Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Без разлика, друго е пенал друго е ситуацијава. Ова да го свирнеш ко офсајд треба да си благоретардиран мравојад. Ама ништо не ме чуди кога е во прашање овој помошник.

ок ама игра со рака у нивен шестаесетник, ама копезација јебига

Треба да им се честита на играчите, што имаат живци да не го изгазат судијата таму на терен.

Така е и јас сметам дека потребно е да се прегледува спорна ситуација преку монитор. Многу е едноставно да се воведе правило со кое му се овозможува на судијата еднаш во текот на натпреварот по сопствено убедување да побара видео преглед. Баш вчера кажуваше еден новинар на Раи дека на денешно време после 10 секунди од инцидентот сите играчи на теренот знаат дека е направена грешка, сите навивачи исто така знаат дека е грешка, додека само оној кој одлучува треба да ги затвори очите и да остане на својата одлука, само затоа што нема право да ја прегледа.

Инаку асистентот гарант крена офсајд на играчот кој всушност беше во пасивен офсајд, ама во никој случај не учествуваше во акцијата. Тоа може да се забележи и по начинот на кој го крена знаменцето, а тоа му беше кренато високо над главата, што значи дека означува офсајд на другата страна од теренот.

Инаку асистентот гарант крена офсајд на играчот кој всушност беше во пасивен офсајд, ама во никој случај не учествуваше во акцијата. Тоа може да се забележи и по начинот на кој го крена знаменцето, а тоа му беше кренато високо над главата, што значи дека означува офсајд на другата страна од теренот.

o_O?

-1
Јас не би се расправал со навивач на Јуве за судии, најверојатно подобро си ги знае играчите од вас.

Не, не се расправам мене не ми је јасно тоа со начинот на кревање на знаменцето.

-1
Јас не би се расправал со навивач на Јуве за судии, најверојатно подобро си ги знае играчите од вас.

Не, не се расправам мене не ми је јасно тоа со начинот на кревање на знаменцето.

Не се расправам ни јас, туку стварно и мене не ми е јасно, не сфаќам, од кога почнале да сигнализираат пасивни офсајди.
Не разбирам.

Има судено во четврта лига север, добро ги знае правилата :D

По ново, НЕМА ПАСИВЕН ОФСАЈД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тргнато е видеото, изгледа мислел помошникот дека топката оди кон играчот што е во фактички офсајд, но топката ја прима играч кој не е ни малку во сомнителна ситуација и во тој случај главниот се консултира со помошникот за тоа кој играч бил во офсајд и врз основа на тоа и на тоа дали играчот кој е во фактички офсајд влијае на играта досудува офсајд или играта била регуларна.

Се ова погоре важи за сите фудбалски тимови освен некои докажано местачки тимови :D

Не, не се расправам мене не ми је јасно тоа со знаменцето.

вака покажа аутрихтерот

550px-Understand-Soccer-Assistant-Referee-Signals-Step-3Bullet1.jpg
If they hold the flag up at a 45 degree angle, they are signalling for an offside on the far side of the field (from them).

BVCJK_rCUAA-ghU (1).jpg

во случајот судијата изгледа мислеше на овај најдесно,ама по одбиената топка од буфон не ја прифати тој туку Палоши шо значи голема грешка на помошникот

добро ти јуве или рома ја гледаше? или само си прочитал некаде ?? или кога веќе си ја гледал зошто не спомнеш дека имаше чист пенал за Рома кога топката од земја одскокна во раширената рака на де силвестри, тоа не го виде или пак такво нешто не прочита ?
и доколку Рома сега беше 10 место немаше ни да се спомене таква ситуација, а сега секоја одлука во корист на Рома ќе биде поклон од судиите .. ама џабе зборам, вајда така функционираш .. какко за информација, Рома беше подобар противник, сампдорија немаше ниту една стопроцентна или зрела шанса, сосема заслужена победа

Првото полувреме гледав симулкаст, и баш ја покажаа таа ситуација за Сампдорија, а второто полувреме ја гледав само Јуве.. И не скокај ко прле пред магаре, го кажав тоа што го видов и мислев..
--- надополнето: 26 септември 2013 во 17:12 ---
Ниту пак ја оспорувам победата на Рома...
--- надополнето: 26 септември 2013 во 17:47 ---
П.с Што ќе прави сега Лацио кога Клосе им се повреди ? Читам дека германецов 3 недели ќе отсуствувал.. Кој напаѓач ќе го стават сега ? Требаше да си го вратат Роки :pos:

Padroni di Roma Џонтра Волта

Абе вие од вчера гледате фудбал :D?

Доколку офсајдот се случи на страната на асистентот тој го крева знамето и потоа го спушта надолу. Доколку сигнализира офсајд кој е некаде на половина на теренот го крева знамето и го пушта под прав агол, а ако сигнализира офсајд од другата страна на теренот тогаш тој го крева знамето и го остава високо. Отприлика вака оди тоа.

images

Прети синоќа го крена знамето високо што значи дека (ПОГРЕШНО) сигнализираше офсајд кој наводно се случил во подалечниот дел од теренот споредено со него. Мојата поента беше дека тој сигурно не кренал офсајд на играчот кој беше барем 2 метри во игра, туку на играчот кој беше во офсајд, а тој веројатно помислил дека е истиот кој го постигна голот. Значи не досудил пасивен офсајд (затоа што такво нешто не се суди) туку наводно активен на играчот кој беше на подалечната страна (што го заклучив од начинот на кревање на знаменцето), очигледно правејќи огромна грешка (затоа што играчот кој беше во офсајд на никој начин не учествуваше во акцијата).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom