Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Претходните анализи ми се допаднаа ептен, ама ми се чини дека некако не сакаа да ми ги истакнуваат негативните работи. Ај некој што не ме знае, а нема да го мрзи да прави, слободно нека пише што впечаток му оставам. Ако му е проблем да пишува јавно и лоши работи, нека ми прати по пп. Нема љутиш.
Карлович нешто почна, ама не успеа да заврши иако му побарав комплетна анализа. :(
не ми се допаѓа твојот ник..ми дава слика на препотентна жена која што мсили дека нејзнинот каркатер е моќен(anne Rice хаха демек многу свој,а всушност ништо)и аватарот има тука улога:cool:
2/10 горе-долу то е бејби;)

Црвенокоса на тапет: Anne.

Прво што ми паѓа во очи кај овој форумски лик е дека сака да се одвојува од околината, што не секогаш е лоша особина. НO, според мене Anne. премногу се концентрира на потрагата по таа своја уникатност, без да сфати дека веќе е уникатна и доволно различна. Ако луѓето околу неа велат дека е бело, таа ќе рече дека е црно. Не затоа што навистина мисли така, туку затоа што едноставно и преминало во навика да биде различна од другите.
На прв поглед изгледа дека не и е важно што мислат луѓето за неа . Всушност, се работи за прилично несигурна особа, која успешно ја маскира таа несигурност трудејќи се во очите на другите да се прикаже како кул и откачена девојка. Да не се разбереме погрешно, таа е кул, таа е откачена, и веројатно сите луѓе што ја знаат тоа би потврдиле. Но самата себеси не се гледа како таква.
Моја претпоставка е дека е порасната во едно просечно македонско семејство со две-три деца и приходи доволни за нивно нормално растење и живот. Никогаш немала премногу. Никогаш немала ни премалку. На училиште била одлична, но без некој надпросечен талент. Имала многу другари, но не била и премногу популарна. Едноставно со ништо не отскокнувала од границите на она што во околината се смета за „нормално“. А ако Anne. нешто мрази, тоа е „нормалноста“. Најголем кошмар за оваа девојка е да биде етикетирана како „нормална“, да биде иста како и сите останати. Затоа почнува да експериментира, како со својот изглед, така и со карактерот, за да излезе од границите на просечноста. Се обидува да го најде своето јас, се обидува да балансира меѓу потребата да биде уникатна и потребата да се вклопи. Дали досега успеала во тоа? Претпоставувам да. Читајќи ги нејзините поскорешни мислења наидувам на веќе оформени и конзистентни ставови, кои се разликуваат од постарите мислења.
Но и сега, како и тогаш, Аnne. има периоди на бурни изливи на емоции. Во реалниот живот веројатно понекогаш знае да избрза со ваквите изливи и подоцна да се покае. Веројатно и самата не ја сака оваа своја особина. Но тоа не е нешто што може да се смени. Таа избувливост е дел од нејзиниот карактер. Затоа пак, кога ќе се смири, знае да биде мило маче кое копнее некој да го погали и гушне. Тоа е сосема спротивна страна од неа. Ако се тргне од Anne. површинскиот слој на цврста и силна девојка, ќе наидете на една личност која има огромна потреба од нежност и желба да возврати на истата, но никогаш пред да се увери дека личноста од другата страна го заслужува тоа.
Исто така кај Anne. имам приметено некои примеси на машки дух. Не би го опишала тоа како машки дух во женско тело, туку повеќе како два духа, и машки и женски, во женско тело. Некои од нејзините мислења се типично женски. Други пак, додека ги читам, како да слушам во мозокот некој машки глас кој ги кажува зборовите што ги гледам на екранот. Веројатно ова е последица на тоа што како мала (а можеби и се уште) повеќе се дружела со машки, отколку со женски. Од една страна, тоа е добро, затоа што машките ја сакаат како другарка. Од друга страна пак, би било лошо, затоа што постои можност да биде сакана само како другарка. Но, според она што ја го гледам во овој лик, мислам дека нема таква опасност бидејќи девојкава добро знае да балансира помеѓу својата машка и женска страна.

Или накратко за тие што ги мрзи да ја читаат целава анализа:
Anne. е личност со која би сакала некој ден да седнам на кафе.
Anne. не е личност која би сакала да ја имам како поротник доколку некогаш се најдам на суд.

Џинџер фала ти на издвоеното време, ептен интересно и забавно ми беше да го читам твоето мислење. :)

Сум заслужил ли анализа за 23 месеци поминати на форумов или тешка работа сеуште...

bebush е девојка која досега живеела заштитен живот. Зашитата и сигурноста која ја добива(ла) во домот придонесла кај неа да се развие една блага црта на инфантилност која се приметува во комуникацијата со другите луѓе. Аватарот и никот укажуваат дека на Бебуш и се допаѓа оваа инфантилност и дека не и се излегува од неа. Неа допрва треба да и се случат работи кои ќе ја потресат и изместат од релативната сигурност која ја даваат домот и родителите.

На Бебуш и е многу важен физичкиот изглед, како сопствениот така и оној на другите луѓе. Иако како и сите други жени веднаш би можела да ви измантра нешто за внатрешната убавина на луѓето, сигурен сум дека никогаш не би одбрала партнер кој не би одговарал за нејзините стандарди за надворешна убавина. Формата, физичкиот изглед се нешта за кои таа многу размислувала во животот.

Иако на прв поглед делува дека не се оптеретува премногу со животот, мислам дека може да биде исклучително упорна кога сака нешто да добие, и тешко прифаќа не како одговор. Инаетчија е по природа, иако таа црта знае убаво да ја замаскира. :) Верувам дека како пријателка е многу ОК личност, исто како што е многу пријатна со сите оние кои остануваат на статусот на познаници. Бебуш ја сака комуникацијата, по природа е екстровертна, и мислам дека познава и се дружи со еден куп луѓе.

Она што и е потребно на Бебуш се интензивни доживувања, настани кои ќе и го променат животот и ќе ја извадат од рутината во која сега постои, без разлика дали тие настани ќе бидат позитивни или негативни.

bebush е девојка која досега живеела заштитен живот. Зашитата и сигурноста која ја добива(ла) во домот придонесла кај неа да се развие една блага црта на инфантилност која се приметува во комуникацијата со другите луѓе. Аватарот и никот укажуваат дека на Бебуш и се допаѓа оваа инфантилност и дека не и се излегува од неа. Неа допрва треба да и се случат работи кои ќе ја потресат и изместат од релативната сигурност која ја даваат домот и родителите.

На Бебуш и е многу важен физичкиот изглед, како сопствениот така и оној на другите луѓе. Иако како и сите други жени веднаш би можела да ви измантра нешто за внатрешната убавина на луѓето, сигурен сум дека никогаш не би одбрала партнер кој не би одговарал за нејзините стандарди за надворешна убавина. Формата, физичкиот изглед се нешта за кои таа многу размислувала во животот.

Иако на прв поглед делува дека не се оптеретува премногу со животот, мислам дека може да биде исклучително упорна кога сака нешто да добие, и тешко прифаќа не како одговор. Инаетчија е по природа, иако таа црта знае убаво да ја замаскира. :) Верувам дека како пријателка е многу ОК личност, исто како што е многу пријатна со сите оние кои остануваат на статусот на познаници. Бебуш ја сака комуникацијата, по природа е екстровертна, и мислам дека познава и се дружи со еден куп луѓе.

Она што и е потребно на Бебуш се интензивни доживувања, настани кои ќе и го променат животот и ќе ја извадат од рутината во која сега постои, без разлика дали тие настани ќе бидат позитивни или негативни.
Лека полека почнав да излегувам од тоа стаклено sвоно, иако се уште мислам дека тоа е неприметно :)). За физичкиот изглед сум размислувала, но не многу за туѓиот колку за мојот, сепак правам исклучоци доколку карактерно партнерот ми одговара :). За останатото си ме погодил, особено последната реченица. Фала ти на одвоеното време :pipi:.

leandra Тури ме таму на листата на чекање, да видам како дебитант во темава каква е прогнозата :cool:
Чекам анализа ко ќе имаш време.

Денес повторно анализирам особа со која не се знам лично, имам само некое бледо сеќавање од една собиранка, така да се што ќе се најде во анализава се базира исклучиво на неговите мислења, што е прилично малку материјал ако се земе во предвид дека од темата Ајде да изброиме до 100 000 не може да се извлече многу, а подфорумот Религија го избегнувам од приватни причини.

kooperativa

Првото нешто што го воочив кај овој лик е дека се работи за културна и воспитана личност, нешто што денес важи за редок примерок. Ги брани своите ставови, но не до степен да удира со глава во ѕид како што прават голем број на форумџии. Ако сфати дека не е во право, едноставно ќе си признае, ќе се насмее на своја сметка и продолжува понатаму. Теоретски е добро поткован на речиси сите полиња, но не сум сигурна дека секогаш знае таа теорија да ја примени во пракса.
Не знам точно колку години има, но се гледа дека се работи за зрела особа, која одамна ги надминала оние луди години, моја претпоставка е дека по возраст е поблиску до мајка ми отколку до мене :) Иако се вклопува и во модерното општество, кај него се забележува оној традиционален дух, па можеби во околината важи за старомоден. Сака да се дружи, но не и премногу да се зближува со луѓето. Мислам дека е една од оние личности што имаат големо друштво, но малку вистински пријатели. Пред да се отвори пред некого, првин добро ќе ја процени таа личност. Тешко е да се дојде до неговото срце, но кога некој ќе го заслужи тоа посебно место во неговиот живот, Кооператива и те како знае да биде верен и лојален пријател. Според мене можеби и премногу верен и лојален, во смисла што понекогаш тоа луѓето знаат да го искористат.
Се на се, личност која можеби е малку weirdo, но сепак остава солиден впечаток на форумов.

Чекам уште јунак да ми удри една анализа, да видам како ме имате доживеано на форумов :D

Денес повторно анализирам особа со која не се знам лично, имам само некое бледо сеќавање од една собиранка, така да се што ќе се најде во анализава се базира исклучиво на неговите мислења, што е прилично малку материјал ако се земе во предвид дека од темата Ајде да изброиме до 100 000 не може да се извлече многу, а подфорумот Религија го избегнувам од приватни причини.

kooperativa

Првото нешто што го воочив кај овој лик е дека се работи за културна и воспитана личност, нешто што денес важи за редок примерок. Ги брани своите ставови, но не до степен да удира со глава во ѕид како што прават голем број на форумџии. Ако сфати дека не е во право, едноставно ќе си признае, ќе се насмее на своја сметка и продолжува понатаму. Теоретски е добро поткован на речиси сите полиња, но не сум сигурна дека секогаш знае таа теорија да ја примени во пракса.
Не знам точно колку години има, но се гледа дека се работи за зрела особа, која одамна ги надминала оние луди години, моја претпоставка е дека по возраст е поблиску до мајка ми отколку до мене :) Иако се вклопува и во модерното општество, кај него се забележува оној традиционален дух, па можеби во околината важи за старомоден. Сака да се дружи, но не и премногу да се зближува со луѓето. Мислам дека е една од оние личности што имаат големо друштво, но малку вистински пријатели. Пред да се отвори пред некого, првин добро ќе ја процени таа личност. Тешко е да се дојде до неговото срце, но кога некој ќе го заслужи тоа посебно место во неговиот живот, Кооператива и те како знае да биде верен и лојален пријател. Според мене можеби и премногу верен и лојален, во смисла што понекогаш тоа луѓето знаат да го искористат.
Се на се, личност која можеби е малку weirdo, но сепак остава солиден впечаток на форумов.
1 болд: ми треба билобил изгледа :D
2 болд: знаев дека милениумот не ми бега :tapp:
3 болд: колку си само во право (y)
4 болд: :(
после 4 болд: .......... за дружба и зезање душа сум дал :love: за нови пријатели секогаш расположен, ......... детето во мене
се' на се', солидна анализа. после вчерашниот кикс очекував (од било кого) многу по хард кор, така да ова ми се допаѓа и е 8/10 (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom