Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Шала на страна моментално Дортмунд е најаката екипа во свет затоа што се во топ форма и убедливо го играат најдобриот фудбал.
Ги гледав Барса,Реал, Челзи, МанЈу, Јуве и со игрите што прикажаа 99% сум сигурен дека ќе завршат како ние што завршивме во суперкупот со 4 гола. Освен ако не паркираат автобусот и да примат само еден или два гола.

За еден до два месеци додека не се вооиграме ќе бидат најдобри потоа се знае. :rolleyes:

Наполи штета не си ги гледал

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Да, заради тоа. Суботич требаше порано да се врати внатре но го вратиле оти демек уште му течело крв па му ставиле огромен фластер. Баш во таа ситуација Наполи доби корнер и го пуштија Суботич да влезе но дур стигна до 16ник баш тој играч каде што стрчнал Субо, даде гол.
Баш ме заинтересира и сега барав хајлајтс. Еве на видеово јасно се гледа дека Суботиќ доцни и дотрчува од страна, но затвора друг играч(неможам да забележам кој). Игуаин беше чуван од Шмелцер(90% е тој) и нему му избега. Но сепак можеби со право бил бесен Клоп.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Баш ме заинтересира и сега барав хајлајтс. Еве на видеово јасно се гледа дека Суботиќ доцни и дотрчува од страна, но затвора друг играч(неможам да забележам кој). Игуаин беше чуван од Шмелцер(90% е тој) и нему му избега. Но сепак можеби со право бил бесен Клоп.
Клоп ја претера и немаше потреба да беснува ама висок играч како Суботич секако дека фалит при корнер. Иначе утка беше што Шмелцер го чуваше Игуаин, требаше друг играч.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Хумелс веројатно го бранеше Хигуаин ама во тој момент пченки береше,па верувам дека Шмелцер отиде само да спаси ништо друго.

Кикс против Нирнберг не е страшно,сепак тврда екипа се.Лани ни го упропастија гостинскиот рекорд.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Хумелс веројатно го бранеше Хигуаин ама во тој момент пченки береше,па верувам дека Шмелцер отиде само да спаси ништо друго.

Кикс против Нирнберг не е страшно,сепак тврда екипа се.Лани ни го упропастија гостинскиот рекорд.
Не, потврди Клоп дека Шмелцер го држеше ама не знам зошто така.

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Кога ти си тренирал да браниш прекини како што е корнер со 11 играчи, кога во моментот снемува 1 играч независно кој, цел концепт се нарушува и доаѓа до забуна. Тоа и го видовме во Средата. Заради тоа Клоп се изнервира.
Али затоа после со хаусмајсторот го догледал мечот и торта јадел. :D

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.252
Поени од реакции
13.760
Колку е лошо вака ривалот да ги купи 2ца најдобри играчи. И Левандовски и Гетце.
Се надевам дека ќе најде замена Клоп.
Ееее го купи од полска лига го направи човек и овој сеа вака му враќа.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Колку е лошо вака ривалот да ги купи 2ца најдобри играчи. И Левандовски и Гетце.
Се надевам дека ќе најде замена Клоп.
Ееее го купи од полска лига го направи човек и овој сеа вака му враќа.
Da be vistina,trebase da ostane vo Dortmund do kraj na karierata.Sekako nikoj fudbaler ne saka da napreduva vo karierata,ne znam na sto drogi e ovoj pa sakal da napreduva.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Da be vistina,trebase da ostane vo Dortmund do kraj na karierata.Sekako nikoj fudbaler ne saka da napreduva vo karierata,ne znam na sto drogi e ovoj pa sakal da napreduva.
Пишав во фан клуб Баерн, ова да се случи во некои други земји нема да види ниту напредување, ниту ке може да излезе во парк да прошета како што треба, а целата негова фамилија ке е на удар на подбивање и вреѓање, а за напредување не ти е уред муабетот прво ако некој напредуваше најмногу во Дортмунд тоа е Лева, друго незнам каде уште ке напредува ама ако мисли дека може уште, може да оди во Сити, Челси, Јунајтед, Барса, Реал и шта ти ја знам друг клуб на планетата, а не во најголемиот ривал на Дортмунд, овакви играчи од секогаш ми биле одвратни.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Пишав во фан клуб Баерн, ова да се случи во некои други земји нема да види ниту напредување, ниту ке може да излезе во парк да прошета како што треба, а целата негова фамилија ке е на удар на подбивање и вреѓање, а за напредување не ти е уред муабетот прво ако некој напредуваше најмногу во Дортмунд тоа е Лева, друго незнам каде уште ке напредува ама ако мисли дека може уште, може да оди во Сити, Челси, Јунајтед, Барса, Реал и шта ти ја знам друг клуб на планетата, а не во најголемиот ривал на Дортмунд, овакви играчи од секогаш ми биле одвратни.
Baern e podobar od site nabrojani timovi,zasto da odi vo poslaba ekipa?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Baern e podobar od site nabrojani timovi,zasto da odi vo poslaba ekipa?
За ланската сезона да, убедливо најдобра екипа на планетава, но кој гарантира дека тоа ке биде и во иднина, кој гарантира дека Гвардиола ке направи приближно ист успех, и на крај дај не ја врти ситуацијава како што ви на вас одговара, еве рецимо како ке се осеќате вие да отиде Швајни во Дортмунд и да изјави ова време дека потпишува во Јануар за Дортмунд...?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Овие што си одат од Арсенал демек одат за титули.
А овие од Дортмунд ? Пред 6-7 години на раб на стечај беа, а лани стигнаа до финале на ЛШ. Значи знаат што прават, имаат добар проект.
До душа и до некаде ај ќе сфатам зошто некои играчи одат на трансфер во Минхен, ама сепак крајно нечовечки е вака сред сезона да објавиш дека ја напуштат моменаталната екипа (што се бори за титула во лигата) за најлутиот нејзин ривал.
Жалното е што не е Левандовски првиот.
Подобро ќе беше летово да отиде поштено него ли вака да глуми лудило "Не смеам да ви кажам дека ќе направам трансфер зимава. Ама ќе ви кажам во Јануари дека ќе направам трансфер а до тогаш преправајте се дека не знаете ништо"
Не дека Борусија не знаела уште пред некое време ама сепак малце е недолично вака да се напушти екипата, попаметно ќе му беше и на него (а и на Баерн) да отидеше или летово што измина или следното.

P

PewDiePie

Гостин
Испаднаа Дортмунд имбецили значи место да си земат летото 30 мил тие :tapp:
Ете зошто не се чува несреќен играч во екипа.

rejected

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
За ланската сезона да, убедливо најдобра екипа на планетава, но кој гарантира дека тоа ке биде и во иднина, кој гарантира дека Гвардиола ке направи приближно ист успех, и на крај дај не ја врти ситуацијава како што ви на вас одговара, еве рецимо како ке се осеќате вие да отиде Швајни во Дортмунд и да изјави ова време дека потпишува во Јануар за Дортмунд...?
Baern go drzi primatot za najdobar klub,toa e bitno.Toa se racuna.Da osvojat triple ke bide tesko ama susni godini nema da se povtorat.
Toj si ja resi sudbinata pred LS finaleto.Na leto izjavi deka saka da odi vo Baern a Watzke rece : "Odi kaj sakas,vo Baern ne moze".
E sega dragonsky dali ne znae ili se pravi lud ama eve ke povtoram Lewa si kaza kaj saka da odi uste vo juni-juli,taka da ne znam zasto predava demagogii.
Ete Igorce neka se izjasni za ova.

Ke imam gorko cuvstvo,toa si e normalno ne velam ne.No,sepak toa nema nikogas da se sluci.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Baern go drzi primatot za najdobar klub,toa e bitno.Toa se racuna.Da osvojat triple ke bide tesko ama susni godini nema da se povtorat.
Toj si ja resi sudbinata pred LS finaleto.Na leto izjavi deka saka da odi vo Baern a Watzke rece : "Odi kaj sakas,vo Baern ne moze".
E sega dragonsky dali ne znae ili se pravi lud ama eve ke povtoram Lewa si kaza kaj saka da odi uste vo juni-juli,taka da ne znam zasto predava demagogii.
Ete Igorce neka se izjasni za ova.

Ke imam gorko cuvstvo,toa si e normalno ne velam ne.No,sepak toa nema nikogas da se sluci.
Па затоа и викам дека најдобро за сите ќе беше да си отидеше уште летото. Вака ништо не се направи, ем Дортмунд остануваат со нивен напаѓач што не е нивен, ем на Баерн повеќе ќе им одговараше да го земат Левандовски летово, ем Левандовски посреќен ќе беше ако си отидеше летово, ем навивачиве ќе го преболеа сто пати до сега. Вака каша попара ќе настане.

Kajgana Shop

На врв Bottom