DBack
сега сам се заеба со постов.
прво-секоја единка е дел од некое општество! како таква, таа мора да ги почитува ПРАВИЛАТА и ЗАКОНИТЕ на тоа општество и да делува врз база на нив. секој оној кој не ги почитува тие закони и права, ОДИ ПРОТИВ ТОА општество. просто и јасно. НЕМОЖИШ НИ ТИ, ни БИЛО КОЈ ДРУГ, да ги ставиш/те своите интереси пред интересите на општеството.
то ти се првите лекции по социологија, па сега види дали моето мислење е како на приучен магационер, или ти си некое безобразно, невоспитано и разглаено дериште кое нема основна почит за фактите и законите кои не сум ги поставил јас ТУКУ ОПШТЕСТВОТО, чиј дел си и ти.
ЗАПАМЕТИ-БЕЗ ПОЧИТУВАЊЕ НА ПРАВИЛАТА ДЕФИНИРАНИ ОД ОПШТЕСТВОТО ВО КОЕ ЖИВЕЕШ, ПРИДОНЕСУВАШ КОН РАСПАЃАЊЕ НА ТЕМЕЛИТЕ НА ТОА ОПШТЕСТВО. доволно јасно?
нашето општество функционира врз основа на законите и слободите донесени и предвидени од нашите ПАТРИЈАРХАЛНО ВОСПИТУВАНИ претци, воспитувани од нивните претци кои не биле задоени или под влијание на некакви си болни пропаганди од запад, како што е денешнава младина, а истите тие западни пропаганди се потпомогнати од нашиот распаднат систем на образование кој продуцира неписмени кадри, кои само му олеснуваат продирање на нивниот неморал и во овие простори. секој оној кој се однесува и кој функционира спротивно од правилата на тоа општество е терет за тоа општество и преминува во шлајм-каков што се меѓу другите и пешковците.
која ми е поентата-во оваа земја сеуште живеат луѓе кои се воспитувани во тој традиционален стил и фала богу се помогубројни од овие болеснициве, па сеуште држат каков-таков баланс во општеството.
па затоа, среќа на таквите ко оние кои ги поддржуваш, а и за тебе, има земји со полиберални сваќања, кои сигурно ќе те примат и тебе, а и оние другите. па затоа, да сум на твое место, наместо да селам од државава кој ќе стасам, како шо правиш ти, би се исселил некаде каде е поарно и би си ги зел и пешковиве со себе.
нас, на нормалните луѓе овде ни е убаво со овој старомоден и недемократски систем на живеење.
доволно?