Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Да да, на сим картичка работи моментално во USA.
ваљда не сум толкав баксуз да ми го пратат и да не може да го декодирам...

Ако има сим картичка ќе работи тогаш.Тоа ми е претпоставка но чим има опција и за ГСМ мрежи и сим слот ок е.Обично телефоните на Верајзон немаат сим слот и затоа ти реков дека нема да работи.Али ова е сепак од тие телефони на висока класа и се направени да работат во цел свет така да ок е мислам.

Ај вака сега... некако, ама не знам како, ми се избришаа сите контакти од сим картичка... јас дефинитивно не сум ги избришал. Последно инсталирав еверноте на телефонот и кога направи нешто sync ми пишуваше there is not enough memory to sync your notes, нешто во тој стил.. и нејсе.. отварам контакти, гледам ПРАЗНО !
Дали има НЕКАКВИ шанси да се вратат контактите?
*Темава ја копирам на повеќе теми од форумов.

Знае некој како се дешифрираат телефони? Ми кажаа има програми преку нет каде можеш да купиш код, го пишуваш во телефонот и дешифриран е, ама никаде да најдам кодови за нашиве мобилни оператори. Некој лесен начин на дешифрирање, сервиси што вршат дешифрирање кај нас? Имам Samsung Galaxy Ace GT-5830i шифриран од ВИП.

Дешифрирање?
Декодирање мислиш или јас не сум запознаен со дешифрирањево?

Мисли на декодирање сигурно.

Па има луѓе и на форумов што можат да ти помогнат.. Но мора и самиот да познаваш дел од процедурата.
Прам муабет за бесплатно...
Ако успееш(знаеш како) да го екстрактираш бинарниот фајл (bml15.bin).. тогаш ќе ти помогнам со анализата и fast search за кодот што се крие во него.
Екстрактот се врши со помош на SD мемориска картичка.
На интернет имаш туторијали за ова...

А ако сакаш да си платиш.. тогаш сигурно имаш сервис за телефони што има опрема и софтвер за декодирање.. 10-20 евра ти се цените одприлика.

Дополнително треба да знаеш дека:

1. Гаранцијата престанува да ти важи.
2. Ако некој од форум или било како бесплатно ти помогне биди свесен дека ако не успее и дополнително го заебеш телефонот трошоците на сервисот сам треба да си ги платиш.

Да, за декодирање се работи. Знам дека престанува гаранција и се тоа. Инаку од ова туторијалов треба до овој дел да направам се по ред:

-Choose the apply update from SD card, then choose the zip, you copied.
reboot your phone...

така?

дека после вика relocking procedure...

Знае некој како се дешифрираат телефони? Ми кажаа има програми преку нет каде можеш да купиш код, го пишуваш во телефонот и дешифриран е, ама никаде да најдам кодови за нашиве мобилни оператори. Некој лесен начин на дешифрирање, сервиси што вршат дешифрирање кај нас? Имам Samsung Galaxy Ace GT-5830i шифриран од ВИП.
А да не го мачиш телефонот и да си го однесеш да го декодираат, со пробување бесплатни варијатни може да си го зезнеш и софтверот или уште полошо да го брикнеш, па за тоа пари плус
500 денари е цената не е скапо

Дали некој кај нас може да декодира USA T-Моbile Concord (ZTE V768), знам дека SigmaKey го декодира 100% па да прашам дали некој кај нас може да го направи ова?

Може некако да декодирам LG Optimus One? :/ Знам има некоја опција со Unlock code али никаде не успеав да најдам бесплатен!

Здраво, имам хтц оне х и имам нова задна маска оригинал. Колку пари би било да за услугата да ми ја сменат старата со новата.

Експерт сум во заебување на телефони. Добро барем сега имам бекап направено и можам да влезам во clockworkmod Recovery
И сега му давам
wipe date/factory reset
Wipe cache partition
Posle od
Mounst and storage menu
Davam na se format osven na sdcard
Posle odam Beckup and restore
Pa restore i strakam na bekapaot i mi vika Match 5 misis
Kade gresam ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom