Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Катастрофа натпревар, катастрофа игра, како и поголемиот дел од претходните три утакмици. Многу среќа имаме првиве 4 кола, не заслужуваме искрено да бидеме прво (али од друга страна и ниедна друга екипа од лигава не заслужи да биде прво). Играта е 0, на гз на глава некако ја вадиме и даваме гол, али превише на среќа. Тотално утната филозофија, целта им беше да не примат, а не да дадат гол. Го зборам ова уште после утакмицата со Вила, али некои викаат дека сме играле добро. Не, ова не е таа игра која се очекува. Мора подобрување. Среќа уште сме прво и имаме време да се подобриме, али ако не го напраиме тоа има да не акнат од земја некои.

Нема простор за разочарување. Некој на почеток на сезона да ни понудеше да имаме 10 бода од овие 4 натпревари, со двете раце ќе потпишевме, натпревари кои вклучуваат дерби со Јунајтед, и две тешки гостувања (а тешко и да има лесно во лигава) кај Вила и Свонси. Едноставно мора да газиме на Енфилд, ако сакаме топ 4, има огромна разлика кога се игра дома и кога играме на гости. Како и да е, ова го правиме без Суарез, со константни отсуства на играчи во одбрана, а се додека оваа тактика носи резултат јас немам против, само ме загрижи второво полувреме. Сигурен сум оти малку сакавме да му ја пуштиме средината, ама откако Кутињо излезе се виде огромна разлика, тотално не истиснаа, Аспас го немаше никаде да повлече напад, да задржи топка.

Оваа сезона ќе бидат одлучувачки натпреварите со послабите екипи и посебно тие на домашен терен. Едноставно не смеат да се губат бодови. А онаа екипа на Саутемптон нема ни во најмала рака да биде едноставна да се победи. Ќе биде пеколно тешка година и само да не завлезиме во некоја црна серија без победа оти секој кикс ќе биди тешко платен.

Ич не ми се свиѓа средината на мене, никој не игра. Хендо утакмицава ништо не правеше, Џерард многу малце го гледав, само на прекини и две долги топки. Лукас беше одличен. Али не штимаат заедно. Кутињо исто по 4ти пат ме разочарува. Фали една спојка помеѓу нападот и средината, да се врати Суарез и верувам дека ќе бидеме многу поквалитетни.

Стариџ
Суарез Кутињо Хендо/Мозес/Стерлинг

би било повеќе од доволно за на секој тим да му дадат по еден гол

Молете Бога Агер да ви е жив и здрав сезонава, зошто со крпенава одбрана, наебавте начисто...

Стариџ ми иде на нерви со солирање, претерува... а пак кога нема да му додадат топка при полуконтра, суфлира од страна...

Јас сум задоволен пак ќе повторам.
Играта не ме воодушевува али резутатите да(сеа за сеа)

Мозес изигра солидно на мое изненадување,мислев дека ќе биде дрво али даде гол а тоа е повеќе од доволно.

Сако беше слаб али нормално му треба бар 2-3 недели континуиран тренинг со екипата пред да покаже што знае.

Виздом :facepalm:

Аспас:facepalm:

10 бода = први на табела:)

Молете Бога Агер да ви е жив и здрав сезонава, зошто со крпенава одбрана, наебавте начисто...

Стариџ ми иде на нерви со солирање, претерува... а пак кога нема да му додадат топка при полуконтра, суфлира од страна...

Агер или Туре МОРА да бидат во составот. Едноставно нема командант на одбраната како раштиман оркестар се. Не го обвинувам Сако, едноставно влета во тимот, прв натпревар, и неможам многу да го критикувам. Има време за него и за Илори, треба месец-два да помине период на адаптација.

Нека претерува Стариџ, ама дури дава голови неможам збор лош да речам.

Сако е топ, само проблем му е што не знае Англиски. Инаку најдобра особина му е што фантастично ја контролира одбраната, затоа станал на ПСЖ капитен на 17 години. Башка и прва утакмица го пушти Роџерс против Свонси (незгодна пас-екипа), а он тотално изгубен коа се работи за англиски фудбал. Ќе го биде него, левата центар-бековска позиција е одлично покриена. А Туре обавезно ќе игра пред Шкртел, само уште се излекуваше од повреда и мораше вака, може имаше и мал удел што против вас Шкртел топ изигра.

Сакичот да научи и со другата нога да се користи. Мозес брао! Стариџ брао!

Не ги читав изјавите, па ме интересира дали Роџерс кажа зашо ги оставија пола утакмица да имаат контрола врз топка?

Сакичот да научи и со другата нога да се користи. Мозес брао! Стариџ брао!

Не ги читав изјавите, па ме интересира дали Роџерс кажа зашо ги оставија пола утакмица да имаат контрола врз топка?
"Until 65 minutes, we had good control. We're disappointed with the second goal that we gave away; obviously then the momentum changes into Swansea's hands for the last 20-25 minutes.
"Then we've got to show another side, especially when you're away from home, of character and resilience. And we did that. Make no mistakes, we've got a lot of improvements still to make.
"But I thought we showed enough evidence tonight that our game is getting better and we have a character in the team that is going to allow us to pick up a lot of results. So, in the end, it's a point gained for us."

Сако беше слаб али нормално му треба бар 2-3 недели континуиран тренинг со екипата пред да покаже што знае.

Аспас:facepalm:
Зар не треба да важи ист критериум за двајцава, или дека Aspas дојде помалце како непознат лик за евтини пари и за него нема оправдувања... Ако не друго барем Aspas не не коштал бодови...

Зар не треба да важи ист критериум за двајцава, или дека Aspas дојде помалце како непознат лик за евтини пари и за него нема оправдувања... Ако не друго барем Aspas не не коштал бодови...

Аспас е тука цело лето ,играше на припреми и има изиграно 3 кола цели.. Сако слета у Ливерпул и влезе у игра што се вика. Нема ни 3 тренинга изиграно за разлика од другиот.

Аспас е тука цело лето ,играше на припреми и има изиграно 3 кола цели.. Сако слета у Ливерпул и влезе у игра што се вика. Нема ни 3 тренинга изиграно за разлика од другиот.
И 300 пријателски да изигра не е исто со PL, и самиот знаеш дека е така... ;)

И 300 пријателски да изигра не е исто со PL, и самиот знаеш дека е така... ;)

Да де али имал време и јазик да научи (колку толку) и да се прилагоди на играта преку тренинзи итн.. другиов немал .

Против Саутемптон и Сандрленд ќе видиме дали Сако полека се прилагодува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom