Хомосексуални бракови во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Јас ги подржувам хомосексуалните бракови, па дури и посвојувањето на деца.
Не ми е јасно зошто живееме во едно толку неконструктивно ограничено општество каде буквално секој втор има некакви предрасуди за другиот. И тоа, без притоа да осознае, да проба сам да ги увиди работите од своја перспектива.
Хомосексуалноста ако е болест, тогаш зошто секоја втора-трета жена е бисексуална или лезбејка а тоа вам не ви пречи, туку напротив?
Што ако хипотетички ви се промени прашањето, во однос на половата дискриминација? Пр. само да лезбејките имаат право на брак и посвојување а мажите не? Верувам дека пола кајгана што има гласано против, ќе си го гризне јазикот.
Проблемот кај повеќето од вас е кога ќе видите геј маж веднаш се ежите, озборувате, изигравате лудило како да типот ќе земе и буквално ќе ве силува сред плоштад. :cautious:
И многу ми пречи што овде либералните луѓе може да се избројат на прсти. Затоа на крај и заминав од Македонија и за среќа живеам во современа земја каде за жал луѓето се чудат на нашите
бракови со ,,традиционална'' основа. Па, се надевам ќе останам уште некое време овде да уживам во благодетите на културата.
потаму фати. од таквите "либерални" ко тебе и од странците кои ги пречекувате овде со широко раширени раце, нозе, па и чмарови, опшеството ни е доведено на работ на пропаст, стандардите на човечко однесување на тотално изменети, имаме демократија само за арамиите, деликвентите и наркоманите, еве сеа барате и за педерите. сето ова е нечовечко однесување, а сите знаеме ко каде ќе не однеси тоа.
толку глупа нација неам видено, се негативно да се присвојувало од запад. како една позитивна работа не присвоивме, незнам...

Член од
28 септември 2013
Мислења
31
Поени од реакции
34
потаму фати. од таквите "либерални" ко тебе и од странците кои ги пречекувате овде со широко раширени раце, нозе, па и чмарови, опшеството ни е доведено на работ на пропаст, стандардите на човечко однесување на тотално изменети, имаме демократија само за арамиите, деликвентите и наркоманите, еве сеа барате и за педерите. сето ова е нечовечко однесување, а сите знаеме ко каде ќе не однеси тоа.
толку глупа нација неам видено, се негативно да се присвојувало од запад. како една позитивна работа не присвоивме, незнам...
Прво, не знам какво влијание имаат педерите врз општеството и како нивното ширење на чмарот доведува до пропаст?
Второ, ти мешаш баби и жаби и не знам како успеа се тоа да го доловиш во еден пост.
Просто ти се чудам на умешноста и начинот на кој ги доведе во прашање овие сериозни теми, и згора на тоа директно ги поврза со хомосексуалноста како проблем (според тебе), меѓу сите редум нус појави?

Ако според тебе дефиниција за либералност е да се респректира наркомани, арамии педофили и хомосексуалци и тоа во ист кош, тогаш ти навистина имаш сериозен проблем, не знам што друго да ти кажам.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810

Греота општеството, греота стандардите, греота демократијата...ах, тие клети педери!

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Што ти се криви па странците? Веќе прекинав да прашувам за нас хомосексуалците бидејќи се од А до Ш веќе имам чуено. Ова ми е ново некако, па љубопитен сум.

Инаку тоа што човечкото однесување е доведено до степенот до кој е сега, нити ние имаме удел, нити странциве кои ги спомнав горе.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Не ми е баш пријатно да се дружам со хомосексуалци (без разлика на пол), ама сметам дека тие треба да ги имаат сите права што ги има секој човек. Не знам зошто би се правеле исклучоци кога сите сме луѓе, поедноставно не може да биде.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Остај то, туку педерите се криви о што испаднавме во првиот круг на Европското првенство во кошарка...

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Остај то, туку педерите се криви о што испаднавме во првиот круг на Европското првенство во кошарка...
Ради нас и никогаш не победуваме на Евровизија, а од што толку педери се намноживме, последниве неколку години ни во полуфинале не влегуваме. За пар лета ќе не банираат од Евровизија тоталка.

Не ми е баш пријатно да се дружам со хомосексуалци (без разлика на пол), ама сметам дека тие треба да ги имаат сите права што ги има секој човек. Не знам зошто би се правеле исклучоци кога сите сме луѓе, поедноставно не може да биде.
Зошто не би ти било пријатно? Нели викаш сите сме луѓе?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Општеството е доведено на раб на пропаст од неуки, приучени идиоти кои јавно и по форуми пишуваат вакви постови. Стандардите на човеково однесување се изменети од гнасни, криминогени квазиполитичари кои го туркаат народот во поделби и омраза за да можат полесно да го јаваат и непречено да му ја цицаат душата затруена од нивните плукања.

Демократијата НЕ Е ПРОДАВНИЦА, па ти да одлучиш што ќе купиш, а што нема. Правото на личен избор е очигледно прекомплицирано за таквите како тебе да го разберат, нели?

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Општеството е доведено на раб на пропаст од неуки, приучени идиоти кои јавно и по форуми пишуваат вакви постови. Стандардите на човеково однесување се изменети од гнасни, криминогени квазиполитичари кои го туркаат народот во поделби и омраза за да можат полесно да го јаваат и непречено да му ја цицаат душата затруена од нивните плукања.

Демократијата НЕ Е ПРОДАВНИЦА, па ти да одлучиш што ќе купиш, а што нема. Правото на личен избор е очигледно прекомплицирано за таквите како тебе да го разберат, нели?
стасав и педер да ме вреѓа. идиот ќе му велиш на твоите дома, прки, пошто и јавно ги правиш идиоти со твоите ставови, јасно?
е па еве ти ја дефиницијата за демократија. демократијата ти е орудије кое му дава право на глас и на најголемата будала, а секој то мора да го слуша и да трпи.
опшеството е доведено на работ на пропаста, пеерче од таквите ко тебе, кои ПОДДРЖАНИ од странските месии (за таквите ко тебе) пиочнаа да си ги бараат правата, кои реално, не ги заслужуваат, пошто нашето опшество, какво што е поставено и сеуште некако функционира-реално не ги одобрува.
јас само се мислам, дали ако не беа тие странски невалдини или организации а човекови права, ти и таквите ко тебе, ке излезевте и јавно ќе ги баравте своите тн. права.
--- надополнето: 30 септември 2013 во 11:03 ---
Што ти се криви па странците? Веќе прекинав да прашувам за нас хомосексуалците бидејќи се од А до Ш веќе имам чуено. Ова ми е ново некако, па љубопитен сум.

Инаку тоа што човечкото однесување е доведено до степенот до кој е сега, нити ние имаме удел, нити странциве кои ги спомнав горе.
1 болд-прочитај во погорниот пост
2 болд-значи човекот еволуира по тебе? нели еволуцијата треба да биде развој во повисок стадиум, а не искривување на човековото понашање и негово мутирање во нешто никакво и нечовечко.

И пак пред сите пеери и лезби, така сложно да се нафрлите врз мене, само размислете, шо е хомосексуалноста. дали е то природно? дали било кои 2 работи во природата од ист пол се привлекуваат? дали е хомосексуалноста нормално однесување на човек кој оди против природата? на секое суштество во природата основен инстинкт му е да се размножи и да остави потомство. како вие ќе оставите потомство? кој/а ќе биде мама, а кој тато? дали малку размислувате како ќе влијаете на то дете, ако го посвоите? то би мислело дека хомосексуалноста е нормаллна појава, па и то ќе биди такво и сите други, не само то.
е сега размислете шо би било кога на сите ко вас во светот би им се дале правата кои ги барате. то е почеток на крајот на човештвото. ако толку си ги сакате правата, одете некаде во некои изопачени земји каде ќе ве прифатат. овде дефинитивно нема, не само јас, туку и сите нормални и паметни луѓе, па еве и политичарите кои вие толку ги споменувате, пошто, доколку било кој од нив речи дека ќе ви ги удоволи барањата и со устав, тогаш тој си ја потпишал пресудата никогаш да не дојди на власт.

за крај, само едно ме интересира
ДАЛИ ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ СЕ ГОРДИ НА ВАС, или дали се помирија со фактот дека нема да имаат внуче или зет/снаа, и дека нивната лоза ќе умри со нивниот син/ќерка пошто не се способни два истополови организми да се размножат?

немора да се трудите да ме цитирате, освен за последниот пасус. пошто нема повеќе да ви враќам на постовите, освен за последново!!!

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
стасав и педер да ме вреѓа. идиот ќе му велиш на твоите дома, прки, пошто и јавно ги правиш идиоти со твоите ставови, јасно?
е па еве ти ја дефиницијата за демократија. демократијата ти е орудије кое му дава право на глас и на најголемата будала, а секој то мора да го слуша и да трпи.
опшеството е доведено на работ на пропаста, пеерче од таквите ко тебе, кои ПОДДРЖАНИ од странските месии (за таквите ко тебе) пиочнаа да си ги бараат правата, кои реално, не ги заслужуваат, пошто нашето опшество, какво што е поставено и сеуште некако функционира-реално не ги одобрува.
јас само се мислам, дали ако не беа тие странски невалдини или организации а човекови права, ти и таквите ко тебе, ке излезевте и јавно ќе ги баравте своите тн. права.
Едно е "странци", друго е странски организации и движења. Разграничи си ги поимите жити се, бидејќи е битно за што точно говориме да те разберам што мислиш како човек, и да знам како да одговорам. Ако си мислел на странски организации, не ти пречат тие со кои Владата соработува? Или опозиционерските партии? Тие се дел од менито кое системот го нуди, па ти сакал или не сакал. Ако веќе ги гледаш косо тие странски невладини, или про-што и да е (еве, не-гејски цели), барем сите да ги опфатиш, не само тие кои тебе лично не ти одговараат.

Да, баш затоа што и најголемата будала им аправо на глас (и полови органи за размножување), сме доведени до степенот на деградација на кој сме сега (педерите немаат никаков удел). Твоето право на глас го попречува некој да води живот како што ти водиш. Тебе на што ти личи тоа? Истата гомнарија сега Грција ни ја прави нам, на национално ниво. Ама тогаш гзот боли од такво политичко ебавање, нели? Бидејќи допира до лична жичка. Епа друже, исто е и во овој случај. Ако го оправдуваш негирањето човекови права за хомосексуалците, треба да си го негираш и твоето право да се изјасниш како Македонец. Не може да бираш што ти одговара. И едната работа и другата се гарантирани од повелбата на Човекови Права и Слободи. Кршењето на истите во рамки на нацијата не ви смета да ја повикате повелбата, нели? Во Хаг, да можеа, цела ќе ја прочитаа. А странските невладини почнале да дејствуваат тука бидејќи виделе дека има значаен број ЛГБТ лица, преку интеракција со нивните преставници. Никој не не инсталирал како програма овде, демек не сме постоеле претходно.

2 болд-значи човекот еволуира по тебе? нели еволуцијата треба да биде развој во повисок стадиум, а не искривување на човековото понашање и негово мутирање во нешто никакво и нечовечко.
Никаде во постот нити спомнав еволуција, нити дека ми се допаѓа општо степенот до кое човековото однесување дошло. Како ги заклучи тие работи од мојот пост? Си читаш изгледа онака како што ти одговара.

И пак пред сите пеери и лезби, така сложно да се нафрлите врз мене,
Другото што го пиша нема да го коментирам, бидејќи не знам колку пати го имам пишано до сега, немам намера да се повторувам за секој нов што ќе дојде на темава, но да потенцирам дека барем од моја страна не беше "нападнат", туку човечки ти поставив прашање кое ме интересираше.

немора да се трудите да ме цитирате, освен за последниот пасус. пошто нема повеќе да ви враќам на постовите, освен за последново!!!
И не мораш. Подобра ќе биде темава без тебе. Чао-пријатно.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Шкорпион се е то убаво шо мислиш дека е така ама ајде вака

1.кој мислиш дека има удел во однесувањето на човештвото ако не ние или странците?

2. не ми цитираше на ова шо сакам да знам а то е-ДАЛИ ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ СЕ ГОРДИ НА ВАС, или дали се помирија со фактот дека нема да имаат внуче или зет/снаа, и дека нивната лоза ќе умри со нивниот син/ќерка пошто не се способни два истополови организми да се размножат?

пс. и колку да знајш, хомосексуалноста е степен на деградација на човештвото.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Шкорпион се е то убаво шо мислиш дека е така ама ајде вака

1.кој мислиш дека има удел во однесувањето на човештвото ако не ние или странците?
Странци или странски организации? - Ти реков разграничи, не мешај лубеници и патлиџани. Кој има удел, е комплексна машинерија, немам намера да забегувам оф топик со тоа.

2. не ми цитираше на ова шо сакам да знам а то е-ДАЛИ ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ СЕ ГОРДИ НА ВАС, или дали се помирија со фактот дека нема да имаат внуче или зет/снаа, и дека нивната лоза ќе умри со нивниот син/ќерка пошто не се способни два истополови организми да се размножат?
Зошто да не бидат горди? Јас терорист да не сум? Наркоман можеби? Нема што да се помират со тоа дали јас ќе имам или немам деца. А за јас дали деца ќе имам ти не бери гајле. Ако имам, тоа би било моја одлука, не за да ги усреќам мама и тато со внуци, како што прават многумина во земјава, а не се баш родители за одлика.

пс. и колку да знајш, хомосексуалноста е степен на деградација на човештвото.
Колку да знаеш - тоа е само твое лично мислење. И не сум видел да се распаднат до коска местата каде има хомосексуалци. Впрочем и тука ги има, и не во мал број.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

Тука си грешка, демократијата ите како е продавница. Електоратот го купува она што сака да го купи и ако не сака да купи нешто некоја политичка опција тогаш нема да ја купи. Со тоа што нема да купи или одобри одредени политички солуции, така да ако мислеше на утпоија тогаш да тоа не е продавница секој си зема што сака и што му треба во утопијата додека во демократијата мнозинството кажува што и како.
--- надополнето: 30 септември 2013 во 12:37 ---
Колку да знаеш - тоа е само твое лично мислење. И не сум видел да се распаднат до коска местата каде има хомосексуалци. Впрочем и тука ги има, и не во мал број.
Манкиз и Папаја пепел се сторија, кај влезат педери таму бериќет нема.
И од како влезе педерон во одбор на скопска пивара им опадна продажба и производство.
У крајна линија никој нити ве прифаќал нити ќе ве прифати почнувајки од мајка татко завршувајки до некој рандом чоек на автобуска, какво е чуството мнозинството да гледа на тебе со гадење и да предизвикуваш нагон на повраќање кај и да поминеш па дури и во фамилија? Тоа е чистата педерска реалност нема ни да се смени некогаш.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Странци или странски организации? - Ти реков разграничи, не мешај лубеници и патлиџани. Кој има удел, е комплексна машинерија, немам намера да забегувам оф топик со тоа.

Зошто да не бидат горди? Јас терорист да не сум? Наркоман можеби? Нема што да се помират со тоа дали јас ќе имам или немам деца. А за јас дали деца ќе имам ти не бери гајле. Ако имам, тоа би било моја одлука, не за да ги усреќам мама и тато со внуци, како што прават многумина во земјава, а не се баш родители за одлика.

а ти баш за то се фати дали се странци или странски организации. немаш друго попаметно да ми кажиш?

1 болд-ајде еве, странските организации нека бидат. владата можи и да соработува со некои, но тие странски организации мора да знаат кај е црвената линија, шо треба да се прифати, а шо не. пошто од таквите ко нив, а дел и од нашиве глупчовци/алчни газови години наназад земјава само ни оди во погрешен и уште попогрешен пат.
да те потсетам дека тие странски организации и странци ни ги донесоа и дрогата и сидата и овај одличен систем на образование и производство на полуписмени/неписмени кадри и сеа сакаат да ни донесат уште нешто-пешковци :tapp: а уствари зошто овде да ни ги носат? оти ако веќе толку ве сакаат, не ве земат таму од кај шо се тие? нас овде не ни требате во македонија, секако од вас нови македонци нема да добиеме, а и да ги добиеме ќе бидат учени од луѓе со психофизички проблем, па ни тие нема поарни да бидат.

2 болд-ај те молам баш објасни ми каква беше средбата кога го запозна твојот машки партнер со родителите? како им рече? мамо, тато јас сум пешко и ова е мојот маж/жена? ме интересира како реагираа на тоа? беа воодушевени? или толку ти е запустена фамилијата шо за нив е доволно само да не си терорист или џанки? а можи и не си им кажал, се криеш сеуште оти незнаеш како ќе реагираат, а овде со твојов профил ми бараш некави си права.
и не ми вели дека не е моја грижа за тоа, пошто овде те читаат и малолетни деца, а ти со овие постови негативно влијаеш врз нив, па ќе помислат, леле колку е кул да се биде п..рче.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom