- Член од
- 6 јули 2011
- Мислења
- 3.829
- Поени од реакции
- 7.711
Е го немало Пауло Куељо да им раскажува за универзумотТочно. Математичарка била (на тоа време). Али се развеле.
Е го немало Пауло Куељо да им раскажува за универзумотТочно. Математичарка била (на тоа време). Али се развеле.
Ama trikot e da znaesh kakvi jajca da matish, ima gi razni.Дека јас, ако намеравам да матам јајца за торта, матам, ич да не ми чуе дали има универзум или не.
Србијанка била жена му на Ајнштајн. Милева се викаше чинам.
Не постои разлика помеѓу минатото и иднината во 4-димензионалниот просторо-временски свет. Сегашноста е илузија, а каузалноста е начин на кој ги организираме настаните Тоа што е минато за еден обсервер може да биде иднина за друг. Ergo, зависи со која брзина релативно на што и каде во вселената се случило истото А можеби е времето повратно сврзано со момент во минатото односно иднината кога ќе ќе пропаднеме во црна дупка и се што ќе остане е едно јајце од кокошка од кое се започнало. Циклично поврзани настани ко у 12 Monkeys со Брус Вилис. Можеби кокошката јајцето отсекогаш постоеле и ќе постојат Можеби се е илузија... заебани се овие егзистенцијалистичкококошкини прашања
Подвлеченото де факто и е така. Е сега тоа другото, од кога е креирана таа проекција или инпут кодот што го нарече или дека твојата реалност е само твоја проекција и дека ништо друго не „постои“ (што подразбираш под постоење?) е премногу и ми личи на тежок солипсизам иако логички не може да се побие, излишно е да се дисутира за тоа пошто и така би биле само дел само од твојата креација Исто како прашањето „што ако сме во матрикс“ или во некакво Труман шоу. Мислам дека си читал нешто ама премногу здраво за готово си го сфатил. Таков впечаток добив.Ama trikot e da znaesh kakvi jajca da matish, ima gi razni.
--- надополнето: 25 септември 2013 во 02:13 ---
Poleka navleguvash vo trorijata za Hologram Universe. Na primer se shto mene mi se sluchuva e proizvod na umot, svesta ili my mind i sl.
Ova shto sega go pravam e moja proekcija na realnosta i nishto materijalno ne postoi, forumot i site vie ovde ste del od mojata realnost koja e kreirana od mojata svest, mozokot taka mi go prikazhuva kodot shto e eden vid hologram, Vremeto i prostorot se proizvod na mojata svest odnosno kako toa go dekodira mojot mozok.
Не постои ден и ноќ, тоа се само начини на броење на времето така да прашањето апсурдно.Слично на дилемата 'што е постаро, јајцето или кокошката', поставувам едно слично прашање, дали постара е ноќта или денот.
Значи, Што претходи, денот или ноќта?
Петелот е во јајцето. За тоа и кокошката е постараWhere's the cock in this whole thing?
... Петелот де, перверзнњаци едни
А за ова, мислам дека треба да отворам нова тема. Но одговорот е прост, никој од наведените. Зошто? Затоа што кога се формирала земјата, еден дел бил осветлен од сонцето другиот не. Не е возможно само едното или само другото...Не постои ден и ноќ, тоа се само начини на броење на времето така да прашањето апсурдно.
Ако веќе мора да добиеш одговор, со оглед на фактот дека сонцето е постаро од земјата - денот е прв.
neznam bas isak.. zasto sonceto e nebesko telo koe se raga sveti i na kraj gasne;sakam da kazam pred sonceto da pocne da sveti, da postoi, nemalo nikakva svetlina pred golemoit bing beng tuku samo beskraen mrak, sto znaci nokta e prva spored mene[DOUBLEPOST=1404234867][/DOUBLEPOST]jas sum ateist ama ke kazam gospod e prv a toj ja sozdal kokoskata koja go rodila jajcetoНе постои ден и ноќ, тоа се само начини на броење на времето така да прашањето апсурдно.
Ако веќе мора да добиеш одговор, со оглед на фактот дека сонцето е постаро од земјата - денот е прв.
Јас мислам дека кокошката е постара.
Исто како што и човекот е прво создаден од страна на Господ, така е и кокошката, а и другите животни.
Кокошката била создадена, па подоцна снесувала јајца, па од јајцата се создавале пилиња.
Доколку јајцето би било прво создадено би немало кој да се грижи за него, а со самото тоа и надворешните влијанија и неповолните услови не би дозволиле од него да се создаде пиле.