Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Археолошки локалитети: APOLONIA, BUTRINTI, ANTIGONEA, AMANTIA, BYLISI, ALBANOPOLI, LISI
Археолошки локалитети: APOLONIA, BUTRINTI, ANTIGONEA, AMANTIA, BYLISI, ALBANOPOLI, LISI
Другарче, ова све грчки градои бе. Кај се илирските?
Bouthroton (Butrinti) was originally a town within the region of Epirus. It was one of the major centres of the Greek tribe of the Chaonians.
Apollonia was an ancient Greek city in Illyria.
Antigonea was an ancient Greek city in Epirus and the chief inland city of the ancient haonians.
Amantia or Abantia was an ancient Greek polis in Epirus.
Byllis was founded by Greek settlers.
Albanopolis was a city in ancient Roman Macedon.
Lezhë was an ancient Greek colony named Lissus.
Moже ли поблиско за архолошкиот локалитет Албанополис? кај се наоѓа од кога се истражува кој ги води истражувањата и што до сега е таму откриено?
Ти спомна Археолошки локалитет Албанополис. Јас те прашав кај се наоѓа, што е откриено таму... колку долго сие истражува тој локалитет.... Знаеш ли ти воопшто што е археолошки локалитет??Богами не знам, но имаш интернет и гугл транслејт...
НО пошто знам што ти е поентата патем си нашол некој историчар кој тврди дека албанците се дојденци во балканот во 19 век, упс, 14, пак упс 11 век?
Ти спомна Археолошки локалитет Албанополис. Јас те прашав кај се наоѓа, што е откриено таму... колку долго сие истражува тој локалитет.... Знаеш ли ти воопшто што е археолошки локалитет??
Колку шо ми е мене познато, во Албанија се' уште не го нашле. Можда е време да копнат некаде накај Ерменија, па ќе излезе митскиот град на Албанците.
Колку пати треба да го репризираме постот каде е покажано и докажано каде се наоѓал античкиот Албанополис?
Ајде да видам јунак кој ќе ги прелиста страниците назад на темава и ќе го најде.
да де, и птолемеј е фалсификатор
Фалсификатор е оној кој лажно ги презентира аргументите, како тебе во случајов...