Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Во секој часовник или на секој мобилен имаш нешто што се вика А-Л-А-Р-М и можеш да го ставиш пример да ти звони во 16:00 и да те потсети дека треба да го праиш тоа што се сомневам дека го праиш ама битно е да се докажува дека сите тука сме анти Алах.

Работите стануваат поедноставни, ако е нешто во интерес на повеќе луѓе , за да не наместат аларми сите , тука е Езанот.
5 , 10 , 20 џамии можат да помогнат на 100.000 луѓе.

Езанот е исто така потсетник и за тие кои не клањаат, јас би рекол влијае позитивно и врз нив.

И заради ова причина ти треба да имаш толеранција кон езанот.

Штетата која тебе ти се нанесува од езанот е помала него добрината кон тие кои го сакаат.

Тоа е исто како што бие алармот за некој член од фамилијата кој мора да оди на работа или школо , можеби ги буди и другите , но не е тоа проблем нели.

Рачунај да ти забранат дома да местиш будилник пошто им ствараш нарушување на мирот.

Дарк Кинг или како и да му е сеа новиот ник најубаво ти објасни дека ТОА ВОЗНЕМИРУВА ЛУЃЕ кои сакаат да одмараат без некои чудни неартикулисани звуци да ги попречуваат во тоа.

И на крајот пак не ми се верува дека дискутирам со човек што пуштање вода од казанче го споредува со пеењето на оџата, па човеку сите од Скопје да се договориме у исто време да пуштиме вода од казанче нема да се направи толкава врева.

Нема една тема каде што може со вас да се подискутира асално и да го увидите проблемот и да признаете дека нешто навистина не е во ред.

Има луѓе кои не го поднесуваат ни тик-такот на часовникот , за жал.

Но јас мислам дека човекот се навикнува на редовните вреви.

Јас на пример сум навикнат од децата кои играат надвор , пошто цел живот е така ... но не и од лаењето на кучињата ... секогаш кога ќе лае некое куче кое изгубило пат низ маало јас станувам ... пошто тоа е нов звук, никој не чува кучиња во соседство.

И вие би требало да сте навикнати досега од џамиите. И не страда цела нација од езаните , туку само тие кои се ептен блиску , колку македонци има такви ? Многу малце.

И не знам зошто пуштањето вода би било помалку нарушувачко од езанот.

Ова може да ви изгледа смешно , незериозно ... но верувајте дека Езанот има моќ да спасува и човечки животи.

Од еден турски филм (не е верски филм) , пазете првата минута , влијанието на езанот :)

Работите стануваат поедноставни, ако е нешто во интерес на повеќе луѓе , за да не наместат аларми сите , тука е Езанот.
5 , 10 , 20 џамии можат да помогнат на 100.000 луѓе.

Езанот е исто така потсетник и за тие кои не клањаат, јас би рекол влијае позитивно и врз нив.

И заради ова причина ти треба да имаш толеранција кон езанот.

Штетата која тебе ти се нанесува од езанот е помала него добрината кон тие кои го сакаат.

Тоа е исто како што бие алармот за некој член од фамилијата кој мора да оди на работа или школо , можеби ги буди и другите , но не е тоа проблем нели.

Рачунај да ти забранат дома да местиш будилник пошто им ствараш нарушување на мирот.

Има луѓе кои не го поднесуваат ни тик-такот на часовникот , за жал.

Но јас мислам дека човекот се навикнува на редовните вреви.

Јас на пример сум навикнат од децата кои играат надвор , пошто цел живот е така ... но не и од лаењето на кучињата ... секогаш кога ќе лае некое куче кое изгубило пат низ маало јас станувам ... пошто тоа е нов звук, никој не чува кучиња во соседство.

И вие би требало да сте навикнати досега од џамиите. И не страда цела нација од езаните , туку само тие кои се ептен блиску , колку македонци има такви ? Многу малце.

И не знам зошто пуштањето вода би било помалку нарушувачко од езанот.

Ова може да ви изгледа смешно , незериозно ... но верувајте дека Езанот има моќ да спасува и човечки животи.

Од еден турски филм (не е верски филм) , пазете првата минута , влијанието на езанот :)

Ok nepismen....citaj... NAS NE NI SMETA EZANOT .....NAS NE NI SMETA EZANOT...JACINATA I GLASNOSTA NI SMETAAT....JACINATA I GLASNOST... JACINATA I GLASNOST....belkim ke razberes sea

Ok nepismen....citaj... NAS NE NI SMETA EZANOT .....NAS NE NI SMETA EZANOT...JACINATA I GLASNOSTA NI SMETAAT....JACINATA I GLASNOST... JACINATA I GLASNOST....belkim ke razberes sea

Пак ќе речам,според коментарите и на оваа и на другите теми ама ниту еден знак не давате дека ви смета само гласноста.
Отвори ја темата напр. Споредба,христијанки и муслиманки.
Доволно е последните 2 страни да ги прочиташ,и да видиш какви гнасотии се напишани.
Јас ниедна од тие објави не цитирав/коментирав,нити ги пријавувам тие гнасотии.
Проблем е кога истите тие луѓе,од таа тема ќе дојдат овде и ќе ми филозофираат дека гласноста им била проблем а не езанот.

Да ама на будилникот не приклучувам 1000 ватно појачало па во радиус од 3-5 км да буди се живо

Еве ти практичен пример.
Така е герилке. Колку поконзервативни толку повеќе ми се јавува желба да ги соблазнам. Така, муслиманкиве се на прво место ама грди се повеќето бе, барем овдешниве - да ти се згади...ама има, има има дал аллах и добри јебачини. Ајде, можеби ќе се деси да се надеваме :sneaky:
А ќе ги кренат мантиите да ги начекаш насамо, побрзо од брзината на светлината ама ги затвараат подома оти се свесни за кревањето на мантијата помножено со слободното време (да ги начекаш без џелат до нив) врз мене - ете ти еквејжн :D

И останатите од темата му лајкуваат,цитираат,аплаудираат,надополнуваат,а овде ќе дојдат да ми продаваат соживот,толеранција,цивилизација и да се намали езанот.
Напишав еднаш,и пак ќе напишам: НЕ,ФАЛА.
И ќе го слушате езанот се погласно.
Пријатно.

Доволно е последните 2 страни да ги прочиташ,и да видиш какви гнасотии се напишани.
Проблем е кога истите тие луѓе,од таа тема ќе дојдат овде и ќе ми филозофираат дека гласноста им била проблем а не езанот.

Mesas brzini. Temite se totalno razlicni. Vo nemanje stav za nekoi raboti nemora da se pisiva sto i da e moze i da se premolci ...
PS-Pa duri i lajkovi imas od kolektivot.:facepalm:

Еве ти практичен пример.

И останатите од темата му лајкуваат,цитираат,аплаудираат,надополнуваат,а овде ќе дојдат да ми продаваат соживот,толеранција,цивилизација и да се намали езанот.
Пријатно.

I ti ke nosish edna den majca so bogorodica i ke se krstish sekoj pat koa ke svrtish nakaj vodno!

Dotogas moes slobodno da se deres alahu snackbar....

Еве ти практичен пример.

Пријатно.
Со вашето насилничко однесување се поблиску е моментот кога експрес лонецот ќе експодира

Треба да си ретарда за да уживаш во такво урлање. Ги замолувам сите оние кои уживаат во ова врескање и глупирање да не ме цитираат. Фала

Пријатно.

Јас, а верувам и Магус, бевме само искрени за муслиманките.

Ништо повеќе.

Пак ќе речам,според коментарите и на оваа и на другите теми ама ниту еден знак не давате дека ви смета само гласноста.

Вашето инаетење и нетолеранција на теми како оваа е во голема мера причина за таквите ставови на немуслиманите, едноставно создавате фрустрации и гнев и кога ќе дојде таква ситуација шансата за нормален разговор е нула. Мене лично езанот ми е пребучен и цело Скопје го трпи, најверојатно е така и во другите мешани средини и сеа ти ќе кажеш не е пребучен туку дека имам проблеми со исламот и што повеќе да се разговара.

Ах тие каури, и кога се многу малце прават проблеми.

Поарно ич да ги нема, нели?

Mesas brzini. Temite se totalno razlicni. Vo nemanje stav za nekoi raboti nemora da se pisiva sto i da e moze i da se premolci ...
PS-Pa duri i lajkovi imas od kolektivot.:facepalm:
Сакав да ти кажам дека не може да пројдат луѓе со толкава омраза кон исламот да ми продаваат финти дека гласноста само им сметала.
I ti ke nosish edna den majca so bogorodica i ke se krstish sekoj pat koa ke svrtish nakaj vodno!

Dotogas moes slobodno da se deres alahu snackbar....
Ко преживи,причаче :D
--- надополнето: 27 септември 2013 во 18:01 ---
Јас, а верувам и Магус, бевме само искрени за муслиманките.
Ништо повеќе.

Таквите како ти и магус,само на интернет гракаат,во живо се бајчиња.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 18:02 ---
Со вашето насилничко однесување се поблиску е моментот кога експрес лонецот ќе експодира

Нека биде така другар.

Таквите како ти и магус,само на интернет гракаат,во живо се бајчиња.

А, како да се изборам со наездата немиени, нецивилизирани идиоти ?

Во муслимански стил да заколам четири деца пред некој голем празник, или палење верски објекти ќе избрка работа ?

А, како да се изборам со наездата немиени, нецивилизирани идиоти ?

Во муслимански стил да заколам четири деца пред некој голем празник, или палење верски објекти ќе избрка работа ?

Пробај.

Сакав да ти кажам дека не може да пројдат луѓе со толкава омраза кон исламот да ми продаваат финти дека гласноста само им сметала.
.

Јас сепак сум со мислење, дека не се работи за омраза кон Исламот, туку за своевиден отпор кон агресивното наметнување стандарди кои се погодни само за муслиманите, но не и за останатите ширум светот.

Мислам дека сепак е преголем збор омраза.

Како што јас сум 100% сигурен дека ти не си и не можеш да бидеш како бунтовниците во Сирија, кои сечат глави и убиваат се што им е на патот, така и ти би требало да бидеш сигурен дека нема омраза кон твојата религија.

Омразата се искажува на друг начин, а не вака на форум нели:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom