Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зашо никако сода бикарбона?Никако сода само редовно миење по 3-4 пати на ден по 5 мин а не 10 секунди и ќе си ја имаат природната бела боја.
Колгејтот е само за одржување на природната белина.
Инаку ја користи ли некоја оваа паста прочитав дека била добра и за избелување.
Прегледај го приврзокот 73147
Гледај да биде белеењето максимум еднаш неделно!Vaka znae li nekoj dali steti ako se stavi soda bikarbona vo usta za beleenje za zabi , i ne mi sudete odma deka sum otvoril tema zaso za 4 dena kje se zatvori pisete me
Зашо никако сода бикарбона?
Јас еднаш неделно си ги белам забите со смеса од сода бикарбона и сок од свеж лимон. Резултатот е извонреден без никакви нус-ефекти!
--- надополнето: 26 септември 2013 во 20:29 ---
Гледај да биде белеењето максимум еднаш неделно!![]()
Namali malce, ke ti se sronat zabite za kratko ako produzis vaka.Зашо никако сода бикарбона?
Јас еднаш неделно си ги белам забите со смеса од сода бикарбона и сок од свеж лимон. Резултатот е извонреден без никакви нус-ефекти!
--- надополнето: 26 септември 2013 во 20:29 ---
Гледај да биде белеењето максимум еднаш неделно!![]()
Никако сода само редовно миење по 3-4 пати на ден по 5 мин а не 10 секунди и ќе си ја имаат природната бела боја.
Колгејтот е само за одржување на природната белина.
Инаку ја користи ли некоја оваа паста прочитав дека била добра и за избелување.
Прегледај го приврзокот 73147
Јас ја користам црвената, и добра е, брзо ми покажа резултати.
Туку, тие беа истите што до пред неколку години ставаа пломби од амалгам - легура составена од ~50% жива, ~25% сребро, ~14% калај, ~8% бакар ... која од 2008 е забранета во многу европски замји поради негативни здравствени последици кон човекот но и поради еколошки причини.Стоматологот ми кажа дека сода никако ја уништува забната глеѓ. Aко сакам домашни рецепти подобро со сув ловоров лист и исечкана сува кора од портокал ставени во топла вода.
Мхм, yeah right!Namali malce, ke ti se sronat zabite za kratko ako produzis vaka.
Druze jas za ubavo ti vikam, mozes da se smees sega kolku sakas, ke pravime muabet na temava za godina dve nekade maksimum koga ke ne mozes voda da se napies na raat.Туку, тие беа истите што до пред неколку години ставаа пломби од амалгам - легура составена од ~50% жива, ~25% сребро, ~14% калај, ~8% бакар ... која од 2008 е забранета во многу европски замји поради негативни здравствени последици кон човекот но и поради еколошки причини.
И сега како да им верувам на истите тие дека натриум хидроген карбонатот ќе ми ги уништел забите (поточно глеѓот), кога еве веќе неколку години го користам на лимитирани периоди и забите ми се у топ форма (здрави, цврсти и бели)!
--- надополнето: 27 септември 2013 во 02:56 ---
Мхм, yeah right!![]()
Ама таа е пушачи нели?
zaso da vadis zab, zaso te zdobolel dodeka rasnel?Ми расте осмица и непцето на тоа место е здраво но испокинато и периодично се појавува оток, е сега да одам на стоматолог да го среди непцето или да чекам самото да се повлече. Два дена сум со температури и осмицата што расте е здрава ама ако трае долго болкава ќе ја вадам, иначе со горните две осмици немав никакви проблеми додека растеа. Нормално ли е ова и да се оди на стоматолог или не?
zaso da vadis zab, zaso te zdobolel dodeka rasnel?
zab od usta se vadi koga veke nema kade, nema izlez od situacijata, ne od azdis. Mene osmicite mi izlegoa vo sedmo, osmo oddelenie, na site imav bolki i temperatura ama istrpev. Gi izvadiv tri godini potoa zosto ne bea pravilno izrasnati, pravea dzebovi kaj sedmicite.
Zemaj analgin, plakni, trij so zalfija, kamilica, ke olabavi mestoto. Za dali da se vadat osmicite se pravi rentgen i se gleda dali rastat pravilno, potocno dali precat na sedmicite, dali gi turkaat zabite nanapred.... . Neeticki e da izvadis zdrav zab.![]()
ne e niso cudno, nema dolna granica za umnici, samo gorna, triesetina godini nekade. Moite predci imale na istava vozrast umnici, nekoi luge sto gi znam ne ni imaat i taka. A fakt e deka poradi denesnava ishrana, se pomalce luge ke imaat osmici, ili pa ke im rastat vo zakrzlavena forma.Во осмо одделение си имала умници ?
Колку пати си повторувала година ?
Шала на страна. Јас колку што знам умниците кај човекот растат некаде на 20 години (некоја година порано-подоцна, зависи кај кого како). Но на 14 години...![]()