Македонски "Евергрини"

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
За жал, целиот овој невкус кој беше закопан длабоко во мојата меморија, сега исплива, за да зафати precious дел од мојот RAM...

Како браќа!!!!
Побратиме, не сретна негде низ литература дека не постојат 4 извичници?!

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095

Песнава почна пред некој ден да ми се врти во глава, али поим немав од кој е, ни како се вика. Уште помалце дека уствари е дует, така да, големо (y).

Како бе цела тема нема песна од малиов? Бар јас колку што видов. :D

Почнувајќи од Ненаситен ... (вчера, утре и денес). Текстов е гром.

Роденденот.

Овие две дури ми се малце и сипматични. :pipi:

После ќе ставам уште некоја ако ми текне. :D

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.180
Поени од реакции
25.999
За жал, целиот овој невкус кој беше закопан длабоко во мојата меморија, сега исплива, за да зафати precious дел од мојот RAM...

Побратиме, не сретна негде низ литература дека не постојат 4 извичници?!

Сине ајде бе отстрани се од темава и оди пишувај нешто за кое ќе бидеш светски признат :pos:. Ајде дете, не укакувај секаде кај што ќе пишуваш поради нереализирани желби. Уствари најубаво, отстрани се од форумов.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199

Еве и еден “евергрин“ од охридското поднебје. Да не се заборави! (освен ако не е ставен претходно на темава :) )

Сине ајде бе отстрани се од темава и оди пишувај нешто за кое ќе бидеш светски признат . Ајде дете, не укакувај секаде кај што ќе пишуваш поради нереализирани желби. Уствари најубаво, отстрани се од форумов.
I did.
Нереализирани желби? :D
Би се отстранил iz foruma, али ликови ме тераат да останам. Се хранам

Суси, дај бе, кај сретна четири извичници? жити се кажи, да знам и јас...

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.180
Поени од реакции
25.999

Еве и еден “евергрин“ од охридското поднебје. Да не се заборави! (освен ако не е ставен претходно на темава :) )

I did.
Нереализирани желби? :D
Би се отстранил iz foruma, али ликови ме тераат да останам. Се хранам

Суси, дај бе, кај сретна четири извичници? жити се кажи, да знам и јас...
Во твоите светски признати дела :pos::pos::pos:!!!! Шо убаво кога човек ќе си добие и личен лектор на форумот, и тоа со реноме и светска признатост :ROFLMAO: .

Уште еден охридски евергрин, стајлингот на пејачот кој мора да се запази

И секако бендот кој не е охридски но кој долги години стана неодвоен симбол од кафиќот на кеј Жиголо

ДаЉе, ова е за миЉон јурци

Секад била добра и оваа

kjara

Самовилата
Член од
1 март 2007
Мислења
666
Поени од реакции
1.424
Песнава ќе живее вечно колку и споменот за Елвис Присли. :icon_mrgr:
Чист „евергрин“! :icon_lol:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.056
Поени од реакции
51.423
Ова беа годините кога Роберт Саздов ги направи парите од заблудените и збунети деца, а МС телевизија и Скај нет газеа и доминираа со топ листите на кои не можеа да постасаат се да стават од што имаше секој вторник нова песна.

мој придонес кон темава (скоро све сте стаиле)

крстам прво дете по тој што ќе ми ја најде песната на Брајан(, дечко со тетратка - фризура што се врти во круг и не знае што збори) и “Какви Ветрови ме шибале’’ од Славиша Кибровски​

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.180
Поени од реакции
25.999
Ова беа годините кога Роберт Саздов ги направи парите од заблудените и збунети деца, а МС телевизија и Скај нет газеа и доминираа со топ листите на кои не можеа да постасаат се да стават од што имаше секој вторник нова песна.

мој придонес кон темава (скоро све сте стаиле)

крстам прво дете по тој што ќе ми ја најде песната на Брајан(, дечко со тетратка - фризура што се врти во круг и не знае што збори) и “Какви Ветрови ме шибале’’ од Славиша Кибровски
Тоа е тоа. И од Саша Лаки-Хеј бејби кул, љубовта се случи, јас или ти оооооо.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Барем темата ја смените во стари глупави песни кои ги слушате и денес. :icon_lol:
За некои песни се смеам и се чудам како може да ви останат во сеќавање и имате желба пак да ги слушате. :rolleyes:
Фали уште XXL - 100% и некои песни од Куку Леле и Мартин Вучиќ да ги ставите. Марјан Стојановски овој веќе го заборавив а не пак песни да му паметам.:pos:
По 10 години може ќе се сетите на Елвир Мекич и Гулабица. :icon_mrgr:

Еве ја мојата листа ја избрале веќе. Повеќето се класични евергрини ама тие не ми ги изело времето, а се што е надвр од оваа листа ми е заборавено и не вреди да се спомнува а не пак да ги слушам. :icon_mrgr:
„Тајно моја“ од Тоше Проески, „Сите мои слики“ од Ареа, „Галебе“ од Верица Ристевска, „Како Вардар“ од Зафир Хаџиманов, „Ивана“ од Кемал Монтено, „Високи штикли и црни чорапи“ од Конкорд, „Еден бакнеж“ од Нина Спирова, „Моја гитара“ од Банкрот блуз бенд, „Дал да плачам“ од Биз Без, „Кажи нешто драга“ од Драган Мијалковски, „Неправда“ од Лева патика, „Сонце за три светови“ од Мики Јовановски – Џафер, „Кажи зошто ме остави“ од Никола Боби Автовски, „Се што сакав по тебе“ од Симеон Гугуловски, „Остани во мене“ од Калиопи, „Осамен“ на Трајче Манев, „Срце тетовирано“ од Трифун Костовски и Александар Митевски, „Љуби ме и главата горе“ од Зафир и Сенка Хаџиманов, „Кога те нема“ од Хелена Благне и „Роза сина“ од Д.Поповски и З. Милосављевиќ

Тука би ја додал и сите песни на Владо Јаневски и Тоше Проески, Свирете ја зајди зајди, Како кучето мое, Кока кола, Многу солзи исплакав, Гитаро моја, Ѕвонат ѕвонат, Признавам, Птицо малечка, Чија си, Ти си песна што ќе трае и 223-305.

Kajgana Shop

На врв Bottom