Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дечки ај ако може да ми објасни ова Е-2 запишуење на семестар?...пошо ако не фатам услов сеа у казнена за 5 семестар ќе треба така да запишам изглеа
Кои предмети ти прават проблем?
од 4 сем неам нишо положено, планирам семејно, трудово и казнено да полагам сега во казнена
Семејно и наследно е толку лесен, смешно е да ти прави проблеми. Ако не ти се јасни наследните редови, нужен дел или нешто друго, пиши ми пп, ќе ти објаснам со едноставни примери.
Трудово првиот колоквиум е потежок. Научи ги сите ситници за Југославија. За жал, цел колоквиум е за Југославија. Вториот колоквиум е мн лесен, сите прашања се од ЗРО. Не знам дали уште имате есеи. Ние правевме есеи на кои се вадеа многу поени, имаш во копирница обрасци оставено.
Казнено не само што е лесен, интересен е. Исто ако нешто не ти е јасно, пиши пп.(ова и за трудово)
Административно е ептен досаден предмет. Треба да учиш глупави теории и детали кои не ти требаат во практиката. Али тоа е...
За прв семестар новинарство што имаш и цени?Дечки, продавам нови учебници и скрипти за на правен факултет, ганц нови. Имам од прв, втор и трет семестар. Ги давам поевтино отколку во книжара.пишете приватна порака ќе се догг![]()
За прв семестар новинарство што имаш и цени?
Знае некој нешто за тоа што се зборува дека од оваа година само по 1 кол. дека ќе се полага ?
Во петок имаат професорите совет и треба да ја усвојат одлуката да имаме само по 1 кол (прв).Ако се случит то ќе е многу, многу, многу ТОП! Наместо по 12 пати да полагаме во семестар ќе полагаме само 8.Ќе имаме распуст зимскии нема на лето да имаме испити до 8ми Јули.Се на се многу помалку стрес и нервози и стварно ќе ни ја олеснат работата.Се разбира ова треба да ги одобриме и ние студентите ама има некои и што се бунат(само Господ знае зошто), ама јас стварно се надевам и стискам палци за да се усвои оваа измена.
Незнам зошто тоа го гледаш ко губење поени и слично.Колоквиумот сега ќе претставува само една формалност што ќе е прелесно да се положи бидејќи не се замараш ни со поени ни со ништо и одиш на испит и врз основа на испитот ќе ти се пишит оцена.Плус ако одговориш за 10 или 9 на испитот немат да имат глупи кол заради кои ако си освоил помалку поени да не може професорот да ти пишит поголема оцена.Ама ја како што слушнав ќе се менува начинот на бодување, зошто ај шо ќе има 1 кол. помалце (значи -15 поени), и на тој единствен кол. шо ќе го полагаме нема да имало поени туку само положил/не положил...
Се знае нешто околу ова или ќе треба да почекаме официјално соопштение ?
Незнам зошто тоа го гледаш ко губење поени и слично.Колоквиумот сега ќе претставува само една формалност што ќе е прелесно да се положи бидејќи не се замараш ни со поени ни со ништо и одиш на испит и врз основа на испитот ќе ти се пишит оцена.Плус ако одговориш за 10 или 9 на испитот немат да имат глупи кол заради кои ако си освоил помалку поени да не може професорот да ти пишит поголема оцена.
еДаноци (директни/индиректни), благајнички и државни записи или општо за народна банка.