Другарска љубов меѓу машко и женско... има или слабо?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Има, секако. Имам еден другар, се знаеме од 3 години. Поблиска сум со него, отколку со сестра ми. Јас немам брат, тој нема сестра и си функционираме како брат и сестра. Јас не се согласувам со сестра ми, тој не се согласува со брат му и ете. Се знаеме 15 години, си ги знаеме сите тајни и знам дека на мене гледа како другарка, а не како сексуален објект и обратно. Жив пример дека постои другарска љубови и дека е можно другарство помеѓу машко и женско.

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
iam i jas edno drugarce ali ponekogas mi doagjaat nekoj nepristojni misli :toe:
DING! :)
Еве го првиот проблемот во машко-женските другарства..од вакви привремени `dirty` мисли, еден ке прерасне во нешто друго...:smir:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Има, секако. Имам еден другар, се знаеме од 3 години. Поблиска сум со него, отколку со сестра ми. Јас немам брат, тој нема сестра и си функционираме како брат и сестра. Јас не се согласувам со сестра ми, тој не се согласува со брат му и ете. Се знаеме 15 години, си ги знаеме сите тајни и знам дека на мене гледа како другарка, а не како сексуален објект и обратно. Жив пример дека постои другарска љубови и дека е можно другарство помеѓу машко и женско.
и јас сум таков, имам една другарка со која се знаеме од 1во оделение, штета што после 8мо отиде за скопје, но и покрај тоа сеуште сме премногу блиски, се дружиме,излегуваме и тн...
но, понекогаш кај таквите другарски врски, лесно може да превладее стремежот за нешто повеќе...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
и јас сум таков, имам една другарка со која се знаеме од 1во оделение, штета што после 8мо отиде за скопје, но и покрај тоа сеуште сме премногу блиски, се дружиме,излегуваме и тн...
но, понекогаш кај таквите другарски врски, лесно може да превладее стремежот за нешто повеќе...
Види и да е уан ин а милион, сепак постои другарството...:smir:
ЈАс сум цврсто уверен во тоа.

S

smart ass

Гостин
Јас мислам дека не постои другарска љубов од спротивниот пол посебно не ако немаш партнер/ка

plaslivka

the princess of virginity
Член од
5 февруари 2009
Мислења
170
Поени од реакции
7
mislam deka ne postoi vakvo nesto kaj mene vo zivotov.Ednas probav i se zavrsi kako najubava ljubovna prikazna i uste trae :) btw , da ne se lazeme site nie vo drug simpaticen covek barame potencijalen partner

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
mislam deka ne postoi vakvo nesto kaj mene vo zivotov.Ednas probav i se zavrsi kako najubava ljubovna prikazna i uste trae :) btw , da ne se lazeme site nie vo drug simpaticen covek barame potencijalen partner
А дали ти сметаш дека пријатели можат да ти бидат само симпатични луѓе? Затоа што викаш дека во секој друг симпатичен човек бараме потенцијален партнер. И да е тоа така, кажи ми, дали ти пријателите ги одбираш по надворешен изглед? Затоа што не се сите симпатични или убави.:smir:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Имам мал милион другарки и незнам некако не ми текнало да размислувам за повеќе. Првата работа е изгледа како ке се поставиш со нив од прва.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Имам мал милион другарки и незнам некако не ми текнало да размислувам за повеќе. Првата работа е изгледа како ке се поставиш со нив од прва.
Не биди сигурен дека тие мал милион другарки не го помислиле спротивното за тебе.
Поставувањето е битен фактор, но не и клучен за понатамошното одвивање, односно одредени моменти можат исклучително да го свртат тоа првично поставување на работите. А после... пазете се како ќе ги сфатите тие случувања.:)

P

Psy

Гостин
Има, ама пред тоа некој чуствувал нешто кон другиот или ќе чувствува... чиста другарска љубов.... нема! Мора да има минато или иднина... А најубаво е кога има минато, на кое е ставено крај...тогаш више почнува она правото другарство...и тогаш...немочете да најдете некој подобар и по верен....
од искуство:smir:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Види и да е уан ин а милион, сепак постои другарството...:smir:
ЈАс сум цврсто уверен во тоа.
у право си за тоа, но зависи каква е таа личност, ти што ја викаш уан ин а милион...
значи секогаш ке постои стремеж за нешто повеќе во било кое другарство меѓу машко и женско, но што и да се деси, другарството останува...

I

InF3cTeD

Гостин
постои ама се зависи до каде ќе оди тоа другарство да не се претера ептен па тоа другарство да прерасне во нешто друго....зависи од ситуација

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
другарство помеѓу машко и женско е дури и подобро од другарство помеѓу машко и машко или женско и женско!
има нешто посебно во цел тој однос ... како некој вид партнер само што е без секс!
како партнер кој те посакува поради тоа што си а не поради твојот изглед ...
дури и сето тоа те пали на некој начин... лол :pos:

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Имам повеќе пријатели од спротивниот пол и сум цврсто уверена дека другарска љубов постои меѓу нас , затоа што не чувствувам никаква привлечност и желба да бидам со нив на било кој начин освен другарски, а знам и со сигурност дека никој од нив не чувствува нешто повеќе за мене , не само од причина да не се расипе другарството туку и од тоа што сите се знаеме подолго време, сме си биле на некој начин поддршка во милиони љубовни проблеми, сум учела од нив многу нешта за машко-женскиот однос и обратно и би било крајно глупаво да се гледаме како тоа истото си го применуваме едни на други.

Kajgana Shop

На врв Bottom