Појадок на Камен мост во недела

Еве малку од атмосферата на мостот, има и интервјуирани посетители од 1.20 па натаму :)

Која е целта на овие настани? До сега се што гледавме е нецивилизираност и борба за пакетче храна како во некој кризен центар во Сирија, Либија, Авганистан,...

Која е целта на овие настани? До сега се што гледавме е нецивилизираност и борба за пакетче храна како во некој кризен центар во Сирија, Либија, Авганистан,...

По мене настан како настан е ок...чисто ради дружење малце забава..тоа што народот е заостанат и нецивилизиран е друго..да беше ова негде у Германија или на некој мост на Сена друг шмек ќе имаше.

По мене настан како настан е ок...чисто ради дружење малце забава..тоа што народот е заостанат и нецивилизиран е друго..да беше ова негде у Германија или на некој мост на Сена друг шмек ќе имаше.
Онда нека не го прават и нека не трошат пари додека не се цивилизираме?

Што е нецивилизирано тука?

Баш тоа ми е и мислата. Одлучија ова да стане традиција. Ок, убава работа. Ама луѓево никако да научат. Кај секоја година истите одат и уште не знаат како да се однесуваат. Да се немало воопшто достоинство.

а ти беше да доручкуваш ?:sneaky::гик:

Не бе,кој ќе се тепа со пензионери :pos:

Онда нека не го прават и нека не трошат пари додека не се цивилизираме?

Како што прочитав кркавелава е донација од разни фирми,не од буџет..може нешто и од буџет има врска немам..ја не би правел кога би се прашувал..али ако размислам малце повеќе целава држава е една голема нецивилизација на секој корак..ова само мал декор е.

Што е нецивилизирано тука?
Изразот на глад и сиромаштија.
--- надополнето: 22 септември 2013 во 16:55 ---
Како што прочитав кркавелава е донација од разни фирми,не од буџет..може нешто и од буџет има врска немам..ја не би правел кога би се прашувал..али ако размислам малце повеќе целава држава е една голема нецивилизација на секој корак..ова само мал декор е.

Функционираме на страв и рекет, донација за појадок на мост никој нормален не ти дава.
Како што би рекол Бубо, денеска владее стравот:

http://24vesti.mk/bubo-karov-deneska-vladee-stravot

Изразот на глад и сиромаштија.
--- надополнето: 22 септември 2013 во 16:55 ---

Функционираме на страв и рекет, донација за појадок на мост никој нормален не ти дава.
Како што би рекол Бубо, денеска владее стравот:

http://24vesti.mk/bubo-karov-deneska-vladee-stravot

Не би рекол страв..повише ми иде накај..услуга за услуга.Овие даваат сега утре ќе им се врати некако..дали преку данок,маркица или друга услуга ''преку ред''..Крупните бизнисмени и власта се црева испреплетени.

Некој од појадувачите во Вардар завршил годинава, негде прочитав :)

Не бе,кој ќе се тепа со пензионери :pos:

Коце им пеел шансони на младиќите да се осеќаат исто како во времето кога Скопје заликувало на Парис :D

Не е културно да се коментира за ова, мене дури жал ми е. Живееме во сиромаштија ама свеста уште не ни дава да ја прифатиме вистината. Имам чувство дека Македонија уште малку ќе стане зомбиленд, ќе почнеме едни со други да се бркаме и јадеме.
Не е смешно, страшно е.

Денес старите немаат срам, ќе излезат на мост, ќе земат две лименки кока-кола и ќе им ги однесат дома на внуците, утре сите ние ќе се тепаме таму, а не само пензионерите- да си знаете тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom