Хомосексуални бракови во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Не поднесувам приученост и простотилак у јавност.
Тоа воопшто не е демократски,кој си ти да кажуваш што е простотилук а што не е , посебно кога тоа го кжув човек од кој што можт да се прочитат многу постови во кој што се гледа омраза или тоа ти што не го сакаш презираш едноставно го мрази е во ред , твојата омраза е интелктуална и напредна.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
немаш никакви аргументи, затоа.
се најде некој кој може да ти врати на твоите филозофии и одма-опашката (или нешто друго в гз :D) и чао

не очекував така брзо да си заминеш, ама добро, то е. секако не ми одговори на прашањето, така да, прекинувам и ја.
Видов дека се соошувам со супериорен интелект, кој длабокоумно увидел дека педерите се криви за крахот на општеството, и морав да се повлечам од дискусијата.

И кадро и не кадро интернет има дома, тоа е проблемот Олафе...

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Полека смири се и внимавај со буквите на тастатурата. Без паника!
Докторот што ти рече знаеш, ако продолжиш да ги пиеш редовно лековите, без нервози, за едно 20-30 години твојот когнитивен капацитет ќе дојде на едно рудиментарно ниво за да можеш да се пријавиш на Македонски Идол и конечно да го свртиш вниманието кон себе.
тебе ти успеа, па сега како добар соговорник се обидуваш да помогниш или?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Полека смири се и внимавај со буквите на тастатурата. Без паника!
Докторот што ти рече знаеш, ако продолжиш да ги пиеш редовно лековите, без нервози, за едно 20-30 години твојот когнитивен капацитет ќе дојде на едно рудиментарно ниво за да можеш да се пријавиш на Македонски Идол и конечно да го свртиш вниманието кон себе.
Можеи згрешиф, можеби копачка фаца тело истаф искомбинирани со 45 години се факторот за таквото девијантно однесување, јеби га тоа ти е.
Види денес неам апои али утре ќе си купам, ама пријателе за тебе нема спас таков копан како тебе апропо и дефакто се раѓа само еднаш на 100 години и тоа во прилеп, оставштина од балканските војни родени накази од несакан и ненамерен инцест, А згора на сето тоа и хомосексуалноста е заебана работа.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Видов дека се соошувам со супериорен интелект, кој длабокоумно увидел дека педерите се криви за крахот на општеството, и морав да се повлечам од дискусијата.

И кадро и не кадро интернет има дома, тоа е проблемот Олафе...
1-фала фала, то е добро да се знае, иако е кажано со доста иронија, ама и поокрај тоа, знам дека веруваш во то шо го пишуваш

2-никаде јас не пишав дека ради пешковците опшеството ни пропаѓа и ни крахира. реков дека поради тоа што опшеството ни крахира се јавуваат некакви си споредни појави како наркоси, убијци и секако педери. пошто види, во нормално опшество нема барем педери, а убијци и наркоси ги има секаде, ама, ПАК ПОВТОРУВАМ, во нормално опшество тие одма се отстрануваат од социјалниот живот на останатите, така?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Mozes da kazes deka omrazata ne e pravo, no nieden na ovoj svet ne e osloboden od nea. Sekoj mrazi nekogo/nesto. Duri i tie koi gi prifakaat lgbt licata ne se oslobodeni od omraza kon bilo kakva grupa/poedinec itn.
Омразата не е право. Тоа е емотивна состојба. Емотивните состојби не можат да бидат предмет на право. Може да се социјално неприфатливи, ама не можат да бидат забранети.

Е, сеа, мислам дека треба да е common sense дека е идиотски да мразиш: цигани, пензионери, курви, индијци, педери, албанци, каури, грци... Идиотски е да мрзиш цели категории/групи луѓе. Тоа е стереотипизација и се случува или од неинформираност/непознавање или поради некоја длабока траума која хејтерот ја попил од лице кое припаѓало на таа група.

Како и да е, јас можам да разберам копиљаци да хејтаат, ама здрав, прав маж над 25 години да ми каже „имам право да мрзам грци“, за мене тој чоек е кретен, ако може да мрзи 11 милиони луѓе одеднаш, луѓе кои никад не ги видел. Или е неинформиран или некој мрсен грк му го бапнал као мал.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Можеи згрешиф, можеби копачка фаца тело истаф искомбинирани со 45 години се факторот за таквото девијантно однесување, јеби га тоа ти е.
Види денес неам апои али утре ќе си купам, ама пријателе за тебе нема спас таков копан како тебе апропо и дефакто се раѓа само еднаш на 100 години и тоа во прилеп, оставштина од балканските војни родени накази од несакан и ненамерен инцест .
Ти само конзумирај ги редовно апчињата, се останато е ирелевантно.

И повеќе овошје...

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
а овај си ти. е па мило ми е. ја не гледам вакви пропаднати емисии, ама мило ми е шо почнуваш полека да се вклопуваш во опшеството
--- надополнето: 3 октомври 2013 во 23:24 ---
Омразата не е право. Тоа е емотивна состојба. Емотивните состојби не можат да бидат предмет на право. Може да се социјално неприфатливи, ама не можат да бидат забранети.

Е, сеа, мислам дека треба да е common sense дека е идиотски да мразиш: цигани, пензионери, курви, индијци, педери, Албанци, каури, грци... Идиотски е да мрзиш цели категории/групи луѓе. Тоа е стереотипизација и се случува или од неинформираност/непознавање или поради некоја длабока траума која хејтерот ја попил од лице кое припаѓало на таа група.

Како и да е, јас можам да разберам копиљаци да хејтаат, ама здрав, прав маж над 25 години да ми каже „имам право да мрзам грци“, за мене тој чоек е кретен, ако може да мрзи 11 милиони луѓе одеднаш, луѓе кои никад не ги видел. Или е неинформиран или некој мрсен грк му го бапнал као мал.
а зошто ти ги мразиш нормалните луѓе за сметка на педерите?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
. пошто види, во нормално опшество нема барем педери,
Во кое нормално општество бре ТУПАН еден нема педери???

Хомосексиалноста постои од кога е свет и век. Еден одреден дел од популацијата, кој е константен како процент во однос на целата популација е хомосексуален. Како ќе се поставиш спрема тој НЕПОБИТЕН факт е друга работа. Можеш да се правиш слеп и да тврдиш дека моралниот пад на општеството ја ствара хомосексуалноста, но хомосексуалци имало и во општества кои биле н врвот на својата моќ.

Досадно е ова, сто пати објаснувано, но очигледно мора секому со инка да му се турва...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Тоа воопшто не е демократски,кој си ти да кажуваш што е простотилук а што не е , посебно кога тоа го кжув човек од кој што можт да се прочитат многу постови во кој што се гледа омраза или тоа ти што не го сакаш презираш едноставно го мрази е во ред , твојата омраза е интелктуална и напредна.
Мојата омраза е кон конкретниот простак. Тоа е моето демократско право.

Ти мрзиш милиони луѓе кои никогаш не си ги сретнал. Тоа, според мене, е дебилно. Право е, ама е право... за дебили, ваљда. Така искача.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Одлично си изреагирал еднаш, двапати. Многу, како да кажам, одважно и принципиелно.

Човек, сепак треба да си држи до нивото. Не иде да бидеш виден со секој, нели. Луѓе свашта може да си помислат, па после иди и објаснувај се...

Немам нејаснотии со реченицата. Затоа и ја повторив неколку пати, за случајно некој да не ја утне.

Никој не може да ти забрани да хејташ. Тоа ти е демократско право. Тужно и малку дебилно е на стари години да хејташ милиони луѓе кои не ги познаваш од незнаење и страв.

Мислам, ваљда е од незнаење, па после и страв, него само стравот да не се попедерчи(ш)?!
Ах види сега , јас одамн ја имам дефинирано мојата сексулност нам кој сум знам што сум, финтта дека од стрф да не е попедерчиме затоа не ги сакаме е толку лејм што попедерска не мое да биде, леандра мрази бугари сигорно не од страв дека би можела да се почуствува бугрка и скраја било да извади бугарски пасош, теориите за латентноста се толку глупи и дегенски што не можам да опишам нај благо речено како ти ставро и и виндфукер да сте седнале и да сте ги пишувале.
Друже аеби секој некого мрази не го поднесува и не го сака, смотани ти се теорииве за латентност дали е тужно ии дебилно тоа е веќе право на избор знаеш она нај демократски не сме у северна кореја па да ни биде судено и според емоциите, никој не те нарече деген или глуп со ретардирани саќања бидејки си се решил да застапуваш апстракна теорија на тоа што е демократија а што не е демократија јас не реков дека си нездрав пошо си педер и зошто ги застапуваш педерските интереси не секој има право на емоции кај тебе е љубовта кон педерите и не ти судам нити те навредува кај мене е омразата и не реба нити да ме навредуваш нити да ми судиш не е демократски сФаќаш ПЕЕР ?
--- надополнето: 3 октомври 2013 во 23:35 ---
Мојата омраза е кон конкретниот простак. Тоа е моето демократско право.

Ти мрзиш милиони луѓе кои никогаш не си ги сретнал. Тоа, според мене, е дебилно. Право е, ама е право... за дебили, ваљда. Така искача.
Ама биди си ти дебил колку сакаш воопшто мене тоа не ме тангира бре човеку, дали јас реков некде дека не треба да бидеш или не смееш да си бидеш дебил ? НЕ тоа си е твое демократско право да си бидеш дебил дали мене тоа ми се допаѓа или не не е битно исто како што не ми чуе уво дали си простак или не си, не дојдов јас со стап да ти бранам да не си бидеш простак, крај на муабетот.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Во кое нормално општество бре ТУПАН еден нема педери???

Хомосексиалноста постои од кога е свет и век. Еден одреден дел од популацијата, кој е константен како процент во однос на целата популација е хомосексуален. Како ќе се поставиш спрема тој НЕПОБИТЕН факт е друга работа. Можеш да се правиш слеп и да тврдиш дека моралниот пад на општеството ја ствара хомосексуалноста, но хомосексуалци имало и во општества кои биле н врвот на својата моќ.

Досадно е ова, сто пати објаснувано, но очигледно мора секому со инка да му се турва...
па то го кажувам бре постар г-не (ја нигде не те навредив :)).
неможи да има нормално опшество доколку има ненормални појави, ете гледаш, самиот си призна, иако мислам дека ти требаше мене да ме просветлиш, не ја тебе :pos:
видиш, работата е во тоа шо, навистина, пеери имало и ќе има, ама во време кога се почитувал (макар и присилно) законите донесени во опшеството од страна на МЕНТАЛНО здрави луѓе, пешковците се криеле и се плашеле (се молеле) да не ги разбере никој оти отишле курбан.
јас не познавам ни еден постар човек, да кажи нешто против системот кој постоел пред едно 20-30 години, напротив, познавам луѓе кои сеуште плачат по него. во тој систем немало место ни за убијци, ни за наркомани, а замисли, разводите биле на минимум, за разлика од сега, кога е модерно да си разведен и шо е битно за темава-НИ ЗА ПЕДЕРИ, оти одма биле ставани на столбот на срамот од страна на целото опшество а најпрво од страна на самите родители на тие пешковци. во тој систем, опшеството живеело во многу поголема слога, имало пријателства, вистински, не ко сега од интерес, имало поголема дружба, желба да се помогни на секого.
дали сега е така-кажи ми ти. ама овие појави кои сега се актуелни, се плод на опаѓање на опшествените вредности (прв чекор на крахот на едно опшество), кои потоа резултираат со појава на наркомани, дилери, убијци, пеерите почнуват јавно да си ги бараат нивните права, се јавуваат странските организации кои бараат права за овие и така, сите горенаведени имаат демократски права, освен оние нормалните. многу е јасно.

а да, ќе заборавев. моќни е сосема едно, нормални опшества е сосема друг термин. американското опшество е моќно во секој случај, но никако нормално. прост пример е тоа.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.445
Поени од реакции
4.361
Мислам дека на темава сега за сега и е доволно. Се изнапишаа еве 317 страни. Се кажа се што можеше да се каже, се спротивставија сите аргументи, се разгледа работата од сите аспекти. Бидејќи веке се е кажано и никој веке неможе да напиши нешто а да не се повтори себе си или друг па поради тоа веке подолго време на темава се пишува се и сешто само не во врска со неа, му предлагам на администраторот да ја стави некое време под клуч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom