Breaking Bad

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Настрана тоа што серијава влезе во аналите (го обожавам зборов) на ТВ индустријата како една од најдобрите, најивентивните и најоригиналните серии на сите времиња со најдобрата карактерна трансформација на сите времиња и се останато што веќе кажавте, нешто што мене лично ме импресионира е скокањето од оној амерички шаблон на молзење на потенцијалот на серијата до максимална можна точка. Така, само споредете гледаноста на рандом епизода од 1 сезона и рандом епизода од 5 сезона, невиден скок човече, се до финалето каде достигнува МАКСИМАЛНА гледаност од 10 милиони гледачи, што било незамисливо во првите 3, па и 4 сезони. Само отворете листа на епизоди со гледаност и ќе видите за што зборувам. На најјакото заминуваат, со стил, ала британски. А можеа уште. Комотно. Затоа ќе бидат запамтени како one of the best ever.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Само да ве прашам, кај Шварц во куќата им остаи 9.700.000$... Нели во бурето имаше 11.000.000$. Кај се другите?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Само да ве прашам, кај Шварц во куќата им остаи 9.700.000$... Нели во бурето имаше 11.000.000$. Кај се другите?
А шо мислиш од кои пари го плаќаше неколкумечното криење во колибата, новиот идентитет, пушката и се останато?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Настрана тоа што серијава влезе во аналите (го обожавам зборов) на ТВ индустријата како една од најдобрите, најивентивните и најоригиналните серии на сите времиња со најдобрата карактерна трансформација на сите времиња и се останато што веќе кажавте, нешто што мене лично ме импресионира е скокањето од оној амерички шаблон на молзење на потенцијалот на серијата до максимална можна точка. Така, само споредете гледаноста на рандом епизода од 1 сезона и рандом епизода од 5 сезона, невиден скок човече, се до финалето каде достигнува МАКСИМАЛНА гледаност од 10 милиони гледачи, што било незамисливо во првите 3, па и 4 сезони. Само отворете листа на епизоди со гледаност и ќе видите за што зборувам. На најјакото заминуваат, со стил, ала британски. А можеа уште. Комотно. Затоа ќе бидат запамтени како one of the best ever.
Или ова што си го пишал накратко: Не сакаа да се усерат како LOST. :нинџ:

Член од
14 септември 2013
Мислења
112
Поени од реакции
43
All bad things must end. Ovaa serija beshe dobra, pa ne morashe :)
Iskreno, iako sum golem fan,poslednata sezona, ili potochno poslednite epizodi ne me iskefija kako shto mislev. Prvite sezoni, osobeno 2, 3 i 4 epten mi se dopadnaa, mislam deka vo 5-tata malku zalutaa. Ne sakam da cepidlacham, ama vcera citav nekoi recenzii od svetski marki koi se poistovetuvaat so moeto mislenje, osobeno za nachinot na koj zavrshi serijata, kako Volt bez mnogu maka sredi se, kako bash Tod i chichko mu ostanaa zivi za da Jessie i WW zavrshat rabota i sl.
Kako i da e, serija vo top 5 all time, glumata na Aaron i Bryan e legendarna, ama sepak Sopranovi mi se vrv (The Wire ne sum ja gledal). Ideme ponatamu, do nekoj nov BB...
eve i dobra recenzija - http://www.serijala.com/izdvojeno/breaking-bad-je-otisao-kao-jedna-od-najboljih-serija-ikada/
zaboraviv da se pofalam, bev na kratko vo US i ja gledav pretposlednata epizoda na AMC direktno :) no waiting, no torrents :D inaku tamu e neverojaten hype-ot za serijata, site show-emisii i bea podredeni poslednata nedela.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Неможеше подобро финале од ова ако го земеме во предвид времето што е предвидено,може некој ке си даваат идеи како би можело да биде подобро,но така можда само за нив би било подобро,треба што е можно повеке фанови да се задоволат,и начинот на кој што заврши финалево беше најсигурен за да се постигне тоа,и јас сум премногу задоволен.

Подобар финиш ми има BB од колку Сопранови,некако финишот на Сопранови ми е како режисерот да имал недостаток на креативност или страв да не ја заебе серијата па играл така,BB од друга страна...:love:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сега ќе си чекаме (барем јас) 3 работи:

1. Спин-оф серијата "Better Call Saul" каде што пак ќе се појави кога тогаш THE KING
2. Џеси во Need For Speed да каже BITCH!
3. Волтер во Man of Steel како Lex Luthor да каже - SAY MY NAME...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јеп, го знам ова и беше направено на Reddit поради фаците како мене. Добар хумор, признавам. :pos: Иначе оваа слика излезе на еден сајт, каде што поверуваа дека има симболики. :facepalm:
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 18:53 ---
Сега ќе си чекаме (барем јас) 3 работи:

1. Спин-оф серијата "Better Call Saul" каде што пак ќе се појави кога тогаш THE KING
2. Џеси во Need For Speed да каже BITCH!
3. Волтер во Man of Steel како Lex Luthor да каже - SAY MY NAME...

Брајан Кренстон ги отфрли шпекулациите дека ќе биде Лекс Лутор и дека планирал да се повлече некој период и да глуми само во театар некое време.

D

dystopian

Гостин
За серијата мислам дека се е кажано, затоа би сакал да им се заблагодарам на сите што пишуваа на темава. Првиот пост го пишав кратко време откако се зачленив, кога темава имаше едвај десетина страни. Од тогаш па натаму редовно ја читам иако не пишував толку често, мислам дека немам испуштено ниту еден пост. Уживав во дискусиите, во сликиците и хумористичните видеа што ги постиравте, во еуфоричните постови на Псисајд со не повеќе од две самогласки (А и У, и извичници), легендарниот пост на џимеј, согледувањата на детали кои ги немав приметено, наоѓањето на симболика дури и таму каде што ја нема, па и повремените препирки меѓу фановите, и ред други работи. Се на се, ова е мојата омилена на тема на форумов!

И уште еднаш благодарност до аудиофилот Псисајд, за постирање на песнава со одличен квалитет на звук:

Два дена само ова го слушам. :icon_mrgr:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
дајте го постот на Џимеј, знам дека го постиравте негде тука ама ме мрзи да го барам :D

Kajgana Shop

На врв Bottom