Косово? Ембарго? Сам себе чифшал?

• Креатор на темата Креатор на темата kviki
  • Време на започнување Време на започнување
Многу добро сфативме дека ова беше глупава (не валкана) игра на политичарите. Од друга страна, некои што се фалат тука дека 15ти септември беше крајниот рок, на 43 страници се обидуваат да докажат дека токму заради крајниот рок, акт на војна претставува ембаргото што косовските политичари го поставија кон Македонија.
И тоа една недела пред истекот на рокот, за да вежбаат мускули, кои се виде и дека ги немаат (токму заради силењето и додавањето блокада врз блокада).
И тоа на соседот со кој најдобро соработуваат на економско поле и со кој имаат најдобар „проток“ на луѓе, стоки и услуги.
И тоа на соседот кој прифати 300 000 бегалци 1999та.
И тоа на соседот кој ја призна независноста на Косово.
И тоа како причина наведоа нешто што воопшто не го засега Косово, нит косовската економија.

Е како да го разбереш ова, бе, Зарушја?

Samo nekoi ispravki
- ne gi primivte vie tie 300.000 begalci ,nego nie po nasite domovi ,aj samo za info kazi mi koj makedonec imal albanec vo svojot dom vo 1999 ??
-a sosedot Albania sto ve prizna pod vaseto ustavo ime??

E AJ SEGA RAZBERI ME TI MENE BRE ;)

Izgleda ne go svati mojot post od porano ,pa ti go napisav ova na krajot ,cello vreme ve soblekuvam a vie ic da ne vi teknuva ,i nemoj da me citiras kazi nesto umno i ubavo od tebe ,inace ke vikam grci,bugari :D:P

Алал да ти е како не изремети секоја чест, сега дури чувствувам нешто половинава ме боли од ремет. Браво албанче, браво! Има надеж чим вакви паметни деца се раѓаат у албански фамилии, браво!

Алал да ти е како не изремети секоја чест, сега дури чувствувам нешто половинава ме боли од ремет. Браво албанче, браво! Има надеж чим вакви паметни деца се раѓаат у албански фамилии, браво!

Uste nesto imas da dodavas...?

Samo nekoi ispravki
- ne gi primivte vie tie 300.000 begalci ,nego nie po nasite domovi ,aj samo za info kazi mi koj makedonec imal albanec vo svojot dom vo 1999 ??

Што мешате Албанија сега, нели посебни држави се со Косово.

Чисто информативно, Албанија ја НЕМА признаено Македонија под уставно име, туку го користи истото само во меѓусебна комуникација, како што впрочем и го користат скоро сите освен Грција.

http://www.fama.mk/vesti-glavni/kat...avnoto-ime-otkako-ke-se-resi-sporot-so-grcija

Добрососедство на ниво!

I ushte ne svativte deka ova beshe edna vallkana igra na politicarite .od druga strana nekoi sto se falat tuka deka 15 septemvri bese krajniot rok ,ne znam togas zasto tolku kavga na 43 stranici ,psuenja ,vreganja i se drugo koga se znaese od juni sto ke bidne .
Tuka Grujo i DUI -sllavcite go prikaza svoeto lice ,a deka makedonia gubela toa ne moze da se negira.samo sakate sllucajot da go napravite da izgleda naopacki ,..... aj dsega site po red na mene juriis ,vregajte kazete deka eve ushte eden glup Albanec ,de ova de ona kako,ajde prikazete go vaseto lice ...

Не е кавга, туку една банана држава непризнаена од пола свет се уфилмала дека е фактор, а овде напалени членови на малцинството им се праеше ќеф, со што покажаа дека не се многу паметни а со тоа се лесни и подложни на манипулирање. Нека се обидат пак, па се надевам и визи ќе им стегнеме.

Samo nekoi ispravki
-a sosedot Albania sto ve prizna pod vaseto ustavo ime

E AJ SEGA RAZBERI ME TI MEBE BRE ;)

Грешки во чекори праиш, мајсторе.
Зборуваме за државни, не за лични контакти.
Да одлучеше Македонија да ја запечати границата кон Косово 1999та, не знам дали ВИЕ ќе можевте да ги примите по вашите домови тие бегалци.
Значи, Македонија прими 300 000 бегалци (многу повеќе од капацитетот за апсорпција според сите хуманитарни стандарди)!

Соседот Албанија не не` има признаено под уставно име.
И покрај тоа, Македонија не покренала трговско ембарго кон Албанија, како што Косово го стори тоа кон Македонија.
А, ако си од Македонија, те молам објасни ми зошто се обраќаш во второ лице множина (и како да го сфатам тоа)? (малку е реторичко прашањево, само ме интересира што ќе кажеш).

Не е кавга, туку една банана држава непризнаена од пола свет се уфилмала дека е фактор, а овде напалени членови на малцинството им се праеше ќеф, со што покажаа дека не се многу паметни а со тоа се лесни и подложни на манипулирање. Нека се обидат пак, па се надевам и визи ќе им стегнеме.

Se izvinuvam ,ama nejasno mi e ,zborot tie za Makedonia ili ???,spored tvoite zborovi poveke tekstot mi lici na Makedonia

Se izvinuvam ,ama nejasno mi e ,zborot tie za Makedonia ili ???,spored tvoite zborovi poveke tekstot mi lici na Makedonia

Банана државата која се обиде да покаже заби што ги нема е косово, ти кажав не сте многу паметни и подложни сте за манипулација па ни не очекував да ти е јасно.

Samo nekoi ispravki

Не се брукај со вакви постови само го покажуваш твоето незнаење, ама штом се работи за Косово мора нешто да се напише нели ?
За Албанија ти кажаја погоре каква е ситуација, ајде вие како албанци поработите малу на оваа проблематика вршете притисок да не признаат, у најмала мерка тоа би било фер према нас нели ?
За бегалците имаш ли некоја бројка за тоа колку косовари беа по кампови и колку е трошокот на државата за нив а и за останатите што беа по домови без ралика и тие добиваа помош. Знаеш ли дека Македонија денар не доби од Европа за тоа и дека се падна на државен трошок.

Greska si covece ,makedonia odluci i ja zatvori granicata ,ama ne znam ili pak ti znais zasto ja otvori granicata i gi pusti begalcite ...? ami ti ne mi odgovori kazi mi barem eden humanitaren makedonec koj primil albanec vo svoja kuka ?? barem eden .
Makedonia nema tolkav kapacitet da krene embargo kon albania ..siguren sum deka znais zasto ama na sakas da priznas ,toa e tvoj problem a ne nas.
vtoro lice mnozina ..hmm pa zar ne gledas se spravam so cel narod vo forum ,a kako bi ti prilegal tebe ili na vas da vi se obrakam?£?? ,nema problem taka neka bide
--- надополнето: 15 септември 2013 во 12:28 ---

Blagodarim ,mislev deka se raboti za monkey mania drzava :D

Или не ме разбираш, или намерно ја игнорираш поентата.
Мислев дека овојпат ќе имам трпение и соговорник со кој може да се дискутира, ама изгледа сум се излажал.
Очигледно си дојден да провоцираш.
Терај си муабетот, мене лично мува не ме лази од твоето вербално покажување на некоја си квазисупериорност.

Samo nekoi ispravki

Ова дека вие сте ги примиле ти е најголемиот штул на темава!Да не беше љубчо толку ненормален у мозок тие 300000 сеа немаше да бидат 900000 туку дури сеа можеби после 13-4години пак ке се накотеа на 300000 if you know what i mean.Така да биди благодарен
A албанија не не има признаено под уставно име.

Или не ме разбираш, или намерно ја игнорираш поентата.
Мислев дека овојпат ќе имам трпение и соговорник со кој може да се дискутира, ама изгледа сум се излажал.
Очигледно си дојден да провоцираш.
Терај си муабетот, мене лично мува не ме лази од твоето вербално покажување на некоја си квазисупериорност.

Jas ne poznavam barem 1 shkiptar nekogas da zboruval za temata za koja se zboruva kako sto treba, nitu sam videl shkiptar da priznae greska na svojot narod, nitu sum videl objektiven shkiptar, nitu sum videl shkiptar koj ne se obidel da ne provocira tuka na forumov koga stanuva zbor za albanski problemi vo makedonija .... nema takov Albanec.
--- надополнето: 15 септември 2013 во 12:58 ---
Ова дека вие сте ги примиле ти е најголемиот штул на темава!Да не беше љубчо толку ненормален у мозок тие 300000 сеа немаше да бидат 900000 туку дури сеа можеби после 13-4години пак ке се накотеа на 300000 if you know what i mean.Така да биди благодарен
A албанија не не има признаено под уставно име.

a ti mislis ljubco od kjef go napravi toa ?? abe brat zad perdeto mnogu zakani dobija cela vlada togas i do tepanje ja dokaraa so ambasadorot li koj li bese ona vreme ....
Neli gledas cela politicka garnitura od ona staroto vmro go dobija u dupe. Po ona vreme ljubco mu e bilo zapovedano da se otkaze od politika za nekolku godini dodeka brane ja sprovede sekoja zapoved od zapadot vo interes na Albancite, boris trajkovski go ubija a ljube boskovski koj ne branese togas so lavogite i tigrite sega kvice u zatvor .... toa bese se protiv makedonija napraveno vo interes na sitparite u makedonija i kosovo, zaradi multikompleksni pricini tuka na balkanot ... makedonija pred 12 godini bese siluvana so pistol vo celo od strana na amerika evropa i obedinetoto kralstvo. Taka da toa sto gi primaa tie 300 000 ne e oti ljubco bil bolen tuku oti taka mu se diktira, a sekoj koj ne igraese po svirkata kako sto im se kazuva, sekoj zavrsi na los nacin, ubien pretsedatel, minister u zatvor ( ne znam na balkanot takvo nesdto da ima - ljube ispadna u zatvor povekje od 15 godini a bese minister koj ne spasi od pogolemi problemi vo vojnata ) ....
Toa deka tarculovski i boskovski bea po sudovite toa bese igra od zapadnite kurvi za da gi trgnat od politikata za da ne deluvaat na narodot. Izmislija maloumni pricini i gi butnaa u zatvor toa mu e naredeno na nikola. Kakva e taa pricina koja kje butne minister u zatvor tolku godini a ministerot se borel za naste ognista, a za taa smetka ni staija Albanec minister c c c c c pa so sto go zasluzi toa ljube be da ne ubi 3 deca na plostad u skopje be ?Istoto i so sheshelj go butnaa gore u HAG za da ne go razbudi duhot na svojot narod dodeka dacic si ja rasprodava srbija seselj kje sede gore oti bese epten silen oponent i nacionalist koj kontrirase na amerite osobeno okolu kosovo ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom