Другарска љубов меѓу машко и женско... има или слабо?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Има, секако. Имам еден другар, се знаеме од 3 години. Поблиска сум со него, отколку со сестра ми. Јас немам брат, тој нема сестра и си функционираме како брат и сестра. Јас не се согласувам со сестра ми, тој не се согласува со брат му и ете. Се знаеме 15 години, си ги знаеме сите тајни и знам дека на мене гледа како другарка, а не како сексуален објект и обратно. Жив пример дека постои другарска љубови и дека е можно другарство помеѓу машко и женско.

iam i jas edno drugarce ali ponekogas mi doagjaat nekoj nepristojni misli :toe:
DING! :)
Еве го првиот проблемот во машко-женските другарства..од вакви привремени `dirty` мисли, еден ке прерасне во нешто друго...:smir:

Има, секако. Имам еден другар, се знаеме од 3 години. Поблиска сум со него, отколку со сестра ми. Јас немам брат, тој нема сестра и си функционираме како брат и сестра. Јас не се согласувам со сестра ми, тој не се согласува со брат му и ете. Се знаеме 15 години, си ги знаеме сите тајни и знам дека на мене гледа како другарка, а не како сексуален објект и обратно. Жив пример дека постои другарска љубови и дека е можно другарство помеѓу машко и женско.

и јас сум таков, имам една другарка со која се знаеме од 1во оделение, штета што после 8мо отиде за скопје, но и покрај тоа сеуште сме премногу блиски, се дружиме,излегуваме и тн...
но, понекогаш кај таквите другарски врски, лесно може да превладее стремежот за нешто повеќе...

и јас сум таков, имам една другарка со која се знаеме од 1во оделение, штета што после 8мо отиде за скопје, но и покрај тоа сеуште сме премногу блиски, се дружиме,излегуваме и тн...
но, понекогаш кај таквите другарски врски, лесно може да превладее стремежот за нешто повеќе...
Види и да е уан ин а милион, сепак постои другарството...:smir:
ЈАс сум цврсто уверен во тоа.

Јас мислам дека не постои другарска љубов од спротивниот пол посебно не ако немаш партнер/ка

mislam deka ne postoi vakvo nesto kaj mene vo zivotov.Ednas probav i se zavrsi kako najubava ljubovna prikazna i uste trae :) btw , da ne se lazeme site nie vo drug simpaticen covek barame potencijalen partner

mislam deka ne postoi vakvo nesto kaj mene vo zivotov.Ednas probav i se zavrsi kako najubava ljubovna prikazna i uste trae :) btw , da ne se lazeme site nie vo drug simpaticen covek barame potencijalen partner
А дали ти сметаш дека пријатели можат да ти бидат само симпатични луѓе? Затоа што викаш дека во секој друг симпатичен човек бараме потенцијален партнер. И да е тоа така, кажи ми, дали ти пријателите ги одбираш по надворешен изглед? Затоа што не се сите симпатични или убави.:smir:

Имам мал милион другарки и незнам некако не ми текнало да размислувам за повеќе. Првата работа е изгледа како ке се поставиш со нив од прва.

Имам мал милион другарки и незнам некако не ми текнало да размислувам за повеќе. Првата работа е изгледа како ке се поставиш со нив од прва.
Не биди сигурен дека тие мал милион другарки не го помислиле спротивното за тебе.
Поставувањето е битен фактор, но не и клучен за понатамошното одвивање, односно одредени моменти можат исклучително да го свртат тоа првично поставување на работите. А после... пазете се како ќе ги сфатите тие случувања.:)

Има, ама пред тоа некој чуствувал нешто кон другиот или ќе чувствува... чиста другарска љубов.... нема! Мора да има минато или иднина... А најубаво е кога има минато, на кое е ставено крај...тогаш више почнува она правото другарство...и тогаш...немочете да најдете некој подобар и по верен....
од искуство:smir:

Види и да е уан ин а милион, сепак постои другарството...:smir:
ЈАс сум цврсто уверен во тоа.

у право си за тоа, но зависи каква е таа личност, ти што ја викаш уан ин а милион...
значи секогаш ке постои стремеж за нешто повеќе во било кое другарство меѓу машко и женско, но што и да се деси, другарството останува...

постои ама се зависи до каде ќе оди тоа другарство да не се претера ептен па тоа другарство да прерасне во нешто друго....зависи од ситуација

другарство помеѓу машко и женско е дури и подобро од другарство помеѓу машко и машко или женско и женско!
има нешто посебно во цел тој однос ... како некој вид партнер само што е без секс!
како партнер кој те посакува поради тоа што си а не поради твојот изглед ...
дури и сето тоа те пали на некој начин... лол :pos:

Имам повеќе пријатели од спротивниот пол и сум цврсто уверена дека другарска љубов постои меѓу нас , затоа што не чувствувам никаква привлечност и желба да бидам со нив на било кој начин освен другарски, а знам и со сигурност дека никој од нив не чувствува нешто повеќе за мене , не само од причина да не се расипе другарството туку и од тоа што сите се знаеме подолго време, сме си биле на некој начин поддршка во милиони љубовни проблеми, сум учела од нив многу нешта за машко-женскиот однос и обратно и би било крајно глупаво да се гледаме како тоа истото си го применуваме едни на други.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom