Филмски грешки

• Креатор на темата Креатор на темата The_Grim
  • Време на започнување Време на започнување
спорна сцена :eek:како е можно во филмот Циркус- 1928 година со Чаплин -сцена во која жената се расшетува и зборува на мобилен телефон?????? од каде мобилки во 1928 г ?:unsure:

v186988p0.jpg

Не било тоа мобилен, имаше дискусија на една емисија што ја гледав одамна, само не ми текнува. Може на гугл има објаснување што е точно :)

Еве од мене две:
- Од WWZ во Израел кога кога зомбите го преминуваат високиот ѕид, не е можно нормални луѓе со неверојатна сила и концетрација да направат такви столбови......камоли зомби кои се без грам мозок...
- Од ЏИ ај џоус кецот - кога се случува експлозијата над подводениот комплекс и кога почнува мразот да тоне и да го уништува комплексот, но дали е можно мразот да тоне??

Еве од мене:
- Од WWZ во Израел кога кога зомбите го преминуваат високиот ѕид, не е можно нормални луѓе со неверојатна сила и концетрација да направат такви столбови......камоли зомби кои се без грам мозок...

Ама грешка упм :pos:
Филм е, не барај логика у се што гледаш на филм :)

Еве од мене две:
- Од ЏИ ај џоус кецот - кога се случува експлозијата над подводениот комплекс и кога почнува мразот да тоне и да го уништува комплексот, но дали е можно мразот да тоне??

Филмски грешки? Ова не се филмски грешки туку работи кои во филмовите се прикажани за кои ти сметаш дека се погрешни односно неможат да постојат во вистинкиот свет. Tи сметаш дека требало на друг начин да бидат прикажани тие сцени. Ако бараш логика во сите филмови тогаш тргни од фактот што зборуваш за филм со зомбиња, а знаеме дека зомбиња не постојат. Според твоето размислување тогаш и ова е грешка а со тоа и цел филм по дифолт, исто како и сите други Sci-Fi филмови.

Споено со Филмски грешки. Нема потреба од посебна тема, во ред дури што и сами сте ги забележиле. Исти е муабетот.

dobra tema
moze i za seriski filmovi ?

Таму ги има безкрај...
--- надополнето: 16 септември 2013 во 23:40 ---
Па да беа нормални луѓе немаше да ги викаат зомби.

Јас реков нормални луѓе со цел капацитет на мозокот не можат да креираат такви столбови, камоли зомбите да креираат кои немааат два грама мозок...
И не те следам што сакаш да кажеш....
--- надополнето: 16 септември 2013 во 23:47 ---
Само турски :D

А во WWZ зомбите се со поголема моќ, не умираат и слично што значи не е грешка тоа што направиле толкав столб.
Не сум приметил во филмот дека зомбите имаат поголема моќ, можеби имаат андреналинско покачување.....
Сепак нелогично ми се чини, и не станува збор за некој филм со низок буџет за да има такви нелогичности, се разбира во рамките на тој универзум каде има зомби кои трчат.....
Иначе метак на глава завршува работа кај сите типови зомбиња...
--- надополнето: 16 септември 2013 во 23:48 ---
Филмски грешки? Ова не се филмски грешки туку работи кои во филмовите се прикажани за кои ти сметаш дека се погрешни односно неможат да постојат во вистинкиот свет. Tи сметаш дека требало на друг начин да бидат прикажани тие сцени. Ако бараш логика во сите филмови тогаш тргни од фактот што зборуваш за филм со зомбиња, а знаеме дека зомбиња не постојат. Според твоето размислување тогаш и ова е грешка а со тоа и цел филм по дифолт, исто како и сите други Sci-Fi филмови.

Виде некаде дека сум напишал како грешка дека Супермен може да лета?

Таму ги има безкрај...
--- надополнето: 16 септември 2013 во 23:40 ---

Јас реков нормални луѓе со цел капацитет на мозокот не можат да креираат такви столбови, камоли зомбите да креираат кои немааат два грама мозок...
И не те следам што сакаш да кажеш....

Ко ќе не можиш да се качиш некаде, го викаш другарчето ти прави „индијанска“ и voila си се качил, на сличен принцип работат и зомбите во филмот.

Cloud atlas сцената со сударот, од далеку кога ги даваат колите се е суво од блиску плиска дожд, исто натаму во сцената сите беа накиснати до кожа и одеднаш се исушија на некој магичен начин. Имаше уште некоја ама не ми текнува сеа:)

Можам да ги замислам тие што ги наоѓаат грешкиве, wannabe лекторите можат на мал прст да им се фатат :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom