Медицински и стоматолошки факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Попај
  • Време на започнување Време на започнување
Ај некое мислење,искуство со проф.Стратеска по анатомија:)

Стратеска бара големо знаење за да положиш кај неа ќе треба да се убиеш од учење.
На колоквиум, усно бара да и користиш медицински термини ( како на пример желудникот се наоѓа латерално од тој и тој орган )
Комплицирана е ама мора да си го знаеш материјалот.

Стратеска бара големо знаење за да положиш кај неа ќе треба да се убиеш од учење.
На колоквиум, усно бара да и користиш медицински термини ( како на пример желудникот се наоѓа латерално од тој и тој орган )
Комплицирана е ама мора да си го знаеш материјалот.

нас ни рекоа дека писмено ќе полагаме,туку сакам да прашам каков вид на прашања дава т.е. дали бара детали?

нас ни рекоа дека писмено ќе полагаме,туку сакам да прашам каков вид на прашања дава т.е. дали бара детали?

Да, да бара и детали на писмено. Твое е само да си учиш ако знаеш немаш гајле нема ни тешко да ти биде :)

Дали има некој на форумот запишен на Постдипломски студии на Стоматологија - втор циклус? Ако има нека ми прати ПП, ИТНО Е!!!

Проф. Стратеска, бара многу, тоа е сигурно, но таа никогаш нема да ви направи неправда и секогаш е реална во се.Никому не му скратила, па треба да сте свесни дека сами си ја кроите судбината. Според мене тоа е најубаво, за разлика од некои други професори кои ќе доаѓаат понатаму во текот на студирањето кои знаат да скратат и тоа повеќе од што можете да замислите. На крајот на краиштата медицинско лице кое одлично не ја познава анатомијата, подобро е да не продолжува со студирањето, бидејќи тоа е исто како да сте се запишале на книжевност, а не ја знаете азбуката.

Дали има некој на форумот запишен на Постдипломски студии на Стоматологија - втор циклус? Ако има нека ми прати ПП, ИТНО Е!!!
друже не сум на факсов но би можела да прашам нешто ако те интересира па ако не си средил веќе, пиши.

Не е шеф на катедра :)
Друга е шеф на катедра сеа, дека многу се жалеле во деканат од неа.
Нема да ви прегледува тестови само може да ве испрашува ако ја пратат :)

Кај нас не беше така. На пример на колоквиум имавме 4-5 различни групи на тестови, секоја група од различен професор (еден од Стратевска, друг од Корнети, трет од Папазова и тн..) и секој професор си го прегледуваше својот тест, а не Стратевска сите.

стварно?

Abe ne se zalete od anatomijata be lesno e toa da vidite sto e Interna medicina 1500 strani glava boli za kolokvium 300 strani plus nevrologija 300 adekvat na 600str. Za 3 nedeli ;)

Сакам да прашам нешто.

Титулата Докор по Општа Медицина како се стекнува?
Со средно или со факултет?

Ако може малку повеќе информации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom