Под прикритие

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.981
Поени од реакции
51.075
Серијава ко за балкански услови е бомба. Сценариото е горе доле издржано, продукцијата е беспрекорна ликовите се добро одбрани и изградени, имам мала замерка на глумата на главниот јунак што е потпросечна, ама се на се алал вера на БНТ.

Слепцине од МТВ со сите пари што ни ги дерат треба да си земат да си ги чукнат тоа тимбите малку.

омилен лик заедно со Косм што не можам да го прежалам​

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Верувам дека низ целиот свет би ја гледале да има англиски превод. Ја изгледав и втората сезона, какво добро финале, мерак:D Е сега малку ми е криво што
толку бргу отиде Сани, ама јак човек не можеш толку лесно да го заебеш, а и со татко му, баш очекував да успеат, па отпосле да му направи некој проблем на Мартин да го разоткрие, но отиде прерано(y)

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
mn dobro parchre :) edvaj cekam da ispadne nova sezona, neznam dali ke ispadne za brzo, no ima nekoj najavi a vaa sezona ke bide ke ima i delovi od filmot snimeni vo makedonija potocno vo strumica...

Член од
12 март 2010
Мислења
204
Поени од реакции
74
ќе може некој да ја преведе строфава ?
Получи SMS и ти светна крушката,
влизаш в борч да натопиш чушката!
Дебнеш кучката,дробиш,дробиш бучката.
Кривиш джуката,чупиш тарамбуката.
В клуба сe "dence" като ку-ку-Куката!

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
ќе може некој да ја преведе строфава ?

Сите зборови са жаргони ( slang ) во бугарскиот jaзик.

Получи SMS и ти светна крушката
ти светна крушката се користи като збор коj значи - ти доjде мисла, идеja
борч е долг, разход на пари, да натопиш чушката като жаргон значи да правиш sex.
Дебнеш значи следиш таjно, кучка - bitch.
джуки - устни, кривиш джуката, чупиш тарамбуката на жаргон значи правиш страшна, грда фаца
Во клуба си ''денсим'' като Куката. Тук денсим значи танцуваме ( dancing ):свиркам:

Член од
12 март 2010
Мислења
204
Поени од реакции
74
Сите зборови са жаргони ( slang ) во бугарскиот jaзик.

Получи SMS и ти светна крушката
ти светна крушката се користи като збор коj значи - ти доjде мисла, идеja
борч е долг, разход на пари, да натопиш чушката като жаргон значи да правиш sex.
Дебнеш значи следиш таjно, кучка - bitch.
джуки - устни, кривиш джуката, чупиш тарамбуката на жаргон значи правиш страшна, грда фаца
Во клуба си ''денсим'' като Куката. Тук денсим значи танцуваме ( dancing ):свиркам:
фала за преводот , а дробиш бучката што значи

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.012
Поени од реакции
8.333
Не сум ја гледал серијава ,ама од тоа што видов некој исечоци и трејлери изгледа доста добро.

Ехх кога во Македонија би се снимало некоја ваква серија ,МТВ да сними а не само да снимаат со години историски сериски филмови за војводите Гоце Делчев,Даме Груев,Никола Карев и др

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Од кога ja изгледав јас ехе хееее :D

Бугарска верзија на Долина на Волците. Мене не ме фасцинираше нешо филмот, обичен мафијашки филм, борба за престиж, за пички, за дрога, и тоа е тоа. Ама реално гледано скап филм. Не ми е јасно како можат булгарите да снимаат вакви скапи филмови, а динар немаат :pos:

Иначе јас почнав да го гледам поради јазикот на кој зборат, еден вид на комедија, целосно лудило ми беше. И после продужив да го гледам ради рибата на џандаро и си го изгледав цел :D

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Од кога ja изгледав јас ехе хееее :D

Бугарска верзија на Долина на Волците. Мене не ме фасцинираше нешо филмот, обичен мафијашки филм, борба за престиж, за пички, за дрога, и тоа е тоа. Ама реално гледано скап филм. Не ми е јасно како можат булгарите да снимаат вакви скапи филмови, а динар немаат :pos:

Иначе јас почнав да го гледам поради јазикот на кој зборат, еден вид на комедија, целосно лудило ми беше. И после продужив да го гледам ради рибата на џандаро и си го изгледав цел :D

Значи нема врска дека е бугарска верзија на Долина на волците.Серијава е фантастично парче како роман што не можеш да го оставиш додека не го прочиташ цел,најдобра серија со ваква тематика на Балканот до сега.Огромно браво за БНТ.Така е и со сезоните 3 х 12 епизоди.Вчера читав дека всушност дејството се преместува во Лондон и на уште неколку други европски метрополи и дека Нина Добрев(цурата од Вампирски дневници која е всушност Бугарка по потекло) ја одбила улогата на Нија Туџарова и се бара нова актерка.Одвај чекам да излезе четвртата сезона,а бугарскиот ми оди перфектно така да немам проблеми со разбирањето :cool:

http://www.slava.bg/news/52982.html

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
абе како нема врска дека е бугарска верзија на долина на волците. Сценариото потсеќа, однесувањето на актерите потсеќаат исто така.
Е сеа може ќе искочи дека копијата е бољи од оригиналот, откуд знаш ;)

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Какова долина на волците турците да не ги имаат измислено криминалните серии.
Ако е така кој ја гледал руската серија Бригада која е слична е уште порано снимена 2000г Серијата е одлична.

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Си можел тоа во спојлер да го ставиш за Џаро и Иво.:(
Инаку синоќа ја завршив третата сезона, одлична е и доста реална е серијава, не е како некоја каде ликовите ги гледаш до крај се едни исти, се извлекуваат, овде повеќето фаци во серијава изгинаа. Супер!(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom