Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Јас правам муабет со резултати од последниот официјален попис на Државен завод за статистика на Република Македонија,не правам муабет слушнат од партиски штабови.
Тоа дали ќе не најдат повеќе од 15% остај за по штабовите,бидејќи и вас може ќе ве најдат 200-300 иљади со бугарски пасоши па никому ништо.
Јас правам муабет со официјални бројки.

Знаеш колку цркви по оваа твоја логика би требало да се затворат затоа што нема верници??
Ние велиме,колку е твоја толку е и моја :)

Ако одиш по официјалната статистика од 2002 година, користи и ја за другите проценти кои ги прикажуваш.

Ова според која логика го донесе како заклучок? Џамијата во Велес никогаш не била затворена. И кој рече дека треба да се затвори?

Патем делот со образование ми го прескокнуваш, со што образование си ти момче штом си толку активен клањач?

Ова се веќе лични прашања.
Не ги одговарам на форум :)
Не мораш, одговорите ги знам :)

И сега велиш дека треба да се дерат оџине на микрофон? И тој дел ми го прескокна.

Не мораш, одговорите ги знам :)

И сега велиш дека треба да се дерат оџине на микрофон? И тој дел ми го прескокна.

Таму каде што има потреба,да. :)
Не ги знаеш одговорите сигурно,а може и да те изненадат :)
Но баш би сакал да ги прочитам одговорите што ти наводно ги знаеш,искрено што мислиш. :)

Но баш би сакал да ги прочитам одговорите што ти наводно ги знаеш,искрено што мислиш. :)
Гледајќи како ти оди математикава, сигурно ќе ме изненадиш. Но чим ти е тоа лично прашање, нема потреба јас да одговарам.
Значи каде има потреба да се дерат оџите? А каде не треба да се дерат?

Гледајќи како ти оди математикава, сигурно ќе ме изненадиш. Но чим ти е тоа лично прашање, нема потреба јас да одговарам.

Има потреба секаде каде што има муслимани,логично. :)
А кажи си ти слободно што мислиш за образованието,бидејќи тоа не е одговор туку само претпоставка. :)

Се ми се чини дека на крај ќе побарате и да не треба да возиме автомобили,бидејќи нели не постоеле кога настанала религијата :)

Па ако живеете у стил среден век барем живејте го тој стил до крај.

Има потреба секаде каде што има муслимани,логично. :)
А кажи си ти слободно што мислиш за образованието,бидејќи тоа не е одговор туку само претпоставка. :)
Макар и биле двајца муслимани?

Мое мислење е дека имаш завршено средно религиозно училиште, смер дерење од минаре. Погодив?

Tokmu tvoeto obrazovanie i dejnost koja ja rabotis, ne soodvetstvuva so nacinot i pristapot na koj ja branis religijata.

Ти добра си по математика...знаеш колку се 2+2=?

Оџите требе да пеат дека има џамија....дека нема, не требе да пеат...:pos:

Ти добра си по математика...знаеш колку се 2+2=?

Оџите требе да пеат дека има џамија....дека нема, не требе да пеат...:pos:
You-Dont-Say.jpg

Во Австрија бројот на муслимани е 4,7%.

Во Македонија има 35-40% муслимани , со удел кај живородените од речиси 50%.
Етничките заедници во Македонија кои припаѓаат на Исламската вера се автохтон народ , а некои други веќе со векови се тука.

Никој не смее да се меша во традицијата на автохтоните народи , таа традиција вели дека Езанот се викал и ќе се викне.
Секој обид за промена е еднаква на диктатура (на дело).

Особено во држава каде Владата гради крстови и ги одржува , во места каде државата поклонува земјишта на црквата , гради споменици во кои се прикажани крстови ... во ваква држава обидот да се забрани Езанот е класична крстоносна војна , "Ватиканизирање" на државата.
Значи за муслиманите би се применувале атеистички , секуларни правила ... а за христијаните правила како да сме теократска држава.

Некој рече дека само тоа што штетело на ушите треба да се забрани , а изградбата на крстови по планини околу кои живеат 200.000 муслимани не би требало да биде штетно за очите.

Таа госпожата или госпожицата Божиновска рече дека џамиите го нарушувале мирот 5 пати на ден , а црквите малце поретко.
И затоа она барала само џамиите да прекинат со езанот.

Ете тоа што кажувам ... за муслиманите атеистички закони , а за христијаните теократски.

Нарушување на редот и мирот не се мери со тоа колку често го правиш тоа , туку дали го нарушуваш.

А од православните цркви често сум слушнал да се пуштат со појачала вакви песни , ЦЕЛ ДЕН. (не 2 минути) (од далеку се слушаат)

Треба да имаш коњ па да удриш по самар, нели. Да имаш џамија во град, а да немаш верници каква одлика на Велешани е тоа, каква традиционална култура и поштовање на различности. Ние велиме преку леб погача не барај.

Во Велес немало муслимани ?

Секако дека има повише него во Октиси каде имаат 3-4 цркви.
Ова е поштовање различности.
А непоштовање различности е кога на 40% од населението сакаш да им забраниш начин на практикување на вера кој штети на твојот мир 10 минути на ден (од вкупно 1440 минути колку што ги имаш во диспозиција)

Особено во држава каде Владата гради крстови и ги одржува , во места каде државата поклонува земјишта на црквата , гради споменици во кои се прикажани крстови ... во ваква држава обидот да се забрани Езанот е класична крстоносна војна , "Ватиканизирање" на државата.
Значи за муслиманите би се применувале атеистички , секуларни правила ... а за христијаните правила како да сме теократска држава.

Можеби треба македонците на кои им смета гласноста на озвучувањето на џамиите да снимаат ненајавено да се измери децибели и да не се зборува напразно.
И да се биде на чисто: смета исламот во Р.М. и зборувањето за ислам или смета гласноста!

Мислам дека не сакаат да се забрани Езанот ниту пак исламот, само да се вика со природен глас, без појачала - па секој нормален муслиман, да си оди на молитва!

А ако се забранува нема да биде „ватиканизирање“, македонците имаат подобар метод: „византизирање“!
Позафркнато е тоа малку од западот ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom