Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
исус воскресна на 33 години
ова може подобро да ти го објасни MIKI1

Точно: Христос кога воскресна, имаше 33, поточно, 33,5 г., така да при општото воскресение на целиот човеков род, сите луѓе, чии души ќе се вратат во своите воскреснати тела, ќе го имаат својот телесен/физички изглед онака како што го имале или би го имале на нивната 33 годишна возраст, небитно дали се упокоиле/умреле помлади или постари од 33 г.

Точно: Христос кога воскресна, имаше 33, поточно, 33,5 г., така да при општото воскресение на целиот човеков род, сите луѓе, чии души ќе се вратат во своите воскреснати тела, ќе го имаат својот телесен/физички изглед онака како што го имале или би го имале на нивната 33 годишна возраст, небитно дали се упокоиле/умреле помлади или постари од 33 г.
ок, ова е за хриситјанството. али каква врска има со исламот?

ок, ова е за хриситјанството. али каква врска има со исламот?

Има непосредна врска со христијанството, а со Исламот нема никаква: Христос не проповедаше друга вера, освен Неговата. Тоа што Исламот нешто „позајмил„, тоа не значи дека е оригинален.

Има непосредна врска со христијанството, а со Исламот нема никаква: Христос не проповедаше друга вера, освен Неговата. Тоа што Исламот нешто „позајмил„, тоа не значи дека е оригинален.
па баш затоа и беше моето прашање “што има врска со исламот“!!!
многу си благ/мек со зборот “позајмил“:cool:

Христос не проповедаше друга вера, освен Неговата. Тоа што Исламот нешто „позајмил„, тоа не значи дека е оригинален.

Islamot ne pozajmil nisto tuku samo ja govori vistinata ,vo islamot site bozji pratenici imaat svoj poseben status i site tie imaat zaednicka bozja poraka ,i edna religija, site tie koi gi prenele ,kako torata, psalmite ,,i,t,n se objavi od boga da se veruva vo ovie pratenici , vo objavite koi gi donele , e sostaven del od samata vera na islamot, , site tie veruvaa vo eden i edinstven bog .
zatoa so pravo islamot sekogas ke ja govori vistinata , za onie koi iznesuvaat lagi ,''onoj koj ispraka ne e ist kako onoj koje e ispraten,'' treba ednas da svatite pa makar toa nikogas i ne bi go priznale , islamot ne se gleda sebesi kako dojden na religiozna scena tuku kako poftorna potvrda , na istata vistina , prezentirana , od site prethodni bozji pratenici, Avram, Ishak, Jakub,Ismail,,Mojsej, Davud, Isus,,,it,n, ,(citaj el,bekara, 2;140).

Islamot ne pozajmil nisto tuku samo ja govori vistinata ,vo islamot site bozji pratenici imaat svoj poseben status i site tie imaat zaednicka bozja poraka ,i edna religija, site tie koi gi prenele ,kako torata, psalmite ,,i,t,n se objavi od boga da se veruva vo ovie pratenici , vo objavite koi gi donele , e sostaven del od samata vera na islamot, , site tie veruvaa vo eden i edinstven bog .
zatoa so pravo islamot sekogas ke ja govori vistinata , za onie koi iznesuvaat lagi ,''onoj koj ispraka ne e ist kako onoj koje e ispraten,'' treba ednas da svatite pa makar toa nikogas i ne bi go priznale , islamot ne se gleda sebesi kako dojden na religiozna scena tuku kako poftorna potvrda , na istata vistina , prezentirana , od site prethodni bozji pratenici, Avram, Ishak, Jakub,Ismail,,Mojsej, Davud, Isus,,,it,n, ,(citaj el,bekara, 2;140).
то му доаѓа ко best of... на разни народи и вери, без да допринесе со свои идеи.
фала што го потврди тоа што долго време го тврдиме, плагијат

то му доаѓа ко best of... на разни народи и вери, без да допринесе со свои идеи.
фала што го потврди тоа што долго време го тврдиме, плагијат
sekogas vistinata izleguva na videlina, ;)

Ние ги испративме пејгамберите Наши, навистина, со јаснотии и преку нив објавивме Книга и Мизан за луѓето да се однесуваат праведно.(57.25)

Како што и христијанството позајмило од јудеизмот, што ќе рече кооператива : плагијат!:vozbud:
--- надополнето: 29 септември 2013 во 21:53 ---
а што вика исламот за шамарње на каурки?
по колку шамари треба да добијат?

Сакаш да ти од:tapp: говорам кратко или опширно?

точно, а јудеизмот од зороастризмот итн

Како што и христијанството позајмило од јудеизмот, што ќе рече кооператива : плагијат!:vozbud:
--- надополнето: 29 септември 2013 во 21:53 ---

Сакаш да ти од:tapp: говорам кратко или опширно?

удрен како сакаш одговори само да те разбереме, без филозофски мислења
многу сакам да го знам ова

Бидејќи темава е наменета за Исламот, ќе се воздржам од коментар...

Ok, одговорот е: Ништо!

како бе ништо
мора да пишува нешто такво во куранот за шамарењето инаку тоа неможе од нигде никаде да излезе
многу ме интересира како ти гледаш на случкава, вака како најискрен овде

како бе ништо
мора да пишува нешто такво во куранот за шамарењето инаку тоа неможе од нигде никаде да излезе
многу ме интересира како ти гледаш на случкава, вака како најискрен овде

Случката е глупост.
Не верувам во овие 2 реда текстови од вмровски сајтови,но нејсе.
Ако навистина се случило тоа, односно како што стоеше во текстот Ја удрил само затоа што се прекрстила.
Тоа е голема глупост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom