Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Ozil's father threatens legal action in sensational rant at Real Madrid
"Just because a man earns a lot of money, doesn't mean he's a man of honour," Ozil's father is quoted as saying in Bild. "And Perez is no man of honour.

"Mesut is supposed to be the scapegoat now and I'm the greedy father. A put-up game. We will defend ourselves legally.

"If Mesut had an unprofessional life in Madrid, then why did he always play? They want to blame him now, because the fans and team-mates are angry."

^ And not a single fuck was given that day.
Уште ли ќе го тупат бе, земавме 50 мил за Озил и готово, на зима купуваме 9ка и сите среќни. Никој не му стави пиштол на глава и го тераше да потпише за Арсенал, што си надробил тоа и ќе срка.

1378989560_601498_1378990170_noticia_grande.jpg

Третите дресови за оваа сезона.

Хахахахах фацата на Марсело... си вика ми донесоа 30м бек па сум прва, еве сега и 100м бек пак ќе играм :icon_lol:

Според мене најлошите у прошливе неколку години, бетер и од зелените. Ваљда нема таков скор да имаме ко со ружните зелени. Црвените беа перфекција. :(

Мене па бш ми се јаки :D

Зидан - “Карвахал е добра алтернатива за десната бековска позиција.“ :tapp:

Зидан: "Ди Мариа реагираше и реши да се бори, Озил реши да си замине"

Зинедин Зидан во интервју за Реал Мадрид ТВ говори за актуелностите во клубот. Тој се осврна на темата за Бејл, Роналдо, Иско, Ди Мариа, Озил...зборовите за германецот беа најистакнати.

"Трансферот на бејл во Мадрид е многу важен за екипата. Две сезони тој беше најдобриот играч во премиер Лигата и сигурен сум дека многу ќе ни помогне. Во Мадрид секогаш мора да бидат најдобрите играчи во светот. Некои мои изјави за Бејл беа погрешно протолкувани низ медиумите. Кога еден играч вреди толку многу, тоа е затоа што е одличен. Истото се случуваше и со мене." - вели Зизу.

"Најдобриот играч на светот е Кристијано Роналдо, токму затоа е и најскапиот играч на светот. Мадридистите не мислат на неговата цена, туку на се она што ни го дава играјќи за клубот. Има одиграно 205 натпревари на кои постигна 205 голови, тој е најдобриот во светот."

Полемиката за Озил: "Тој реши да си замине од Реал Мадрид по сопствена волја. Тој е одличен играч, ни даде многу и му посакуваме среќа. Имаше играчи кои што на новите засилувања одговорија со енергија и со желба за докажување. Сите не реагираат исто. Ди Мариа реагираше и реши да се бори за место во тимот. А Озил реши да си замине од клубот."

Засилувањата за оваа сезона: "Иско е фантастичен играч, целиот свет тоа го знае. Иљара ќе биде важен за овој тим. Тренира полека и се вклопува во динамиката на клубот. Карвахал е добра алтернатива за десната бековска позиција. А Бејл е вистинско суперзасилување."

Рафа Варан: "Најдоброто што може да го направи Варан во моментов е да се потпре на Рамос, Пепе и останатите луже во тимот. Јас сум тука за да му помогнам, а тој сака да научи повеќе. Повредите секогаш и носат лошо на една екипа. Најважно е кога ќе дојдат најважните натпревари сите да бидат подготвени."

На крајот, Зидан проговори за Анчелоти и неговата желба да биде тренер. "Анчелоти е одличен тренер, со кој имам работено одамна. Сите знаеме дека е голем тренер, но покрај тоа тој е и прекрасна личност. Секогаш ќе ми недостасува времето кога бев играч, дефинитивно. Тоа беше најдоброто нешто што ми се случи во животот. Да се биде тренер ќе биде различно од она што секогаш го правев, да играм. Но посакувам еден ден да се пробам како тренер." - завршува Зидан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom