TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Тешко сама да ја "уловиш" Astra деликатна работа е, можеш само се да избуричкаш и после ништо да не гледаш.

Затоа те прашав кој ресивер е, ти гледаш преку тој модулаторот. Вака што можам да ти кажам, ваљда има мени.
Ок, не ја чепкам Астрата.
А за ова другово има мени, вчера чепкав не најдов такво нешто. Ај после пак ќе барам фрекфенција.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Можам сама да ја позиционирам? Или трескам глупости :)

Кажи ми за Македонскиве каде да кликнам за да прескенирам на оваа фрекфенција.
нормално дека можеш,но потребни ти се два LNB на еден држач едниот ќе биде за Астра а другиот за Еутелсат а за фреквренциите нема што да скенираш,целата програмска листа е од ТоталТв по потреба тие автоматски е обновуваат

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Многу глупа работа(за мене) е ова со повеќе LNB-а. Најдобро за тие пари што ќе ги исподадеш по LNB-а да си земеш мотор и еден од најефтините ресивери и врти од сателит на сателит без маки. Јас затоа си го чувам стариот ресивер. Кога ќе има некој проблем со сигналот веднаш зимам стариот ресивер и вртам по малце и ќе го дотерам. Или доколку не може до толку милиметарски да позиционира моторот(ми се случило неколку пати) го оштрафувам малце држачот на моторот и сосема малку ја помрднувам антената со рака и доаѓа на точната позиција и потоа со моторот ја допрецизирам. Иначе да не ми е моторот и стариот ресивер треба нон-стоп сам да ја оштрафувам антената и да ја вртам рачно, ама рачно е бааги тешко Еутелсат да го погодиш, тешко е со мотор па камо ли со рака.
leandra, што ќе ти се германските? Да не збориш за HD германските доколку ти дале од Тотал HD ресивер? За HD вреди да местиш. :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ма немам поим ни што ми дале, ни како да се местам, ни што да правам, кревам раце на компјутер ќе си гледам, додека не дојде некој што знае барем што е сателитска :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ма немам поим ни што ми дале, ни како да се местам, ни што да правам, кревам раце на компјутер ќе си гледам, додека не дојде некој што знае барем што е сателитска :)

Па за германските што не си земеш DVB-T/T2 ресивер и да ги гледаш дигитално?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
што ќе и е друг ресивер,кога со тоталовиот ресивер исто ќе ги гледа дигитално

Да ама треба уште едно око да купува. Но и некогаш да и се измрда антената ќе треба да вика мајстор. Да не беше моторот и јас ќе требаше мајстор да викам или рачно да ја вртам.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Да ама треба уште едно око да купува. Но и некогаш да и се измрда антената ќе треба да вика мајстор. Да не беше моторот и јас ќе требаше мајстор да викам или рачно да ја вртам.
Колку кошта тоа пусто око ха,ха...јас со години имам антена со три ока и никогаш не сум имал проблеми,ниту мајстор некогаш ми требал и сигурно поевтино од мотор

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Колку кошта тоа пусто око ха,ха...јас со години имам антена со три ока и никогаш не сум имал проблеми,ниту мајстор некогаш ми требал и сигурно поевтино од мотор

Да, се разбира дека окото е поевтино од моторот. Но сепак да немаш мотор треба рачно да го вртиш тањирот и повеќе време се губи.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Да, се разбира дека окото е поевтино од моторот. Но сепак да немаш мотор треба рачно да го вртиш тањирот и повеќе време се губи.
нема што да вртиш,еднаш се мести,секое око ти за еден сателит и готово..немој погрешно да ме разбереш,но изгледа не се разбираш многу од сателитски антени,позз

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
нема што да вртиш,еднаш се мести,секое око ти за еден сателит и готово..немој погрешно да ме разбереш,но изгледа не се разбираш многу од сателитски антени,позз

Знам дека окото еднаш се мести, но сакав да кажам дека за мене(бидејќи имам мотор) подобро и полесно е да ја вртам антената со мотор доколку нешто се помести. Доколку нема мотор се ќе си биде фиксно. Да не одиме веќе оф-топик. ;)

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Ај вака да се обидеме, бидејќи стручно лице за ресиверов од МКД незнам каде да викнам. Ова е ваљда обичен ресивер, нема антена, нема мотор има само црна кутија која се приклучува на ТВ. Нема картица со него, нешто збореа за картица али не ги разбрав па не ни земав.

Значи со овој ресивер можам само прва програма од МКД да гледам, а за Германските ми треба картичка од МКД? Или треба негде да притиснам да ги гледам и другите мкд канали?

Фала ти на трпение:)

Незнам што логика ти е да го чуваш тотал тв ресиверот, поготово без картица......Тоа ти е ѓубре ресивер, полош немам сретнато. Неможам да го откачам, го имам истиот дома. :). Имаш на ибеј багатела супер ресивери, ако не гледаш HD, на пр. Humax, Topfield......Сателит да наместиш и канали да бараш, не е тешко нит комплицирано, само треба да сакаш да научиш....

Член од
18 мај 2012
Мислења
132
Поени од реакции
26
Дали на РТС 1 ја прекинуваат програмата на ТОТАЛ ТВ кога
има пренос од лига шампиони?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Да, некогаш ја прекинуваат.
rukio, имате среќа што ви е уште каналот тука, колку што знам, РТС1 нема права за во Македонија, а СРД кога го прочешла ТоталТВ (кога укина Пинк и некој друг канал), нареди и РТС1 да биде тргнат, но очигледно овие такво им е двор им е.

Kajgana Shop

На врв Bottom