Немири во Турциjа

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.408
Грешка! Тие што се против Ердоган се неколкумина идиоти, слични на тебе, додека останатата популација е со него. Знам дека ова те удира директно во нервите, ама од вистината не се бега, единствено може да се цркне од мака.:icon_lol:
Многу способни бре тие неколкумина, мајката....

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Грешка! Тие што се против Ердоган се неколкумина идиоти, слични на тебе, додека останатата популација е со него. Знам дека ова те удира директно во нервите, ама од вистината не се бега, единствено може да се цркне од мака.:icon_lol:
Неколкумина :facepalm:

Самиот факт дека сите ретроградни ликови на форумов застанаа во одбрана на Ердоган е доволен показател која страна да ја заземеш, и тоа без двоумење.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Добар е Ердоган, само забега со Сирија, што ги поддржува Ционистите и стана слуга на Израел.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Шалабан балабан Ердоган на некој начин успеа да остане на власт,за сега најстабилен лидер ми изгледа заедно со израелскиот премиер во Блискиот Исток.. Сите влади паднаа во Блискиот Исток,само владите на Турција и Израел останаа стабилни.. Изгледа до смрт верни кучиња ќе останат на Американците и Британците..:icon_lol:

M

Muranyi

Гостин
Повторно избија немири во Турција,откако од страна на полицијата е убиен 22 годишен демострант кога беа организирани протести против војната во Сирија.

http://edition.cnn.com/2013/09/10/world/europe/turkey-protest-death/?hpt=wo_c2

http://www.advance.hr/vijesti/izbili-zestoki-sukobi-policije-i-prosvjednika-diljem-turske-nakon-ubojstva-mladica-za-vrijeme-prosvjeda-protiv-rata-u-siriji-u-gradskoj-cetvrti-armutlu-izbio-ustanak-stanovnistva/

Се прашувам зошто не се пишува по медиумите за ова.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Повторно избија немири во Турција,откако од страна на полицијата е убиен 22 годишен демострант кога беа организирани протести против војната во Сирија.

http://edition.cnn.com/2013/09/10/world/europe/turkey-protest-death/?hpt=wo_c2

http://www.advance.hr/vijesti/izbili-zestoki-sukobi-policije-i-prosvjednika-diljem-turske-nakon-ubojstva-mladica-za-vrijeme-prosvjeda-protiv-rata-u-siriji-u-gradskoj-cetvrti-armutlu-izbio-ustanak-stanovnistva/

Се прашувам зошто не се пишува по медиумите за ова.

Затоа што Турција е членка на НАТО и кучето на САД..

Член од
11 април 2013
Мислења
191
Поени од реакции
122
Ova ne e prv pat be bugarce,sekoja godina kurdite si go jadat kalapot,vo Diyarbakir nekolku dusi bile ubijeni od strana na turskata vojska,ama ne e prv pat,kurdive se naviknati da jadat pogla,ovie se isti kako ujgurite vo Kina se buntovat se buntovat i posle za 24 saati ke isceznat od zemjinata topka..
Tebe sto ti napravile kurdite sto tolku gi mrazis? Po tvoite postovi gledam ne gi racunas za luge! Ne se zanesuvaj mnogu zosto nekoj den i turcite moze ke go jadat pogla!

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Ај кој не го мрзи, накратко да напише за Курдите. Имам читано, ама не ми е баш јасно што се дешава со нив.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ај кој не го мрзи, накратко да напише за Курдите. Имам читано, ама не ми е баш јасно што се дешава со нив.
Народ,коj е поделен генерално мегу четери држави - Турциja,Иран,Ирак,Сириja.Предимно са муслимани. Некои са сунити, други шиите,трети алевити, и така натаму... ,а некои и христиjaни.
Наjголема популациja от нив има во Турциja, приближно 16-20 милиона.
Имат своja паравоено формирование ПККэ(прво е била партиja), коja е со леви нагласи. Едно време Варшавскиот договор и предимно СССР доставуваше оружие на ПКК за да создава внатрешни проблеми на Турциja. Како цело курдите сакат собствена држава. Во Ирак имат автономиja. Както оди маj ке имат автономиja и во Сириja, а тоа премного плаши Турциja.

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Аааа па тоа е проблем... само во турција 20тина милиони, охоооо тоа може да биде сериозен конфликт.

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Народ,коj е поделен генерално мегу четери држави - Турциja,Иран,Ирак,Сириja.Предимно са муслимани. Некои са сунити, други шиите,трети алевити, и така натаму... ,а некои и христиjaни.
Наjголема популациja от нив има во Турциja, приближно 16-20 милиона.
Имат своja паравоено формирование ПККэ(прво е била партиja), коja е со леви нагласи. Едно време Варшавскиот договор и предимно СССР доставуваше оружие на ПКК за да создава внатрешни проблеми на Турциja. Како цело курдите сакат собствена држава. Во Ирак имат автономиja. Както оди маj ке имат автономиja и во Сириja, а тоа премного плаши Турциja.
Nekoj vikaat 40 milioni.
Sveteot ima grev kon ovoj narod.

Kajgana Shop

На врв Bottom