Зошто никој не ја посетува православната црква во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Sheep
  • Време на започнување Време на започнување
Разумното и објективно размислување не е „чепкање на туѓите раски“.

„...разумно и објективно размислување....„? Дај жив Ти леб, подобјасни го изразов...:unsure:
--- надополнето: 13 септември 2013 во 12:52 ---
Никој не може да докаже дека Господин Господин Стефан е чесен, понизен на Бога и воден од духовноста.

А Ти „као„ можеш да докажеш дека не е понизен и воден од духовноста?...:sneaky:

владиката мев пуштил до Кина, се вози во теренец а скитници колку сакаш. Збори ти Мики колку сакаш ама католичките службеници се похумани од православниве уживатели на земни задоволства. Јас поставив прашање сабајлево, не ми беше одговорено. Ти викам, за децата што ги спомнав чесните сестри се грижат како за свои. Плус, на миса кај нив отецот не чита литургии за трето дете и инвестиции. Не сум некој верник ама тоа е црква и намена на црковни луѓе, а не лицитација на лопати и читање литургија од iPad од 500 €.

Последните 3-4 години дали имам 2-3 пати запалено свеќа. Проблемите нема да ми ги реши Бог, нема тој да ме чува мене ниту поблиските туку сум јас и тие одговорни за нашата судбина.
Неверувам дека ќе се чуствувам подобро ако одам да палам свеќа.

Една од најголемите причини се поповите, владиките и сите тие корумпирани говеда и лажни верници.
Кога го видов г.г.Стефан како излегува од Европски со обезбедување, златен ланец дебел како мојата рака и го чека огромен џип си реков нити денар веќе не оставам. Тој џип сигурно не му даден од Господ. Подобро тие 10-20 денари да ги дадам некој што проси или тие што свират во трговски секојпат на пооминување ако имам ситни пари им оставам.

Господ е секаде околу тебе, не? Кое фајде од фрлање пари за масло кое после црквата го продава на тони по половична цена, или на свеќи и слични тракатанци со кои се лажеш дека си некој голем верник, погачи, лебови, маици и глупости кои се продаваат по панаѓури и најважното неплаќање данок на државата, перење на пари итн...може звучам ко евреин или влав, ама моја пара нит моја нога таму не стапнува. Сум бил во нивните хедквортерс, сум пиел со нив и сум се осеќал исто ко да сум во Содома и Гомора. Не се ништо поголеми верници од мене, напротив прави металци се, риспект! \m/

AlternativeF,

од Тебе не барав линкови и клипови, туку барав да ми докажеш дека Г. Г. Стефан е непонизен и не е воден од духовноста...:sneaky:

Така, бидејќи содржината до која водат линковите не го докажува тоа. :eek:

владиката мев пуштил до Кина, се вози во теренец а скитници колку сакаш. Збори ти Мики колку сакаш ама католичките службеници се похумани од православниве уживатели на земни задоволства. Јас поставив прашање сабајлево, не ми беше одговорено. Ти викам, за децата што ги спомнав чесните сестри се грижат како за свои. Плус, на миса кај нив отецот не чита литургии за трето дете и инвестиции. Не сум некој верник ама тоа е црква и намена на црковни луѓе, а не лицитација на лопати и читање литургија од iPad од 500 €.

lumious,

јас сум 12 г. во Црквата и се‘уште немам видено свештеник кој „чита литургија„ (патем, литургијата не се чита, туку се служи, ама ај, ќе Ти простам на неписменлакот...) од iPad од чак 500 Евра.

Лицитацијата на лопати има своја намена.

А ако толку патиш по децата без родители, ја‘ фани си неколку, однеси си ги дома и одгледај ги и порасни ги, да Те видам...:sneaky:
--- надополнето: 13 септември 2013 во 14:00 ---
Така, бидејќи содржината до која водат линковите не го докажува тоа. :eek:

AlternativeF,

духовноста не се докажува преку материјалноста, ама што ќе прајш, неписменлакот е немерлива работа...

Тажната вистина за арамиите облечени во црно е дека нивната лага полека умира. Она што се уште ја држи црквата е нејзината кукавичка спрега со државата, и суеверието, неписменоста и малограѓнштината на македонскиот народ. Баш пред некој ден му реков на еден дека не планирам да ги крстам децата кога ќе ги имам, коментарот беше, што ќе речат луѓето. Од такви идиоти се уште живее црквата.

lumious,

јас сум 12 г. во Црквата и се‘уште немам видено свештеник кој „чита литургија„ (патем, литургијата не се чита, туку се служи, ама ај, ќе Ти простам на неписменлакот...) од iPad од чак 500 Евра.

Лицитацијата на лопати има своја намена.

А ако толку патиш по децата без родители, ја‘ фани си неколку, однеси си ги дома и одгледај ги и порасни ги, да Те видам...:sneaky:
како бе немаш видено, слика имаше како чита поп од Ајпад, тема имаше на форумов :pos: ај настрана тоа ајде ќе се направиме приглупи, како ќе ми ги објасниш џиповите што ги возат? ајфонот на Стефан? Да не се дар од бога тие? Различниот тарифник од град до град и лупање цени од ѓутуре? Паркингот 60 денари саат кај црква? Влез во црква за странци поскапо, за наши поефтино? Ипак, влез во црква да наплаќаш бе :eek:

Да сум вдомела деца бе, јас не знам дали ти имаш тли годинки или што е работава? Ова веќе преминува во мерење на кој му е поголем ама за разлика од црквата, јас со газилион пати помали приходи досега на мои 22 год имам донирано безброј пати за операции на деца, донор сум на А+ (девет пати, за месец дена десет) и дарувам облека на едно дете мое комшиче што има само мајка, татко загинат бранител и ни црква ни мрква не се секира за него.

Вие од МПЦ што правите за тоа време освен што наплаќате 500 ден за две реченици пеење на Задушница?

Ако имаш реплика, реплицирај, не напаѓај.

Е па од таквиот однос како на овој шо буквално оди со старата попска максима „слушај шо зборувам, не гледај шо правам“ се помалку ќе има народ по цркви. Уште најде да повкува кој шо направил за децата и сиромашните.

Па јас верувам индивидуални секој од нас има направено повеќе него ли бандата у црно шо има направено како институција.

Сериозно бе MIKI1 кој трошок го има попот при пеење задушница или било што, па да наплаќа по 300, 400 или 500 денари, освен чевлите што ги кине за да појде до црква или до гробишта? Да не случајно пресметува амортизација на гласните жици :pos:?

како бе немаш видено, слика имаше како чита поп од Ајпад, тема имаше на форумов :pos:

Да де, и од тој исклучок, за мене лично непознат и невиден, изгради страв дека поповите читаат (ај што не се вели читање, не е битно..) од iPAd...Taka?
--- надополнето: 13 септември 2013 во 14:39 ---
ај настрана тоа ајде ќе се направиме приглупи, како ќе ми ги објасниш џиповите што ги возат? ајфонот на Стефан? Да не се дар од бога тие? Различниот тарифник од град до град и лупање цени од ѓутуре? Паркингот 60 денари саат кај црква? Влез во црква за странци поскапо, за наши поефтино? Ипак, влез во црква да наплаќаш бе :eek:

Веќе виден пост...
--- надополнето: 13 септември 2013 во 14:40 ---
Да сум вдомела деца бе, јас не знам дали ти имаш тли годинки или што е работава?
.

Не се замарај со мене, имаш тема...

Да де, и од тој исклучок, за мене лично непознат и невиден, изгради страв дека поповите читаат (ај што не се вели читање, не е битно..) од iPAd...Taka?
--- надополнето: 13 септември 2013 во 14:39 ---

.

Сериозно бе MIKI1 кој трошок го има попот при пеење задушница или било што, па да наплаќа по 300, 400 или 500 денари, освен чевлите што ги кине за да појде до црква или до гробишта? Да не случајно пресметува амортизација на гласните жици :pos:?

Пошто некаде спомна дек си во црквата доста време, одговори на ова прашање што секој те прашува ?

Да сум вдомела деца бе, јас не знам дали ти имаш тли годинки или што е работава? Ова веќе преминува во мерење на кој му е поголем ама за разлика од црквата, јас со газилион пати помали приходи досега на мои 22 год имам донирано безброј пати за операции на деца, донор сум на А+ (девет пати, за месец дена десет) и дарувам облека на едно дете мое комшиче што има само мајка, татко загинат бранител и ни црква ни мрква не се секира за него.

Секоја самопофалба за стореното добро дело, паѓа во вода: исто како да не си направила ништо...:sneaky:
--- надополнето: 13 септември 2013 во 14:42 ---
Вие од МПЦ што правите за тоа време освен што наплаќате 500 ден за две реченици пеење на Задушница?

Ние од МПЦ го чиниме тоа што е потребно...
--- надополнето: 13 септември 2013 во 14:43 ---
Ако имаш реплика, реплицирај, не напаѓај.

Ај да видиме кој напаѓа:

Зошто никој не ја посетува православната црква во Македонија?
--- надополнето: 13 септември 2013 во 14:46 ---
Пошто некаде спомна дек си во црквата доста време, одговори на ова прашање што секој те прашува ?

Одговорено е миљон пати, само некој требало и да прочита а не саде да галами по Црквата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom