Се каете ли што сте се иселиле од Македонија?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Долг спрема што и спрема кој?

Мојот свет е прв и последен. Само јас сум важен на овој свет. Сето друго е идеологија и лага. Нацијата, народот, државата, се се тоа апстрактни категории кои служат одредена група на луѓе да злоупотребува друга група на луѓе.

Мене искрено ми е жал за тебе, сериозно.
Vo Severna Korea im vikaat deka imaat dolg kon drzavata i moraat da go isplatat so robuvanje po nekogas i so 10 godini na Sibir. Ista strategija.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Леандра сестро ти остана ли плуканица во твојата уста. Плукаше по македонскиот народ од кој рече дека ти се гади, плукаш на монахињи, плукаш на Црква, плукаш на родољуби, доктори на науки, плукаш на се што е македонско, што ти вреди сега ако плукаш и по мене.
--- надополнето: 25 септември 2013 во 18:43 ---

Нека биде така, дека само ти си важен на овој свет. Ама кој си ти?
Безчесно животно или високочесно прекрасно уникатно суштество. Што сакаш да бидеш: убав и силен или грд и слаб.
По кој вредносен систем силен или слаб, грд или убав?

Твоите категории за силен или слаб се припадност кон стадото. За мене тоа е слабост. Кога ќе го зачиниме тоа со религиските глупости испаѓа мизерија на квадрат.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Многу сте мекуши бе македончиња.
Албанци, Хрвати, Словенци, Турци, Маџари како народи, не како поединци, колку сите држат до себе, а вие... Еден да каже ќе се цениме себе си, вам умот веднаш ви се блокира. И ако каже нешто со кое се истакнува македонската вредност. Вашата вредност. Вие тоа не можете а да не го исмевате.
Толку ли сте поразени како личности.
Затоа ви велам, покрај се што би успеале губитници сте.
Толку ви е плафонот да се погледните во себе и да се почитувате себе си и еден со друг. Затоа не јас или сличните, ниту пак Господ. Самите ќе се прочистите и ќе си заминете.
Нека биде така, дека само ти си важен на овој свет. Ама кој си ти?
Безчесно животно или високочесно прекрасно уникатно суштество. Што сакаш да бидеш: убав и силен или грд и слаб.
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Член од
3 јуни 2013
Мислења
329
Поени од реакции
218
Ако бил врвен инженер, не значи дека бил добар бизнисмен. Не требало да отвора фирма за да биде газда, туку ако бил врвен нормално ќе си заработувал ако бил вработен во туѓа фирма.
Да има овде зафрканции во Македонија, ама до толку дека и со работа не може да се преживее е лажен изговор на изневерувачите за да го оправдаат изневерувањето со напуштањето на својот народ во клучно време.
Но да потсетам она кое го напишав уште од почеток. Привременото заминувањето кое е во полза на Македонија не е за критика..
Човекот е покрај другото и добар бизнисмен. Моја грешка што заборавив да напоменам дека благодарение на него Македонија доби неколку милиони дојч марки извоз. Со решение беше преку ноќ се одземено, а одземеното во рок од една година го уништија. Денес не постои ни фирмата, ни запослени, ниту фамилии повеќе живеат од тоа, ни пари повеќе постојат ни бутур. Ако те интересираат и докази дека не зборувам на празно можеме во живо да седнеме.
Ај сеа да те видам со коментарот до крај. Баш ме интересира што ќе кажеш и на ова?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Леандра сестро ти остана ли плуканица во твојата уста. Плукаше по македонскиот народ од кој рече дека ти се гади, плукаш на монахињи, плукаш на Црква, плукаш на родољуби, доктори на науки, плукаш на се што е македонско, што ти вреди сега ако плукаш и по мене.
Десет пати те прашав сард што прави Братството и Миленко ти ме игнорираш на прашања, а ме налепи со „комплименти“. Никаде не те исплукав, ти ме исплука мин десет пати: губитничка, малциозна, тикварка, глупачка. Ако сакаш да те цитирам попе, кратка ти е меморијата? Твојата уста е нечиста, твојата уста плука.
Апаши и арамии. Сопствениот народ го искрадовте! Господ ќе ве казни сите.

Мене остави ме, мојата совест е чиса како солза. Идете повозете се со џипот и продајте некој имот во Струга, при тоа дајте некоја лопата и зејтин на лицитација. Мене не ме пикај во таа уста со сила. Тебе нема да те исперат ни илјада молитви, тоа мисли. Патриоти на батерии, разговарале за доброто на Македонија! Колку даноци имате дадено? Колку пари оставивте на овој народ? Сте се запрашале ли?
Со вакви ли страни зборите за доброто на својот народ?
https://www.facebook.com/groups/148431428701038/

Засрами се, не ти личи на годините.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Iskreno....gi kratev duri...i pak nemase pari za banalni raboti ...struja ,odrzavka na kola, smetki....i na kraj nema...
Е како си стартувал. Сигурно претходно имало, како одеднаш снемало баш кога си почнал да работиш. Можеби е прашање на исклучок со неочекувана несреќна ситуација, а не системско прашање.
--- надополнето: 25 септември 2013 во 18:55 ---
Човекот е покрај другото и добар бизнисмен. Моја грешка што заборавив да напоменам дека благодарение на него Македонија доби неколку милиони дојч марки извоз. Со решение беше преку ноќ се одземено, а одземеното во рок од една година го уништија. Денес не постои ни фирма, ни запослени, ни пари ни бутур.
И зошто Македонија да е крива. Во животот оди горе доле и за најинтелегентните. Меѓучовечки борби има секаде каде што има луѓе. И зошто баш тогаш признал пораз за кој ете македонскиот народ е крив.

Ако те интересираат и докази дека не зборувам на празно можеме во живо да седнеме.
Да се разбира. Би било пријатно да се поразговара во живо.
Ај сеа да те видам со коментарот до крај. Пошо се знаеш и плукаш баш ме интересира што ќе кажеш и на ова?
Чувал Господ да плукам на Македонци. Ако зборувам за единство и сплотеност меѓу Македонците, нема да правам раздор со плукање по Македонците. Каде сум плукал?
--- надополнето: 25 септември 2013 во 18:58 ---
Десет пати те прашав сард што прави Братството и Миленко ти ме игнорираш на прашања, а ме налепи со „комплименти“. Никаде не те исплукав, ти ме исплука мин десет пати: губитничка, малциозна, тикварка, глупачка. Ако сакаш да те цитирам попе, кратка ти е меморијата? Твојата уста е нечиста, твојата уста плука.
Апаши и арамии. Сопствениот народ го искрадовте! Господ ќе ве казни сите.

Мене остави ме, мојата совест е чиса како солза. Идете повозете се со џипот и продајте некој имот во Струга, при тоа дајте некоја лопата и зејтин на лицитација. Мене не ме пикај во таа уста со сила. Тебе нема да те исперат ни илјада молитви, тоа мисли. Патриоти на батерии, разговарале за доброто на Македонија! Колку даноци имате дадено? Колку пари оставивте на овој народ? Сте се запрашале ли?
Со вакви ли страни зборите за доброто на својот народ?
https://www.facebook.com/groups/148431428701038/

Засрами се, не ти личи на годините.
Македонска сестро која плукаш на се македонско, одговорив, темава не е за мене. Отвори тема за мене и ќе одговарам.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Чувал Господ да плукам на Македонци. Ако зборувам за единство и сплотеност меѓу Македонците, нема да правам раздор со плукање по Македонците. Каде сум плукал?
Многу сте мекуши бе македончиња.
Албанци, Хрвати, Словенци, Турци, Маџари како народи, не како поединци, колку сите држат до себе, а вие... Еден да каже ќе се цениме себе си, вам умот веднаш ви се блокира. И ако каже нешто со кое се истакнува македонската вредност. Вашата вредност. Вие тоа не можете а да не го исмевате.
Толку ли сте поразени како личности.
Затоа ви велам, покрај се што би успеале губитници сте.
Толку ви е плафонот да се погледните во себе и да се почитувате себе си и еден со друг. Затоа не јас или сличните, ниту пак Господ. Самите ќе се прочистите и ќе си заминете.
Дефинитивно кај дотичниов не е пронајдена ни најмала форма на интелигенција.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Vo Severna Korea im vikaat deka imaat dolg kon drzavata i moraat da go isplatat so robuvanje po nekogas i so 10 godini na Sibir. Ista strategija.
Долгот кон својата нација е општ долг кој е истакнат во секоја национално просветителска идеја. Сети се само на Џон Ф. Кенеди и неговите зборови за долгот кон државата. Нашиот национализам може вода да му носи на францускиот, англискиот, хрватскиот, американскиот...
--- надополнето: 25 септември 2013 во 19:02 ---
Дефинитивно кај дотичниов не е пронајдена ни најмала форма на интелигенција.
Што ти реков претходно. НЕМАТЕ ПОЧИТ МЕЃУ СЕБЕ и затоа ОДЕТЕ СИ.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
329
Поени од реакции
218
Е како си стартувал. Сигурно претходно имало, како одеднаш снемало баш кога си почнал да работиш. Можеби е прашање на исклучок со неочекувана несреќна ситуација, а не системско прашање.
--- надополнето: 25 септември 2013 во 18:55 ---

И зошто Македонија да е крива. Во животот оди горе доле и за најинтелегентните. Меѓучовечки борби има секаде каде што има луѓе. И зошто баш тогаш признал пораз за кој ете македонскиот народ е крив.

Да се разбира. Би било пријатно да се поразговара во живо.

--- надополнето: 25 септември 2013 во 18:58 ---

Македонска сестро која плукаш на се македонско, одговорив, темава не е за мене. Отвори тема за мене и ќе одговарам.
Очигледно не се разбираме.
За да нема раздор и несогласувања го избришав делот со плукање. Можеби подоцна ќе се вклучам пак во дискусијата.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не е ни за мене па ме изнарече секако.

Плукач на друг му вели плукач, магарето му се насмеало на зајакот. Туку овие фрази кои ги користиш „плукаш на се македонско“ се излитија во 2008 година. Незнам каде беше досега, али сега сме 2013. Јас не се вреѓам од „предавник“ кога патриот претставуваш ти.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
По кој вредносен систем силен или слаб, грд или убав?

Твоите категории за силен или слаб се припадност кон стадото. За мене тоа е слабост. Кога ќе го зачиниме тоа со религиските глупости испаѓа мизерија на квадрат.
Ајде по кој твој истакнувачки вредносен систем човек би бил убав и силен. И како би изгледал тој, што би работел по твојот систем. Значи не е систем кој само нешто критикува, а не истакнува.
--- надополнето: 25 септември 2013 во 19:16 ---
Не е ни за мене па ме изнарече секако.

Плукач на друг му вели плукач, магарето му се насмеало на зајакот. Туку овие фрази кои ги користиш „плукаш на се македонско“ се излитија во 2008 година. Незнам каде беше досега, али сега сме 2013. Јас не се вреѓам од „предавник“ кога патриот претставуваш ти.
Ајде барем своето плукање си го призна. Дај покажи ми го моето, ќе си признаам. Јас критикував со директни именувања на делата. Оној кој трајно заминал од Македонија, тој е дезертер од македонскиот народ. Ако се случило пример убиство, не може да ги ограничиме другите да велат не го нарекувајте убиство тоа е нешто друго. Тоа не е навредување, тоа е соодветен збор без штедење за одредено дело и истото го образложував.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ајде барем своето плукање си го призна. Дај покажи ми го моето, ќе си признаам. Јас критикував со директни именувања на делата. Оној кој трајно заминал од Македонија, тој е дезертер од македонскиот народ. Ако се случило пример убиство, не може да ги ограничиме другите да велат не го нарекувајте убиство тоа е нешто друго. Тоа не е навредување, тоа е соодветен збор без штедење за одредено дело и истото го образложував.
А Миленко шо е?

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Нема бегање, ќе се бориме за тоа што го имаме.
Поздрав за денеска.

L

Luki Junior

Гостин
Нема бегање, ќе се бориме за тоа што го имаме.
Поздрав за денеска.
Со кој и против кој ќе се бореш?
Големи зборове не значат големи дела, македонски брат.

И јас се борам секој ден со грутките, ама некак ја губам битката. Они стануват се поголеми, јас се погрбав. Накрајо ќе ме затрупат со 3 кубика грутки. Џабе сам ги пуцал цел живот.... :(

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
А Миленко шо е?
Не сме имале таков однос со Миленко така како што мислиш. Најмногу заедничко присуство на бунтови пред се околу името. Имам непроверена гласина дека работел на омаловажување на нашето делување. Но и да е вистина благодарен сум му на се што стори во тие кризни моменти за неменување на името како и неговиот антиглобалистички придонес.

Kajgana Shop

На врв Bottom