Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
9 април 2011
Мислења
813
Поени од реакции
1.055
Ме интересира дали Гугл има механизам да ги детектира кракуваните апликации снимени на андроид (од пиратски сајтови) и што Гугл би презел во тој случај?
Мислам дека нема и неможат да преземат ништо, така да слободно користи си кракувани, и јас користам неколку кракувани апп, и некои игри.

Член од
11 март 2010
Мислења
31
Поени од реакции
46
Zdr.na site forumdjii,edno prasanje,imam tablet Samsung Note N 8013,naracav od net doticen portable USB kabel za usb stikovi,i sega ne mi dava opcija tabletot,slikite ili videata napraveni od tabletot da gi prenesem na usb stick-ot,mi rekoa deka treba nekoja aplikacija da imama za toj model na tablet sto go imam....
uste edno prasanje,prethodno imav mnogu aplikacii instalirano no sega gi skladirav vo posebni folderi no mi se napravija 5 ili 6 strani so aplikacii od koi poslednite 3 strani na desktopot mi se po nekolku aplikacii,kako da gi premestam tie aplikacii od poslednite 3 vo prvite 3 strani da bidat popolneti celosno,da ne skroliram soi prstot poveke pati....

Fala odnapred,pozzzz

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
uste edno prasanje,prethodno imav mnogu aplikacii instalirano no sega gi skladirav vo posebni folderi no mi se napravija 5 ili 6 strani so aplikacii od koi poslednite 3 strani na desktopot mi se po nekolku aplikacii,kako da gi premestam tie aplikacii od poslednite 3 vo prvite 3 strani da bidat popolneti celosno,da ne skroliram soi prstot poveke pati....

Fala odnapred,pozzzz
Држи долго на апликацијата и со влечи.:)

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
zasto nema potreba od antivirus koga jas imav na tablet instalirano avg i mi pomaga da ne otvaram somnitelni stranici,me alarmira,duri i bitdifenderot za tablet prethodno bese od golema korist,mozebi pak ke go vratam....
Ако отвараш линкови како „вие сте 9,999,999тиот посетител - кликнете за милион долари“, тогаш инсталирај си антивирус, препорачливо е за корисници како тебе. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
жити се, на какви страни идеш? Антивирус за сосема најок страна може да те алармира исто така. Ако одиш на кинеско руски страни со контроверзна содржина, стави.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Антвивирусот уште толку го цеди CPU-то на телефонот, а знаеме дека Андроидите мака мачат со овај проблем, неколку виџети на homescreen и почнува со „трокирање“. Антивирус е безпотребна апликација на телефон.

Член од
11 март 2010
Мислења
31
Поени од реакции
46
Tabletot e bez 3G,samo kako pc go koristam,eve na primer,na fb ima dosta portali koi pisuvaat razni razni statii,megju koi i spodeluvaj.mk,koga kliknav da ja procitam statijata,me alarmira bitdifenderot da ne ja otvoram taa strana,ili odredena aplikacija za koja sum procital na Drippler Samsung app and updates,me in formira da ne ja instaliram...
--- надополнето: 16 септември 2013 во 18:33 ---
Tabletot e bez 3G,samo kako pc go koristam,eve na primer,na fb ima dosta portali koi pisuvaat razni razni statii,megju koi i spodeluvaj.mk,koga kliknav da ja procitam statijata,me alarmira bitdifenderot da ne ja otvoram taa strana,ili odredena aplikacija za koja sum procital na Drippler Samsung app and updates,me in formira da ne ja instaliram...
--- надополнето: 16 септември 2013 во 18:36 ---
....inaku ima mnogu interesni stranici koi na lik izgledaat ok,ali ovoj antivirus me alarmira za mozni rizici od virusi,cookes....a Bitdifender go koristat vo Ministerstvo za ekonomija......
--- надополнето: 16 септември 2013 во 18:37 ---
....momentalno najjak antivirus na svetot BITDIFENDER ;-)
--- надополнето: 16 септември 2013 во 18:41 ---
ANTITHIEF-ot mnogu dobro funkcionira na Bitdifender,vednas go locirav tabletot preku dekstop preku mail i accountot na bitdifender,pozelno za mob.vo slucaj da go ukradat,kako da go najdes.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Носи го на сервис ако имаш гаранција ... во секој случај не ми мириса на софтвер
Батеријата беше потечена како средношколец после тепачка пред B2, ја однесов и одма ми ја сменија. Е сега, да го продолжам животот на оваа, има ли правилен/погрешен начин за полнење? Треба да ја пуштам до крај да се испразни (20%, кога почнува да титка дека треба да уклучам полнач), смета ли ако го полнам кога е на 50%? Како најдобро се продолжува животот на батеријата? Изгуглав ама секој си пишува различно, што би кажал ти од искуство?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Батеријата беше потечена како средношколец после тепачка пред B2, ја однесов и одма ми ја сменија. Е сега, да го продолжам животот на оваа, има ли правилен/погрешен начин за полнење? Треба да ја пуштам до крај да се испразни (20%, кога почнува да титка дека треба да уклучам полнач), смета ли ако го полнам кога е на 50%? Како најдобро се продолжува животот на батеријата? Изгуглав ама секој си пишува различно, што би кажал ти од искуство?
Според мене остави ја нека се потроши скорз батеријата дур не ти се исклучи телефонот и потоа остави го да се наполни неколку часа.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Според мене остави ја нека се потроши скорз батеријата дур не ти се исклучи телефонот и потоа остави го да се наполни неколку часа.
На секое така? Или само првото полнење? Зашто во саботата ја земав, веќе ја испразнив/наполнив така. Ме интересираше општо кој е најдобриот начин за полнење.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
На секое така? Или само првото полнење? Зашто во саботата ја земав, веќе ја испразнив/наполнив така. Ме интересираше општо кој е најдобриот начин за полнење.
Не,немора на секое.Иначе,сега постабилна ти е батеријата,штом си пробал така или ?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Не,немора на секое.Иначе,сега постабилна ти е батеријата,штом си пробал така или ?
Па нова е, во саботата ја испразнив до крај и ја ставив да се наполни целосно. После тоа два пати ја имам полнето, го ставив телефонот да се полни кога стигна до 15% и ја оставив до крај да се наполни. Си држи стандардно, еден ден со активно користење од 3-4 саата.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Па нова е, во саботата ја испразнив до крај и ја ставив да се наполни целосно. После тоа два пати ја имам полнето, го ставив телефонот да се полни кога стигна до 15% и ја оставив до крај да се наполни. Си држи стандардно, еден ден со активно користење од 3-4 саата.
Епа во ред ти е тогаш.
Мене повеќе од 12-13 часа нема шанси да ми држи.Нон-стоп зборувам,интернет активно и игри.:cool:

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
602
Претпоставувам дека имаш смартфон и литиум-јонска батерија:
Во тој случај користи го ова
http://gizmodo.com/how-to-take-care-of-your-smartphone-battery-the-right-w-513217256
Значи никако полнење до крај и трошење до крај!!! Значи на кратко-остави ја да се истроши до кај 30-40% и наполни ја до кај 80% и еднаш месечно максимум троши ја до крај и полни ја до крај заради некаква си калибрација. Истотака не го оставај телефонот со саати во штекер откако веке ти е наполнет.

Kajgana Shop

На врв Bottom