Дали имате сателитска и што ресивер имате?

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Дечки јас имам ресивер Opticum 4000 и пред некој ден се расипа, лед диодата на екранот почна да трепка зелено - црвено цело време, па си мислам да не е нешто до софтверот во него или пак нешто друго појма немам , ако знае некој нешто да каже да помогне , поззз :)
И јас имам расипан Opticum 4000, го носев на мајстор но не успеаа да го порават, па морав да набавам нов ресивер.
Но ако најдеш добар мајстор, јави за да и јас се обидам да го поравам мојот. Многу бев задоволен од оптикумот

Член од
31 декември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
156
samo gemini i nisto drugo barem za dm500s

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.171
kako da gi izbrisam skinovite nemam dovolno memorija koga sakam da spustam kanal lista znae li nekoj

Член од
2 септември 2013
Мислења
3
Поени од реакции
0
Значи имам Optibox fta pvr ready Prima.... има опција за sharing ... Имам купено рс232 - лан кабел кој е приклучен од рутер на ресивер. Ама никако да даде интернет конекција во ресиверот. Има ли нешто што треба да се подеси во рутерот за да добие интернет ресиверот ?.... Почетник сум помогнете ми.....

Туторијал за местене koristene na share го имав видено за овој ресивер на друг форум. Го следам но ресиверот не ми чита никаква IP ili MAC adressa od ruterot. ?

http://sat-plus.com/showthread.php?t=127263&page=2

Однапред Ви благодарам на помошта.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.171
tie so imate dreambox dm 500s , secka li sky italija paketot , kaj mene ide u red 10 minuti i pocne da secka , a i poveke pati se desava da ne gi ukluce programite ni da gi gledam

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
tie so imate dreambox dm 500s , secka li sky italija paketot , kaj mene ide u red 10 minuti i pocne da secka , a i poveke pati se desava da ne gi ukluce programite ni da gi gledam
Мислиш на губење сигнал или на мрзнење на сликата? Ако е до губење на сигналот тогаш е проблем tuner-от, а ако мрзни сликата тогаш е до CS, или до LAN-от.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.171
Мислиш на губење сигнал или на мрзнење на сликата? Ако е до губење на сигналот тогаш е проблем tuner-от, а ако мрзни сликата тогаш е до CS, или до LAN-от.
mislam na mrznenje na slikata , do cs e sigurno, ne zemam veke sharing od tamu nesto ne mie ok, bese soliden site gi otvarase bez zamrznuvanje sea pocnaa da zamrznuvat i da ne otvara drugi koi gi otvarase , ako znaete nekoj soliden koj dava linija da go kontaktiram

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
mislam na mrznenje na slikata , do cs e sigurno, ne zemam veke sharing od tamu nesto ne mie ok, bese soliden site gi otvarase bez zamrznuvanje sea pocnaa da zamrznuvat i da ne otvara drugi koi gi otvarase , ako znaete nekoj soliden koj dava linija da go kontaktiram

Контактирај го Виктор мислам дека му беше никот, има постови овде или на другата тема, одличен шеринг за уште подобра цена. Никакво сецкање и се отвара.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Да не знај случајно за што служи ова iBox гледам е за Сателитска.
HTML:
http://dx.com/p/i-box-rs232-dvb-s-satellite-smart-sharing-nagra-3-dongle-black-189165

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Да не знај случајно за што служи ова iBox гледам е за Сателитска.
HTML:
http://dx.com/p/i-box-rs232-dvb-s-satellite-smart-sharing-nagra-3-dongle-black-189165
As far as I know, ова само за американските сателити, не сум сретнал нешто слично за европа :(

Kajgana Shop

На врв Bottom