Хомосексуални бракови во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
http://puls24.mk/mislenja/izdvojuvame/eve-zosto-treba-makedonija-da-im-se-sprotivstavi-na-homoseklualnite-aktivisti#

Зашто ова со педериве во последно време стана тема во државава?
Кој се замара со нив не ми е јасно..уште им даваат на значај што ги пишуваат по колумни итн..глуперди.
Владата на РМ.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
http://puls24.mk/mislenja/izdvojuvame/eve-zosto-treba-makedonija-da-im-se-sprotivstavi-na-homoseklualnite-aktivisti#

Кој се замара со нив не ми е јасно..уште им даваат на значај што ги пишуваат по колумни итн..глуперди.

Извор: mkd-news.com

Mkd-News.com без импресум на сајтот. Ах тоа македонско новинарство. Па уште и слоган им е "real investigative journalism" :facepalm: Туку не се они криви, токму тоа треба за стадово од народ што се пали на вакви "репортажи".

Друго, под претпоставка дека навистина е точна изјавава, она е Еден претставник на ЛГБТ активистите, не е гласило на популацијата.

Конечно, за изјава дадена од некојаси во Сиднеј (наводно) треба да одговара ЛГБТ заедницата во Македонија?!

Туку и јас што се замарам. Кутра Македонијо.

C

Celsius

Гостин
Баш ваквите "изјави" можете да ги следите на нашиве телевизии. Потплатена раја која зборува за убавината на македонија, колку тоа рингишпилите ги радуваат децата, а истите тие родители со солзи во очи го пуштаат своето дете на школо со две рала фармерки за преперување. Ама тоа е кога партиските книшки ја заменуваат агенцијата за вработување, тогаш и кокошките по селските дворови почнаа да ја воспеваат славата на македонскиот, од небо пратен, голем и најголем!

Медиумите се за да ги информираат граѓаните, не дезинформираат. На конзументите останува да размислат, одлучат во што и до која мера ќе веруваат.
Пушти ШИТел и ќе добиеш крила.
Пушти 24вести ќе заплачеш.
Неможе и тоа и тоа во овие граници. Ако си малку разумен ќе се замислиш.

Инаку никој на никого не му го пика прашањето за хомосексуалците присилно. Самите идите на темава, владата самоиницијативно си превзема акции кон непостоечки движења.
Ако културен настан на тема дискриминација се доживува како државен напад подкрепен од организирано движење... тогаш каде ни е крајот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Некој веќе го изнесува прашањето у јавност преку темите брак и посвојување деца, така да...а можеби брак не му ни требало
Homosexual activist says gay ‘marriage’ isn’t about equality, it’s about destroying marriage
It’s a no-brainer that (homosexual activists) should have the right to marry, but I also think equally that it’s a no-brainer that the institution of marriage should not exist. …(F)ighting for gay marriage generally involves lying about what we are going to do with marriage when we get there — because we lie that the institution of marriage is not going to change, and that is a lie.​
The institution of marriage is going to change, and it should change. And again, I don’t think it should exist. And I don’t like taking part in creating fictions about my life. That’s sort of not what I had in mind when I came out thirty years ago.​

A 2012 speech by Masha Gessen, an author and outspoken activist for the LGBT community, is just now going viral and it includes a theory that many supporters of traditional marriage have speculated about for years:

Женава инаку не е измислен лик од македонската машинерија туку е новинарка, русинка у некој си одбор за права на хомо б и т така да не е ни до Сител ни до Македонија или Грујо.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Lurtz Кој дел од "I think..." "I don't think..." или "I don't like..." го прави Нејзиното мислење за генерално мислење на сите ЛГБТ активисти или популација?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Не би навлегувал во нејзините мислења, изјавите или нејзиното расположение и искреност.
Се релативизираат вакви изјави, а сепак се присутни низ медиумите, присутни но во понепознати за нас медиуми затоа што тешко ЛА Тимес или СНН ќе си дозволат такви написи. Во прашање се милиони спонзорство, поткуп и евентуално ако не е со нив, rage and penalties.
Сакав да појаснам за претходните забелешки дека не е до нашиот медиум или само до Македонија...затоа и ви ги пуштам линковите.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Агресивната пропаганда на ЛГБТ организациите им го нарушувала мирот и спокојството во Македонија. Дали се овие на некои апови? :pos: Смешно е да се збори за спокојство во Македонија, воопшто.. а уште посмешно е што виновникот погрешно се таргетира.
Се повеќе станува излишно да се употребува она дека гејовите постојано кукале за нешто кога веќе 1 година наназад активно имаме лигавење од демохристијани, традиционалисти и моралисти како гејовите им го загрозувале мирот и стабилноста, баш, на нивното семејство. Најтрагично е што од никаде прозвани, со ништо тригерирани, се фатија луѓево за геј бракови како слепци за стап како се да им е во животот решено.

Друго нешто што приметив пред некој ден. Нели не ја изгласаа таа промената на Влатче во Собрание и имаше некакви навреди од српскиот радикал со брада.. и на неколку електронски медиуми се појави некаква осуда од страна на лгбт заедницата. Од кога тоа има единствено лгбт ткиво кое функционира како заедница? Во име на парата од Холандија застапуваат голем број луѓе без било какво одобрување... Кога ќе ја спореди човек нивната пасивност и незаинтересираност за ништо освен парата од страна и стравот на другиве од распад на нивните семејства ти иде да прснеш од смеење.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606

A зошто ти се замараш со темава и пишуваш на неа? Еден твој колега ене, и во друга тема посветена на ЛГБТ ја лупнал истава вест. И после мрчите зошто се говори на големо за вакви теми, ете поради луѓе како вас, вестиве циркулираат наоколу сакале или нејќеле, само за ова не ви се хомосексуалците и лезбејките криви :).

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
A зошто ти се замараш со темава и пишуваш на неа? Еден твој колега ене, и во друга тема посветена на ЛГБТ ја лупнал истава вест. И после мрчите зошто се говори на големо за вакви теми, ете поради луѓе како вас, вестиве циркулираат наоколу сакале или нејќеле, само за ова не ви се хомосексуалците и лезбејките криви :).

Јас ич не се замарам али ме иритира кога од нигде никаде ќе почнат да ги форсираат по комумни,весници итн..
Нема потреба од тоа да им даваат на значај и пружаат влијание.
Кога немаат некоја вест ајде за педерите ќе објавиме..тоа сигурно ќе им крене читаност на порталиве..

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Јас ич не се замарам али ме иритира кога од нигде никаде ќе почнат да ги форсираат по комумни,весници итн..
Нема потреба од тоа да им даваат на значај и пружаат влијание.
Кога немаат некоја вест ајде за педерите ќе објавиме..тоа сигурно ќе им крене читаност на порталиве..

Па придонесуваш кон таа читаност и ширење на веста, кој те тераше да ја бараш темава и да лупнеш таков линк? Тоа ми беше целата поента на постот претходно. Дека сами сте криви што вакви теми се актуелни. Кога би сте си ја гледале својата работа наместо да се замарате со вакви "глупости" (според вас, да потенцирам), нема да се вртат вакви работи во јавност.

Член од
28 септември 2013
Мислења
31
Поени од реакции
34
Јас ги подржувам хомосексуалните бракови, па дури и посвојувањето на деца.
Не ми е јасно зошто живееме во едно толку неконструктивно ограничено општество каде буквално секој втор има некакви предрасуди за другиот. И тоа, без притоа да осознае, да проба сам да ги увиди работите од своја перспектива.
Хомосексуалноста ако е болест, тогаш зошто секоја втора-трета жена е бисексуална или лезбејка а тоа вам не ви пречи, туку напротив?
Што ако хипотетички ви се промени прашањето, во однос на половата дискриминација? Пр. само да лезбејките имаат право на брак и посвојување а мажите не? Верувам дека пола кајгана што има гласано против, ќе си го гризне јазикот.
Проблемот кај повеќето од вас е кога ќе видите геј маж веднаш се ежите, озборувате, изигравате лудило како да типот ќе земе и буквално ќе ве силува сред плоштад. :cautious:
И многу ми пречи што овде либералните луѓе може да се избројат на прсти. Затоа на крај и заминав од Македонија и за среќа живеам во современа земја каде за жал луѓето се чудат на нашите
бракови со ,,традиционална'' основа. Па, се надевам ќе останам уште некое време овде да уживам во благодетите на културата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom