ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ај ако може да ми објасни ова Е-2 запишуење на семестар?...пошо ако не фатам услов сеа у казнена за 5 семестар ќе треба така да запишам изглеа

од 4 сем неам нишо положено, планирам семејно, трудово и казнено да полагам сега во казнена

Семејно и наследно е толку лесен, смешно е да ти прави проблеми. Ако не ти се јасни наследните редови, нужен дел или нешто друго, пиши ми пп, ќе ти објаснам со едноставни примери.

Трудово првиот колоквиум е потежок. Научи ги сите ситници за Југославија:facepalm:. За жал, цел колоквиум е за Југославија. Вториот колоквиум е мн лесен, сите прашања се од ЗРО. Не знам дали уште имате есеи. Ние правевме есеи на кои се вадеа многу поени, имаш во копирница обрасци оставено.

Казнено не само што е лесен, интересен е. Исто ако нешто не ти е јасно, пиши пп.(ова и за трудово)

Административно е ептен досаден предмет. Треба да учиш глупави теории и детали кои не ти требаат во практиката. Али тоа е...

Семејно и наследно е толку лесен, смешно е да ти прави проблеми. Ако не ти се јасни наследните редови, нужен дел или нешто друго, пиши ми пп, ќе ти објаснам со едноставни примери.

Трудово првиот колоквиум е потежок. Научи ги сите ситници за Југославија:facepalm:. За жал, цел колоквиум е за Југославија. Вториот колоквиум е мн лесен, сите прашања се од ЗРО. Не знам дали уште имате есеи. Ние правевме есеи на кои се вадеа многу поени, имаш во копирница обрасци оставено.

Казнено не само што е лесен, интересен е. Исто ако нешто не ти е јасно, пиши пп.(ова и за трудово)

Административно е ептен досаден предмет. Треба да учиш глупави теории и детали кои не ти требаат во практиката. Али тоа е...

у реду е све ми е јасно неам проблем со материјал, малку потешко ми иде писмено полагање затоа ми заостанаа... колквиумите ми се положени компјутерски...завршен испит треба да полагам....казнено ми е усно а овие другите 3 се писмено...

Дечки, продавам нови учебници и скрипти за на правен факултет, ганц нови. Имам од прв, втор и трет семестар. Ги давам поевтино отколку во книжара.пишете приватна порака ќе се догг :)
За прв семестар новинарство што имаш и цени?

Знае некој нешто за тоа што се зборува дека од оваа година само по 1 кол. дека ќе се полага ?

Да не знае некој кога треба да се пријавуваат изборнзите предмети за деветти семестар?

Знае некој нешто за тоа што се зборува дека од оваа година само по 1 кол. дека ќе се полага ?

Во петок имаат професорите совет и треба да ја усвојат одлуката да имаме само по 1 кол (прв).Ако се случит то ќе е многу, многу, многу ТОП! Наместо по 12 пати да полагаме во семестар ќе полагаме само 8.Ќе имаме распуст зимски :giggle: и нема на лето да имаме испити до 8ми Јули.Се на се многу помалку стрес и нервози и стварно ќе ни ја олеснат работата.Се разбира ова треба да ги одобриме и ние студентите ама има некои и што се бунат(само Господ знае зошто), ама јас стварно се надевам и стискам палци за да се усвои оваа измена.

Во петок имаат професорите совет и треба да ја усвојат одлуката да имаме само по 1 кол (прв).Ако се случит то ќе е многу, многу, многу ТОП! Наместо по 12 пати да полагаме во семестар ќе полагаме само 8.Ќе имаме распуст зимски :giggle: и нема на лето да имаме испити до 8ми Јули.Се на се многу помалку стрес и нервози и стварно ќе ни ја олеснат работата.Се разбира ова треба да ги одобриме и ние студентите ама има некои и што се бунат(само Господ знае зошто), ама јас стварно се надевам и стискам палци за да се усвои оваа измена.

Ама ја како што слушнав ќе се менува начинот на бодување, зошто ај шо ќе има 1 кол. помалце (значи -15 поени), и на тој единствен кол. шо ќе го полагаме нема да имало поени туку само положил/не положил...
Се знае нешто околу ова или ќе треба да почекаме официјално соопштение ?

Ама ја како што слушнав ќе се менува начинот на бодување, зошто ај шо ќе има 1 кол. помалце (значи -15 поени), и на тој единствен кол. шо ќе го полагаме нема да имало поени туку само положил/не положил...
Се знае нешто околу ова или ќе треба да почекаме официјално соопштение ?
Незнам зошто тоа го гледаш ко губење поени и слично.Колоквиумот сега ќе претставува само една формалност што ќе е прелесно да се положи бидејќи не се замараш ни со поени ни со ништо и одиш на испит и врз основа на испитот ќе ти се пишит оцена.Плус ако одговориш за 10 или 9 на испитот немат да имат глупи кол заради кои ако си освоил помалку поени да не може професорот да ти пишит поголема оцена.

Незнам зошто тоа го гледаш ко губење поени и слично.Колоквиумот сега ќе претставува само една формалност што ќе е прелесно да се положи бидејќи не се замараш ни со поени ни со ништо и одиш на испит и врз основа на испитот ќе ти се пишит оцена.Плус ако одговориш за 10 или 9 на испитот немат да имат глупи кол заради кои ако си освоил помалку поени да не може професорот да ти пишит поголема оцена.

Добро може малце лошо се изразив со тоа „губење поени“, целта ми беше да прашам како ќе оди оценувањето и каде ќе се пренасочат тие 30 поени што доаѓаа од колоквиум, ама еве според тоа ти што го кажуваш сите 100 поени ќе доаѓаат само од испит шо ваљда е ок, ќе видиме како ќе влијае ваквиот систем на усното испрашување. Него за бруцошите коа ќе им дојде римско за полагање ваквиот систем лошо ќе им дојде зошто за испит место само облигации ќе треба и семејно и стварно да го спремаат...

Здраво колеги, би сакала да ве прашам дали имате искуство со проблем од ваков тип.​
На испитот проф. ми има ставено во индекс оцена 10, иако немам доволно поени од колоквиуми за таква оцена ( 20 ). Проблемот се јавува во ел. досие каде што имам вкупно 90 поени ( 20 колоквиуми и 70 испит ). До сега не успеав да го решам проблемот преку асистентката, а веројатно ќе морам да вадам некаква потврда за да можам да барам стипендија и тогаш нема да ми се поклопуваат оцените во индексот и во електронското. Асистентката ми рече дека е потребно да се додадат бонус поени во електронското, а Драги вели дека може само еден поен да се додаде од тие т.н. бонус поени?! Совет :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom