои сега влегуваат во своите 30ти години, и не само виртуелно, туку и на маса, во 4 очи. Има и сведоштва од други. Ете од каде.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Не. Во НЕНОРМАЛНО општество тоа се прави. Во нормалните општества каде што живеат нормални, неограничени и луѓе кои знаат сами да си изградат ставови, се прифаќаат истите тие геј лица. И не се крева толку голема галама за нивната сексуална определба. И сите си живеат среќно до крајот на животот без да мразат некој само затоа што има различна сексуална ориентација од самите нив.

Да, да, тогаш се било мед и млеко. Плачат оти биле со сите четири во вис на работно место, а земале секој први во месецот плата. Дај ми бре и мене таква работа и јас нема да велам ништо против тој систем. И ќе го воздигам дури. Затоа денес ние страдаме. Сме се навикнале на клати, па плати. Тоа од дома уште од најрани години го слушаме, гледаме и го учиме. Штета што овие денешни генерации на млади, здрави, образовани и способни за работа луѓе, живеат после тој систем. Млади луѓе кои можат и знаат како сами да си формираат мислење за секаква општествена појава, како на пример геј популацијата која на никој ниту му штети или му прави лошо, без да бидат приморани да прифаќаат наметнати ставови од државата во која живеат и праќани на Голи Оток, само затоа што размислуваат различно од колективот.
1.читни подобро. тоа се однесува на убијците и наркосите, не за хомодсексуалците...

2.да, а ти ваква попаметна и „поначитана„ и пообразована од нив во овој идеален образовен систем, најде да кажиш, така?
е па, ајде да ти кажам и ова-прифаќањето на геј браковите во македонија би било само АКО БИДИМЕ ПРИМОРАНИ ОД НАДВОР и би било присилно наметнат став, пошто, не само повозрасните, туку и 90% од помалдите во МКД се многу против легализирање на хомосексуалноста.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Девојчево е 24/7 со "татковциве" а и нема жена мајка како модел? Ќе си има тешки проблеми кога ќе порасне.
Жити мајка! Ова од истражувања што се праени и од генерациските искуства од ваквите бракови низ историјата. Како, бре, не ви е глупо да се истрчувате со вакви глупости?

Децата растени без мајка се со тешки проблеми, а?

Дај ко ќе му умре мајка на некое дете, да го дадеме на посвојување кај нормална фамилија што има и мајка и татко.

Тибам бостанот, тибам!

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
кој спомна бе брејнвошинг...ова е некој твој комплекс?....јас само реков дека го жалам девојчето

Еј пази финта...почетокот на видеото соба полна со детски украси демек идила и срекно семјство хахаххааха...абе како не ти е срам да со вакво видео да се бламираш
Воопшто не е бламација туку е реалност. Ако ти имаш проблем со реалноста, закажи преглед негде, имаме стручни лица, нека ти помогнат.
--- надополнето: 4 октомври 2013 во 01:14 ---
Има голема разлика меѓу твојот претходен и овој нов пример.
Едно е недостаток од rolemodel кој може да се надополни од околината а друго е два исти модела кои имаат односи кои се сосема спротивни од тие што се среќаваат во околината.
Ако детето го научиш дека околината е разновидна, нема да настане проблем. Проблем е хомофобијата, која е социјална девијација, а се калеми преку растење деца кои веруваат во стриктни модели и дека околината не е разновидна со разни модели, туку дека има еден. Самите правите брејнфак на децата кои ги растете.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Жити мајка! Ова од истражувања што се праени и од генерациските искуства од ваквите бракови низ историјата. Како, бре, не ви е глупо да се истрчувате со вакви глупости?

Децата растени без мајка се со тешки проблеми, а?

Дај ко ќе му умре мајка на некое дете, да го дадеме на посвојување кај нормална фамилија што има и мајка и татко.

Тибам бостанот, тибам!
Општеството си има механизми на казнување. Во овој случај девојчето ќе налета баш на тие механизми. Прашање е колку ќе биде психички цврсто да издржи или пак да развие психички проблеми. Тоа е коцка, не се знае кај ќе слета. Девојчето не е криво, родителите се криви што ја ставаат во таква ситуација.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
2.да, а ти ваква попаметна и „поначитана„ и пообразована од нив во овој идеален образовен систем, најде да кажиш, така?
е па, ајде да ти кажам и ова-прифаќањето на геј браковите во македонија би било само АКО БИДИМЕ ПРИМОРАНИ ОД НАДВОР и би било присилно наметнат став, пошто, не само повозрасните, туку и 90% од помалдите во МКД се многу против легализирање на хомосексуалноста.
Хомосексуалноста не е забранета во Македонија, па да се легализира, неписмењачино!

Дај земи прочитај нешто пред да земеш да дискутираш. Прочитај го уставот. Пиши на гугл „демократија“ и потроши 2 саати од својот живот да ги разбереш основните работи. Срамота е више. Усекој втор пост имаш или грешка или глупост.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Што се дереш, бе ненормален еден!

Кој е тука нормален? Кои нормални луѓе ги мрзам?!?

Ако мислиш на себе, прво, не те мрзам. Ме нервираш што си прост. Два дена ти објаснувам што е демократско право и што е почитување на право. Два дена ти мелам 3 концепти од демократија, па пак не ти збира.

Па сеа и се дереш.

Бог да чува.
не се дерам, туку пишувам со големи букви за конечно да ми одговориш на едно мое прашање до тебе.
ти дечко, немаш појма шо е демократија и демократско право. си читнал тро, ама само површно и сега се правиш паметен, ама испаѓаш многу смешен.
ајде да ти објаснам малку=демократијата е правото на избор на секој човек. за да се донеси закон кој би ги штител пеерите, треба да се постави на референдум, каде граѓаните би си го кажале своето мислење, така. и шо мислиш, како би изгледале резултатите од тој референдум. минимум 90% против.
значи според тебе, 90% од државава се неписмени, глупи и неуки, а да и заостанати, а добар дел од нив би биле и д-р на науки, м-р, министри и сл. сакаш да кажиш дека ти си (пошто еве разбираш и демократија, асите други не) најпаметен (или еден од најпаметните) во мкд?
--- надополнето: 4 октомври 2013 во 01:19 ---
Ти ме изнавреѓа 10 пати повеќе зборејќи не само за мојата популација но и за мене лично каков сум и што. Треба да копам постови од претходно?

Има смисла што тоа ти си издвоен за разлика од многу други хетеросексуалци кои ги знам. Едните имаат почит према мене, ме запознале ко човек, а останатите овдека како гаврани гракате на слепо, без грам почит. Што имам јас да почитувам некој кој мене не ме почитува? Не сум религиозен па безусловно сакај ги сите, сврти друг образ, кој тебе ебе бе, биди увреѓен!

Знаеш од каде знам? За разлика од тебе имам разговарано со луѓе кои растеле во такви семејства, од млади тинејџери до адолесценти кои сега влегуваат во своите 30ти години, и не само виртуелно, туку и на маса, во 4 очи. Има и сведоштва од други. Ете од каде.
да, побарај. лично тебе не сум те навредил. популација можеби, но нели, ако ние треба да ве прифатиме такви какви што сте, нели и самите вие треба да си се прифатите. или не е така?

со то шо ме вреѓаш мене, а сигурно и другите пред мене, само ја прикриваш твојата слабост и неукост за одредени прашања

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Ако детето го научиш дека околината е разновидна, нема да настане проблем. Проблем е хомофобијата, која е социјална девијација, а се калеми преку растење деца кои веруваат во стриктни модели и дека околината не е разновидна со разни модели, туку дека има еден. Самите правите брејнфак на децата кои ги растете.
Сето тоа во теорија звучи и изгледа супер ама кога ќе го пуштиш надвор е тогаш ќе го пресечат.
Зошто кај нас хомосексулаците се кријат? Затоа што се плашат? Зошто се плашат? Затоа што ќе ги стигматизираат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom