Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

M

Muranyi

Гостин
Јас сепак се надевам дека многумина ќе го пројдат патот кој ќе ги однесе од сомнежот до верувањето. :)
Сомнежот е мост преку кој се минува за конечно ослободување од слепата верба,тој го трасира патот кон спознавање на вистината.
Со сомнеж се ослободуваш од верувањето,не е vice versa.Ова првпат пат во живот читам ваква контрадикција.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Сомнежот е мост преку кој се минува за конечно ослободување од слепата верба,тој го трасира патот кон спознавање на вистината.
Со сомнеж се ослободуваш од верувањето,не е vice versa.Ова првпат пат во живот читам ваква контрадикција.
абе исто ко за 7-те неба. како им чини, така пласираат ингормации/размислувања. не знам дали да се смеам или плачам на вакви работи, ......... сите терсене, они наопаку. страшното е што навистина веруваат во глупостите. и мене ме боли уво што си прави по дома, али кога ќе ми навлегува мене дома е тогаш е веќе проблем.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Момци, не тревожете се! Нели секој има право на свое мислење и анализа? Јас само го напишав тоа што го мислам и што сум го проанализирал од моето искуство со атеистите. Вие сте сеуште јаврии ( Гурѓи) кои не сте ја спознале смислата на постоењето како што треба. Ќе научите со време, а многумина од вас и ќе се покајат.... иншаАллах!

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Момци, не тревожете се! Нели секој има право на свое мислење и анализа? Јас само го напишав тоа што го мислам и што сум го проанализирал од моето искуство со атеистите. Вие сте сеуште јаврии ( Гурѓи) кои не сте ја спознале смислата на постоењето како што треба. Ќе научите со време, а многумина од вас и ќе се покајат.... иншаАллах!

Омер овие другиве уште се јаврии, али ја веќе се покајав и ја спознав смислата на моето постоење.
Јас, ти, Омер Јуниор, Игбала и уште 5-6 деца за кои уште не сум смислила имиња, се шетаме низ чаршија во недела попладне, ти идеш напред, на чело, како вистински лидер, а јас скромно и понизно чекорам 10 метри позади тебе, спастрена во мантил и забулена, баш како што доликува за една чесна жена од домаќинска куќа.
Ете тоа е смислата на моето постоење, мојата неостварена желба, мојот вечен копнеж, мојата прва мисла наутро и последна мисла навечер, мојата ѕвезда водилка која ми дава сила да ги издржам сите премрежија и искушенија кои ми ги носи животот.
ИншаАллах!

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Омер овие другиве уште се јаврии, али ја веќе се покајав и ја спознав смислата на моето постоење.
Јас, ти, Омер Јуниор, Игбала и уште 5-6 деца за кои уште не сум смислила имиња, се шетаме низ чаршија во недела попладне, ти идеш напред, на чело, како вистински лидер, а јас скромно и понизно чекорам 10 метри позади тебе, спастрена во мантил и забулена, баш како што доликува за една чесна жена од домаќинска куќа.
Ете тоа е смислата на моето постоење, мојата неостварена желба, мојот вечен копнеж, мојата прва мисла наутро и последна мисла навечер, мојата ѕвезда водилка која ми дава сила да ги издржам сите премрежија и искушенија кои ми ги носи животот.
ИншаАллах!

Мачорке, бити одговорил многу убаво во твој стил, но сепак ќе се воздржам.

Shemsa

Певаљка
Член од
2 октомври 2012
Мислења
174
Поени од реакции
285
Мачорке, бити одговорил многу убаво во твој стил, но сепак ќе се воздржам.
Бити ил небити! Оди побарај го тој еколвентниот торбеш (овој од потписот) да ти помогне. Можеби треба да се вметне опција "повикај торбеш" во корисничкиот панел.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Бити ил небити! Оди побарај го тој еколвентниот торбеш (овој од потписот) да ти помогне. Можеби треба да се вметне опција "повикај торбеш" во корисничкиот панел.
Не можеби,туку би требало.
И тоа до дома да се доаѓа,за таквите како тебе.

Shemsa

Певаљка
Член од
2 октомври 2012
Мислења
174
Поени од реакции
285
Ако идеш, земи ја и твојата 6 годишна анамка. Ќе позајмам играчки од кај комшиите да не и биде досадно. Ако не и е до играње, секоаш можеш да ја опнеш.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235

Немој вака. Ќе помислат овие недоучениве дека инсистираш на насилство. Дозволи јас..

Ваквите подбуцнувања, неконсидеративни и зајадливи коментари без мерит, неминовно укажуваат на дефицитарност во наводната култура меѓу каурски ориентираните ентитети, исправени (или не) пред забрзаната (меѓу другото и) културолошка аседенција на македонците муслимани од југозападниот дел на земјата.
Пасивно - агресивниот пристап како овој горе презентиран од Шемса е последица на дискрепанцијата меѓу рекла-казала и фактичката ситуација, две целосно спротиставени состојби за кои тие се свесни, но не сакаат да ги признаат, па го игнорираат тој аседентивен елемент кај населението во регионот околу Лабуништа и тврдоглаво дискриминираат, водени од старите стигми на едно одминато време.
Но, оваа генерација на ентитети како Шемса, се соочени со интенцијата за мултиплицирање и фактичкото спроведување на таквата интенција на терен, со што последично ќе дојде и до проширување на населението надвор од регионот околу Лабуништа, на цела територија, соочување на каурски ориентираните ентитети со новата генерација на супраторбеш, нивна целосна резигнација во смисла на конфоронтација и крајно, асимилација.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208

Еј ова е јако. Ова смисла за постоење ми е многу сочна мистицизам фора. Па и ова премисиве ти се убиј боже. Звучиш ко оној австриецот Фљорд. Тука ми налагаш
нормално и трезно анализирање
и очекуеш да верувам у Господ? Со критичко размислување да дојдам до заклучок дека Господ постои? Верување у Господ е све освен рационално контемплирање. Нема нешо поирационално од верување у такозваните чаробни чуда во вашите чаробни книги. Ти моеш да напраиш конекција измеѓу било кои две ствари у универзумот али тоа не е никаква валидна евиденција дека у куранот пишува за биг бенг, атмосферски слоеви, распадот на Југославија, продажбата на плејстејшн 4 итн. Тоа само во изолирани умови.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Ако идеш, земи ја и твојата 6 годишна анамка. Ќе позајмам играчки од кај комшиите да не и биде досадно. Ако не и е до играње, секоаш можеш да ја опнеш.
Одамна ти понудив и таква опција,само да договориме време и место :)

Shemsa

Певаљка
Член од
2 октомври 2012
Мислења
174
Поени од реакции
285
Ваквите подбуцнувања, неконсидеративни и зајадливи коментари без мерит, неминовно укажуваат на дефицитарност во наводната култура меѓу каурски ориентираните ентитети, исправени (или не) пред забрзаната (меѓу другото и) културолошка аседенција на македонците муслимани од југозападниот дел на земјата.
Пасивно - агресивниот пристап како овој горе презентиран од Шемса е последица на дискрепанцијата меѓу рекла-казала и фактичката ситуација, две целосно спротиставени состојби за кои тие се свесни, но не сакаат да ги признаат, па го игнорираат тој аседентивен елемент кај населението во регионот околу Лабуништа и тврдоглаво дискриминираат, водени од старите стигми на едно одминато време.
Но, оваа генерација на ентитети како Шемса, се соочени со интенцијата за мултиплицирање и фактичкото спроведување на таквата интенција на терен, со што последично ќе дојде и до проширување на населението надвор од регионот околу Лабуништа, на цела територија, соочување на каурски ориентираните ентитети со новата генерација на супраторбеш, нивна целосна резигнација во смисла на конфоронтација и крајно, асимилација.
Ако интензивно го обзервираш слуајот со резидентните торбеши, ќе антиципираш еден екстензивен омниприсутен феномен на нова генерација елоквентни торбешки ентитети, појава која е импозантна во својата димензија и обем. Овие уберторбеши се одликуваат со импресивни вокабулари и егзотична семантика, втората најверојатно инспирирана од богатата торбешка културна традиција. Анксиозноста која горенаведените торбешки ентитети ја каузираат кај присатните каури е сосема резултат на ваквата обемна интелектуална надмоќ презентирана од самите торбеши. Ниеден нормален каур не би сакал ни да помисли што би се случило во случај на обемна прокреација на уберторбешките ентитети и нивна супсеквентна експанзија. Според мое скромно каурско мислење, тоа би било средба од 3-та врста.

Одамна ти понудив и таква опција,само да договориме време и место :)
О насилен торбешу, ти си го изгубил дуелот уште одамна, пред да почнеш да пропагираш насилие по форуми, само аллах е премногу милостив за да ти каже.

Kajgana Shop

На врв Bottom