Свински сапун

Добар е али има мирис тежок, пред едно 10 години правевме:icon_mrgr: и после излезе од мода:(

Ако сакате рецепт и начин на подготовка, да ја прашам баба ми, таа беше resident expert овде во маалото и пошироко :D

Ако сакате рецепт и начин на подготовка, да ја прашам баба ми, таа беше resident expert овде во маалото и пошироко :D
Најозбилно прашај ја и пиши... чекаме :)

АнФем го има рецептот, сега сите по кило сода да и купите и ќе ви го даде.

AnFem ти си го имала рецептот за сапунов... дај кажи го :)

Ќе ви го кажам тој со палмино масло. А ако ми успее, и со други масла.
Не поддржувам убиство на животни. За храна ми некако разбирливо, ама за овакви луксузи - не!

za svnskiot sapun mozam da kazam mozebi ke bide spored vas glupavo no jas go koristam momentao ja mijam kosata zatoa sto imav problem, mnogu mi pagase i koleka mi donese nejzin ona go pravi doma i kosata pocna da se oprava da ne paga no edno ke kazam jas ja mijm od zort poradi problemot (opaganje na kosa) no ne mi odgovara i stavam i maska i kosata mi e kako ribaca cetka dodek soprugot se mie od uste kako decko do den denes negovata kose e meka. imam edno prasanje do vas ili sovet. mojata kosa e retka, sporo raste i brzo se mrsi i mozam da kazam deka skoro niedna flizura ne mi stoi koga ke se sisam pa sakav da prasam dali znaete nekoj sampo koj bi mi pomognal barem malku da nekoj koj ke mi pomogne vo zgusnuvanje na kosata, vo pobrzo rastenje ili volumen. imam koristeno no ili korenot e dobar a nadolu vlaknoto e suvo ili ima volumen a brzo se masti i slicno pa dali postoi ili ima nesto sto ke mi bide od korist barem dve rabot da pobeda. blagodaram odnapred.:)

Не поддржувам убиство на животни. За храна ми некако разбирливо, ама за овакви луксузи - не!

Ветувам дека нема да убијам ниту злоставувам прасенце :D :D, туку културно ќе отидам во продавница и ќе купам кило свинска маст . Ај сеа кажи го, па ако успее ќе те частам чварки :pos:

Ајде ти кажи го рецептот, ако го правам ќе купам маст од продавница, не сум насилник :)

Ајде ти кажи го рецептот, ако го правам ќе купам маст од продавница, не сум насилник :)

Сега можам мирно да спијам.

Може ли трампа? Ти да ги засакаш лгбт, јас да прежалам неколку свинчиња и да ти го дадам рецептот? :icon_lol:

Сега можам мирно да спијам.

Може ли трампа? Ти да ги засакаш лгбт, јас да прежалам неколку свинчиња и да ти го дадам рецептот? :icon_lol:
Ајде бе кажи го рецептот......... трампава не ти е на место, НИКОГАШ!!!;)

Ајде бе кажи го рецептот......... ;)
многу просто и брзо
за 1,5 кг сапун
  • маслиново масло, палмино, масло, кокосово.(по избор)... :
  • 1 литар
  • сода- NaOH 150 гр.
  • Вода 380 гр
сето тоа вариш - постојано мешајќи, со ракавици, и со маска на уста - и по можност наочари - едно 40 минути
си правиш калапи - за да ја истуриш во нив течноста - обично од тетрапак сокови или млеко или што ти се најде при рака

14.jpg

17.jpg

18.jpg

20.jpg

--- надополнето: 17 септември 2013 во 23:18 ---
пс
:pos:можеш и вака да се опремиш ;)
:pos:
chem_mit_posudu-3.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom