Косово? Ембарго? Сам себе чифшал?

• Креатор на темата Креатор на темата kviki
  • Време на започнување Време на започнување
I ushte ne svativte deka ova beshe edna vallkana igra na politicarite .od druga strana nekoi sto se falat tuka deka 15 septemvri bese krajniot rok ,ne znam togas zasto tolku kavga na 43 stranici ,psuenja ,vreganja i se drugo koga se znaese od juni sto ke bidne .
Tuka Grujo i DUI -sllavcite go prikaza svoeto lice ,a deka makedonia gubela toa ne moze da se negira.samo sakate sllucajot da go napravite da izgleda naopacki ,..... aj dsega site po red na mene juriis ,vregajte kazete deka eve ushte eden glup Albanec ,de ova de ona kako,ajde prikazete go vaseto lice ...

Море фацата нивна,пак ќе има гужва од нив по болнициве,трговскиве,факултетиве:mad: зашто ја тргнаа забранава?ПИЧКИИИИ...
Така е редот. Сега може да се подготват визите со печат од Белград.
--- надополнето: 15 септември 2013 во 11:20 ---
I ushte ne svativte deka ova beshe edna vallkana igra na politicarite .od druga strana nekoi sto se falat tuka deka 15 septemvri bese krajniot rok ,ne znam togas zasto tolku kavga na 43 stranici ,psuenja ,vreganja i se drugo koga se znaese od juni sto ke bidne .
Tuka Grujo i DUI -sllavcite go prikaza svoeto lice ,a deka makedonia gubela toa ne moze da se negira.samo sakate sllucajot da go napravite da izgleda naopacki ,..... aj dsega site po red na mene juriis ,vregajte kazete deka eve ushte eden glup Albanec ,de ova de ona kako,ajde prikazete go vaseto lice ...
Ние нов термин измисливме, да не се мачиме да објаснуваме по сто пати. Зборот Штул е составен од повеќе придавки, така да не губиме време. Исто како терминот бугар што означува збир на описи и термини од 20 реченици.

дури сега стигна пешки и успеа да постираш нешто на форумов ?

Така е редот. Сега може да се подготват визите со печат од Белград.
--- надополнето: 15 септември 2013 во 11:20 ---

Ние нов термин измисливме, да не се мачиме да објаснуваме по сто пати. Зборот Штул е составен од повеќе придавки, така да не губиме време. Исто како терминот бугар што означува збир на описи и термини од 20 реченици.

Se sto sakate kazete go tuka ,ispraznete se na site strani,toa vie e vo krvta ,da vregate da psuete ,da se falite ,ve razbirame ,a i jas ke ve podrzuvam na site ovie zborovi ,samo vie da ste raat ,se drugoto ne e vazno ;)
--- надополнето: 15 септември 2013 во 11:28 ---
...
дури сега стигна пешки и успеа да постираш нешто на форумов ?

:P.........:гомце:

Se sto sakate kazete go tuka ,ispraznete se na site strani,toa vie e vo krvta ,da vregate da psuete ,da se falite ,ve razbirame ,a i jas ke ve podrzuvam na site ovie zborovi ,samo vie da ste raat ,se drugoto ne e vazno ;)
--- надополнето: 15 септември 2013 во 11:28 ---
...

:P.........:гомце:
Не би ти стоела друга улога освен „жртва“, јас навистина те разбирам и тебе и соборците твои. Значи апсолутно вие никогаш неможете да бидете на нашата страна, бидејќи во крвта ви е глумата на „угнетен“, „испцујан“, „омаловажен“ со еден збор жртва. Јас искрено не ни познавам албанец кој не ја знае добро глумава од прв чин. Ваљда уште како мали ви викале плачи синко, плачи. Така да ти слободно плачи, јас имам време да те ислушам.

Пак гужва у Систина од утре

Не би ти стоела друга улога освен „жртва“, јас навистина те разбирам и тебе и соборците твои. Значи апсолутно вие никогаш неможете да бидете на нашата страна, бидејќи во крвта ви е глумата на „угнетен“, „испцујан“, „омаловажен“ со еден збор жртва. Јас искрено не ни познавам албанец кој не ја знае добро глумава од прв чин. Ваљда уште како мали ви викале плачи синко, плачи. Така да ти слободно плачи, јас имам време да те ислушам.

Sekogas covekot go osuduva drugiot spored svoite osobini ,strucno i naucno dokazano .ti prilega tekstot sto go napisa bravo za tebe
--- надополнето: 15 септември 2013 во 11:39 ---
Пак гужва у Систина од утре

Pa treba da se zive ne samo od patlixhani i piperki :D

Sekogas covekot go osuduva drugiot spored svoite osobini ,strucno i naucno dokazano .ti prilega tekstot sto go napisa bravo za tebe
Онда и тебе ти прилега

браво и за тебе сам себе чифшал.

не рекоме дека и ние не губиме губат сите и граѓаните најногу, финтата е шо косово се праеше јака инаку 15 септември секако беше крајниот датум за мерката.....а ти од Македонија си или повеке за косово те боле

--- надополнето: 15 септември 2013 во 11:39 ---

Pa treba da se zive ne samo od patlixhani i piperki :D
Систина си има огромни приливи од други страни, цел месец никој да не им влезе нема да осетат, така да и во овој случај пак вие сте во минус и засегнатата страна ;)

Пак грешиш во истиот чекор, ти реков го имам целото време да те сослушам :D

Izgleda ne go svati mojot post od porano ,pa ti go napisav ova na krajot ,cello vreme ve soblekuvam a vie ic da ne vi teknuva ,i nemoj da me citiras kazi nesto umno i ubavo od tebe ,inace ke vikam grci,bugari :D:P

eve malce info ... se izvinuvam sto e na albanski ama e sluzben jazik ,naucete go ili pak upotrebite google translator
http://lajmpress.com/lajme/maqedoni/24376.html

http://lajmpress.com/lajme/maqedoni/24356.html

не знаеме албански и не знаеме да работиме со гугл, кажи што пишува.

Многу добро сфативме дека ова беше глупава (не валкана) игра на политичарите. Од друга страна, некои што се фалат тука дека 15ти септември беше крајниот рок, на 43 страници се обидуваат да докажат дека токму заради крајниот рок, акт на војна претставува ембаргото што косовските политичари го поставија кон Македонија.
И тоа една недела пред истекот на рокот, за да вежбаат мускули, кои се виде и дека ги немаат (токму заради силењето и додавањето блокада врз блокада).
И тоа на соседот со кој најдобро соработуваат на економско поле и со кој имаат најдобар „проток“ на луѓе, стоки и услуги.
И тоа на соседот кој прифати 300 000 бегалци 1999та.
И тоа на соседот кој ја призна независноста на Косово.
И тоа како причина наведоа нешто што воопшто не го засега Косово, нит косовската економија.

Е како да го разбереш ова, бе, Зарушја?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom