Искуства поврзани со заморот и спортот

• Креатор на темата Креатор на темата bookfan
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.513
Поени од реакции
2.472
Целта на темава е да се се споделат повеќе искуства во врска како заморот влијаел врз постигнатите спортски резултати. Па еве јас би почнал. За време на мај, оваа година, во ГТЦ се одржуваше како натпреварување меѓу средните училишта во куглање. Така првиот ден, прв пат во живот земам кугла, така-вака се навикнав. Отидов уште еднаш, два пати, и веќе суштината некако ја разбрав и постигнав супер поени за само половина фрлања, но следниот ден за жал не ни постигнав ни толку, а за два пати повеќе фрлања од вчерашниот ден. Всушност така беше поради тоа што цела ноќ не спиев, учев. Резултатот од тоа дојде. Никаков (за учењето не зборам хаха:D ).
Па ајде кажете и вие некое.:)

Интересна тема, за ова Hurin треба да те награди на било каков начин бидејќи го "оживуваш" подфорумов. :D

Се решив да играм во пониските лиги каде што повеќе е аматеризам. Секако наместо да играме во сабота како што секогаш е предвидено утакмицата, ја преместивме за во недела сабајле во 10 часот. :facepalm:

А јас сабота вечерта скоро секогаш сум излезен негде во кафич, па оттука мора малце да потпивниш. :) И така, следниот ден тргнувам за на утакмица, се чувствував доволно спремен да почнам од прва минута, но скоро сите дуели ги изгубив затоа што немав доволно сила. :)

Јас тренирав фудбал 9 години со ред. Се запишав средно чколијо, арно ама не можев да навасам како што сакам и успех на чколиото и редовни тренинзи.
Пример стануваш наутро кај 8, се спремаш и тргаш за на тренинг. Се враќаш околу 11 часот, се тушираш, каснуваш нешто, и време не останува за саглам учење. Па така фатив фино лепо му кажав на тренерот дека ќе се фрлам повеќе на чколиото и дека нема повеќе да тренирам. Добро рече, ако се премислиш да се вратиш кога сакаш. тука сме Ок реков и си заминав. Од тогаш еве чколиото го практикувам, али не знам на кај тера патов.

Ја сам бија два пута првак на државичку ни нашу а и четфрто место на балканијаду у спортску ориентацију
Ама одамна тој, што сам разбираја пет шеснаес годинке сам имаја. Трчеше сфак вечер за да набију кондицију и учеше да гу читам карту како мастер оф ориентејшн
И имаше успех, сфе док не почна да дувам
Носеше вутру и на натпревари, сеќам се на балканијаду у Берово сфи док трењирасфа после попладне(натпревари бесфа од сабајле) ја си фафаше џокофче
Ако ми е, стока покварена

Ја сам бија два пута првак на државичку ни нашу а и четфрто место на балканијаду у спортску ориентацију
Ама одамна тој, што сам разбираја пет шеснаес годинке сам имаја. Трчеше сфак вечер за да набију кондицију и учеше да гу читам карту како мастер оф ориентејшн
И имаше успех, сфе док не почна да дувам
Носеше вутру и на натпревари, сеќам се на балканијаду у Берово сфи док трењирасфа после попладне(натпревари бесфа од сабајле) ја си фафаше џокофче
Ако ми е, стока покварена
ме отепа брат ... ахахаха од каде си :ROFLMAO: :pos:

ме отепа брат ... ахахаха од каде си :ROFLMAO: :pos:
Од Куманоо
А утепан ти тебе потпиз, јеботе : )))

Него да се врату на тему
Ја беше ориентир неколко године, увек меѓу први троица на сфак натпревар, најчесто прво место.Скопјани ги газеше на Водно,струмичани на Белацису,прилепчани на Мермерно езеро, сфи ги газеше сфугде, још па киша кд врнеше знаеше се дека ја ке биду прф, како Шумахер сам, најјак на кишу
Ја прф пут пафна џокофче у трету годину, после тој немаше гу туј кондицију, ама па се држеше и осфајаше медаље
2005 годину сам бија спортист на Куманоо(доро малце сс врске, трењер од Куманоо беше гз и гаќе сс Цица)
Како и да е, после тој ми падна форма и не ми се трчеше толко. Идеше у планину поише за да се рекреирам и да уживам у природу и пејсажи сс вувузелу у уста : ) техаец ме густа
Поздраф нездраф

Целта на темава е да се се споделат повеќе искуства во врска како заморот влијаел врз постигнатите спортски резултати. Па еве јас би почнал. За време на мај, оваа година, во ГТЦ се одржуваше како натпреварување меѓу средните училишта во куглање. Така првиот ден, прв пат во живот земам кугла, така-вака се навикнав. Отидов уште еднаш, два пати, и веќе суштината некако ја разбрав и постигнав супер поени за само половина фрлања, но следниот ден за жал не ни постигнав ни толку, а за два пати повеќе фрлања од вчерашниот ден. Всушност така беше поради тоа што цела ноќ не спиев, учев. Резултатот од тоа дојде. Никаков (за учењето не зборам хаха:D ).
Па ајде кажете и вие некое.:)

Учи преку ден

Бев кај другарче на sleepover и излеговме во 7 саат сабајле баскет да играме. Секако ми се спиеше, ама за чудо топ си играв, од секога позиција погодував. После тоа не спиевме, седевме гејмавме нешто, јадевме и пиевме. Излегов пак на баскет и веќе ко да сум друг човек, све промашуев, а и едвај нозе ме држеа. Значи организмот може еднаш да издржи, ама веќе ако му се собере многу замор попушта.

..сфи док трењирасфа после попладне(натпревари бесфа од сабајле) ја си фафаше џокофче

Паметно кумановац, паметно :pos:

Си фафаш џокофчиња нонстоп а?

Ако може да не се прават дискусии за дали некој фаќа џокофчиња или сл. Бар така не ја замислувам темата. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom