Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Хммм ми се појави можност некако да придонесам за унапредување на студентските домови во Македонија. Иако можноста тоа да успее е минимална сепак зошто да не се проба. Значи темата е ,,Како да се подобрат условите за живот во студентските домови во Македонија ? "
Сите можеме да напишеме да има неограничен вифи, да бидат по двајца во соба, во секое време да има топла вода итн. Ама прашањето е од каде пари ? . Значи целта е да се понудат реални идеи.
Доколку некој некогаш размислувал на оваа тема слободно нека сподели.

Напомена: Јас немам никакава лична корист од ова во случај да не помислите дека ќе ја соберам славата ( :pos: ) со ваши идеи.

Ќе ве молам може ли објективно да ми го објаснете животот во студентските домови од сите аспекти. И ако може да ми објаснете за новата машка зграда во Ситв ( со фотографии ако имате и дали е потребно врски за да влезеш во тоа зграда) и дали Пелагонија е подобар од Стив. Кој студентски дом е најблиску до Архитектонски Ф ?

Имаш друга тема за студентски домови и во неа е објаснето буквално се. Само треба да не те мрзи да читаш.

Ако некој продава бонови по приступачна цена, нека се обрате кај мене!

Здраво.

Да прашам, некој дали знае место каде може да се смести странски студент? Имам една пријателка се има запишано на правен факултет во Скопје, некои посебни пост-дипломски, но од факс и нудат престој во некој хотел/мотел во кој престој чини 1 500 ден дневно. Што е премногу.

Го знам домот за пост-дипломци, Атанас Џамбазов, мислам се викаше, но, од таму и рекле за 1 год престој станови не давале таму. Морала подолго да седи.

Некако слабо иде со агенцииве за недвижности, па викам да пишам тука, некој да не знае некоја алтернатива да понуди.

Здраво.

Да прашам, некој дали знае место каде може да се смести странски студент? Имам една пријателка се има запишано на правен факултет во Скопје, некои посебни пост-дипломски, но од факс и нудат престој во некој хотел/мотел во кој престој чини 1 500 ден дневно. Што е премногу.

Го знам домот за пост-дипломци, Атанас Џамбазов, мислам се викаше, но, од таму и рекле за 1 год престој станови не давале таму. Морала подолго да седи.

Некако слабо иде со агенцииве за недвижности, па викам да пишам тука, некој да не знае некоја алтернатива да понуди.

Стан, само соба во стан или прашајте во Студентски Центар или Студентски парламент за повеќе информации за во студентски домови.

Ќе ве молам може ли објективно да ми го објаснете животот во студентските домови од сите аспекти. И ако може да ми објаснете за новата машка зграда во Ситв ( со фотографии ако имате и дали е потребно врски за да влезеш во тоа зграда) и дали Пелагонија е подобар од Стив. Кој студентски дом е најблиску до Архитектонски Ф ?
Нормално дека е подобар Пелагонија од Стив, ако не и најдобар од сите. Најблиску до Архитектонски ти е Кузман, ама ако си бруцош тешко таму, одамна си напишам, глеам никој не ти вратил, ако те интересира нешто прашај пак...

Хммм ми се појави можност некако да придонесам за унапредување на студентските домови во Македонија. Иако можноста тоа да успее е минимална сепак зошто да не се проба. Значи темата е ,,Како да се подобрат условите за живот во студентските домови во Македонија ? "
Сите можеме да напишеме да има неограничен вифи, да бидат по двајца во соба, во секое време да има топла вода итн. Ама прашањето е од каде пари ? . Значи целта е да се понудат реални идеи.
Доколку некој некогаш размислувал на оваа тема слободно нека сподели.

Напомена: Јас немам никакава лична корист од ова во случај да не помислите дека ќе ја соберам славата ( :pos: ) со ваши идеи.

Пиши дека ни требаат вилушки, еве тоа е реално барање, столови, бироа...

ima li nekoe slobodno mesto po studentskive domovi ? stiv kuzman goce medicinar ?

Мислам дека има во Медицинар и во Гоце по некое место, ама за сигурно најдобро ти е да прашаш во Државен Студентски Центар http://www.ukim.edu.mk/mk_struktura_contact.php?inst=40 а и да побрзаш оти мислам дека до 15 октомври се поднесуваат документи

Пиши дека ни требаат вилушки, еве тоа е реално барање, столови, бироа...

Леле вилушки!! Кузман недај Боже да ја погодиш гужвата, имам јадено шпагети и пржени компирчиња со лажица.Ми доаѓа да им купам еден сет, на еве, колку може да е скап.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom