- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 2.733
- Поени од реакции
- 1.226
Македонија и не е прав пример за секуларност, мислам дека често се загрозува со тоа што државата гради верски објекти и некои други ствари. Сепак, интересно е што секогаш Македонија за пример ја земате и се расфрлате со акузации.
Што правиме со земји каде е права секуларноста ? Како Нордијските земји, Германија ? Таму комплетно религиите се искоренети од водењето на политиката на земјата.
И сепак, повторно во тие земји, муслиманите се главен проблем. Гетоизирање, насилство, наметнување... Всушност во секоја земја каде муслиманите бележат пораст степенот на криминал се зголемува.
За брадата муабетот да се надоврзам, оние муслимани кои имаат брада и носат 3/4 пантолони се повикувани на разговор заради сомневање дека се поврзани со некои терористички организации. Во селата во западниот дел на Македонија кружат опасни групи, кои примаат огромни суми од КСА. Ти ова добро го знаеш, само муабетот ти се сведува на глупави примери затоа што така ти одговара.
http://brif.mk/svet/zapalen-krst-pred-stanbena-zgrada-vo-svedska/
--- надополнето: 16 септември 2013 во 15:11 ---
Замисли,постапки кои не се во духот на христијанството да земеш за право малку да го осудуваш христијанството.
Никогаш не сум рекол дека не се муслимани,туку дека тие вистинските муслимани не ги прават тие работи,како што е тоа видеото со јадењето срце.
.
мене ме интересира кој човек пред да убие или да изеде срце или да запали џамија или да убие муслиман вика “ во името на исус или пак исус е голем “ па ти да го поврзеш со христијанството
Овие твоите браќа токму тоа го кажуваат
--- надополнето: 16 септември 2013 во 15:24 ---
Ако планираш да продолжиме понатаму со дискусијата,и сега и понатаму.. те молам да не донесуваш заклучоци во мое име.
Неносењето хиџаб е голем проблем,тоа е точно.
Но жена што не носи хиџаб е муслиманка се додека не ја порекнува неговата должност.
Те молам немој да ми ги вадиш зборовите од контекст.
да но темава не е прашања за ислам туку за религиски соживот а тука спаѓаати тие што се шиити и атеисти и се
значи дали е правилно или не според твое верување е најмалку битно, тоа што е битно е дали мпже со такви да се живее
Јас знам дека не